Ljubomora i posesivnost..

Slazem se da NovaIstom. Moze posesivnost da bude i u tom nekom blagom obliku, kad ne mora da ugrozava partnera i vezu. Kao sto ona kaze - moje je moje.

A ljubomora ne samo da je izraz nemoci, vec i nesigurnosti, koja je totalno ne-seksi.

Bilo kako bilo, ja ne volim da primetim ni jedno ni drugo kod svog muskarca. Ajd' ono...malo ljubomore mogu da svarim, ali ne da se stalno ponavlja, nego pojedinacno, vezano za neku odredjenu situaciju koja mu nije prijala.
Mada, nacelno zelim muskarca koji je toliko siguran u sebe, mene i nas da se nece osecati ugrozenim u nekim situacijama, koje kod nesigurnih mogu da isprovociraju ljubomoru. Te trzavice i strahovi smaraju skroz.

...pa imam ali ne pokazujem jer ljudi bas i ne vole kad si "lud od ljubavi" :)

jeste, ja je pokazujem, "luda od ljubavi", vezem ga za radijator, pratim ga mracnim ulicama, uskacem mu kroz prozor u sred noci....
e ajde, ako nisi shvatila moj post suvisno je pricati bilo sta...
svoju bujnu mastu zadrzi za reziranje horor filmova.
nisam dosla ovde veceras da se natezem sa polu-decom.

Slazem se da NovaIstom. Moze posesivnost da bude i u tom nekom blagom obliku, kad ne mora da ugrozava partnera i vezu. Kao sto ona kaze - moje je moje.

A ljubomora ne samo da je izraz nemoci, vec i nesigurnosti, koja je totalno ne-seksi.

Bilo kako bilo, ja ne volim da primetim ni jedno ni drugo kod svog muskarca. Ajd' ono...malo ljubomore mogu da svarim, ali ne da se stalno ponavlja, nego pojedinacno, vezano za neku odredjenu situaciju koja mu nije prijala.
Mada, nacelno zelim muskarca koji je toliko siguran u sebe, mene i nas da se nece osecati ugrozenim u nekim situacijama, koje kod nesigurnih mogu da isprovociraju ljubomoru. Te trzavice i strahovi smaraju skroz.

evo, shvacena sam z:kiss:

jeste, ja je pokazujem, "luda od ljubavi", vezem ga za radijator, pratim ga mracnim ulicama, uskacem mu kroz prozor u sred noci....
e ajde, ako nisi shvatila moj post suvisno je pricati bilo sta...
svoju bujnu mastu zadrzi za reziranje horor filmova.
nisam dosla ovde veceras da se natezem sa polu-decom.

...shvatila sam ja tvoj post ali ti nisi moj...sta ti je, sto si nervozna :)

I ja sam takva...u pravu si ne radi se o tome da ja zelim da budem objektivno najbolja vec da samo osecam da sam njemu najbolja, njegov izbor i njegova zelja...jer je on to meni i onda bih bila veoma tuzna da on ima zelju koju usmerava ka nekom drugom kada ja nemam zelju i celu sebe usmeravan ka njemu...to je mnogo vise tuga od ljubomore i kod mene razlog za umanjenje emocija koje imam prema njemu...nekako malo mi padne u ocima...a ja volim da ga smatram divnim bicem...

Ne znam...mene mozda upravo to tishti...shto nisam objektivno najbolja. Nekom drugom bih mozda i bila,da me vidi,ali sebi nisam.Pa se ponekad pitam..,shta ako vidi neku drugu,shta ako kaze da ovo samnom ne vredi,i nece da se bori za mene i ovo nashe { je rnismo iz istog grada,udaljeni smo malo }.Opet malo lutam al da se nadovezem na tebe vazdushasta mene bi on razocarao kada bi rekao '' shto ja da se muchim sa njom oko toga kad treba da se vidjamo tako,mogu da nadjem neku odavde ''. E tad bih se bash razocarala u njega kao osobu,jer,nekako bih ocekivala,s ozbirom kroz shta smo zajedno prosli i on i ja,da se bori za mene,da me voli kao niko,a kad bi tako lako pa...odustao od mene,onda bih se bash zamislila da li me je on ikad iskreno voleo,i,ne znam,bash bih bila jako tuzna.

U svakoj realnoj vezi zasnovanoj na ljubavi neizbezno je i jedno i drugo. Mnogi znaju da ublaze ove , u osnovi negativne, posledice ljubavi praveci od toga salu. Ozbiljna greska je upustiti se u sklapanje slika iz neproverenih podataka ili proveravanje partnera pri svakom koraku kao i pravljenja partnera ljubomornim ili ga optuzivati za posesivnost kao odbranu svoje posesivnosti.
Naravno iz iskustva znamo da svaka veza nije veza dok se ne uspostave osnovne karakteristike - poverenje i potrebe za partnerom do kada su moguce i normalne sve varijacije.
Previse ljubomore, cak zasnovane na velikoj ljubavi, opterecuje sve druge dobre delove veze, a posesivnost odrazava nepostovanje partnera. Jedini pravi nacin je razgovor izmedju partnera sa posebnom paznjom da se odvija bez publike i sudija, a sa sto vise truda da se shvati partner i sa kolicinom strpljenja koja potvrdjuje ljubav.

Uz skroman udeo mozdane mase da se zakljuciti da ljubomora i posesivnost ipak nisu jedna ista stvar..Zanima me sta o tome vi mislite,i u kojim prilikama razlikujete jedno od drugog?.

U suštini ljubomora je patološke prirode, nije zdrava i obično je plod nekih kompleksa itd.
Posesivnost je preterana emocionalna vezanost za neku osobu, gde zapravo tu osobu želiš samo za sebe i nikoga drugog, dok kod ljubomore postoji i potajni element recimo kao neka zavist i strah od te osobe.

U suštini ljubomora je patološke prirode, nije zdrava i obično je plod nekih kompleksa itd.
Posesivnost je preterana emocionalna vezanost za neku osobu, gde zapravo tu osobu želiš samo za sebe i nikoga drugog, dok kod ljubomore postoji i potajni element recimo kao neka zavist i strah od te osobe.

Slažem se...ne volim nijedno...A i guši me prevelika posesivnost bilo koga...

:cool:
Ne znam...mene mozda upravo to tishti...shto nisam objektivno najbolja. Nekom drugom bih mozda i bila,da me vidi,ali sebi nisam.Pa se ponekad pitam..,shta ako vidi neku drugu,shta ako kaze da ovo samnom ne vredi,i nece da se bori za mene i ovo nashe {
auu jesi li normalna?:eek:
ja mislila da su samo mushki u tom tripu..
loshe ti je to, ozbiljno..

Uz skroman udeo mozdane mase da se zakljuciti da ljubomora i posesivnost ipak nisu jedna ista stvar..Zanima me sta o tome vi mislite,i u kojim prilikama razlikujete jedno od drugog?.

Posesivnost i pretjerana ljubomora mogu da se izjednače obzirom na to koliko su negativne.
Mislim da prvenstveno otežavaju život onome ko to osjeća. a onda i partneru, i okolini.

Blaga doza ljubomore je u redu, mislim da je prirodna.
Nema ništ ljepše od osjećaja slobode i povjerenja:heart:

Back