Ljubodrag Duci Simonovic

hakim bej

Elita
Poruka
16.476
Zlatna medalja na svetskom prvenstvu u kosarci, 1970. proglasen za najboljeg igraca sveta.
Magistar pravnih nauka i doktor filozofije.
Objavio je znacajne i prevodjene knjige.
Mislilac i kriticar, borac za covecanstvo.
Zbog kritikovanja pete kolone i antiglobalistickih stavova nije dobrodosao na medije koje kontrolisu okupacione vlasti.
Dobar komsija i dobar covek Duci.

Ma nije u tome stvar nego pitao si sta ce ova tema ovde. Iako smatram Ducija za inteligentnu osobu ima neke svoje teorije i prebacaje da pomislis da je David Icke licno.

nisam cuo za to
upravo pobija teorija zavere tvrdeci da sluze kao orudje kapitalista za obmanjivanje radnicke klase od sustine problema
podaci su uglavnom svima dostupni koje iznosi pogotovu o istorijatu MOK-a koja se ne pominje u zvanicnim novinskim clancima
ne pominje se fasisticka proslost Huana Antonija Samarana,Ejeverija Bredidza,Karla Dima itd.
takodje ni rehabilitacija Svetomira Djukica i paganski krugovi na njegovom spomeniku u Kosjericu tamo je spomenik i Pjeru de Kubertenu,hitlerovom sledbeniku i jednom recju naci olimpijske igre 1936. u Berlinu se nigde ne pominju

- - - - - - - - - -

obrati paznju od 45:08
paganska zastava i hriscanski ritual

"Kada bi televiziju oduzeo danas ljudima, ogroman broj ljudi bi izvrsio samoubistvo, ili bi ljudi izasli na ulicu i krenuli u borbu. Ko danas kontrolise medije, on kontrolise um ljudi."

ne samo televiziju nego i ostale iluzorne svetove
hiperprodukcija iluzornih svetova je glavni adut kapitalizma u drzanju radnika u podredjenom stanju
doduse i strah al on se opet seje putem tih kapitalisticko kontrolisanih medija
seje se i na terenu al se predimenzionira i dobija spektakularnu dimenziju putem medija
tako isto i sa sportskim takmicenjima koja nemaju nikakvu upotrenbu vrednost a predstavljaju se od sustinskog znacaja za covecanstvo

Tema jeste za ovde jer je Duci protivnik i otkrivac zavera.

Drugo nikad nije bio sirotinja i zato je i mogao lak i jednostavno da se odrekne

placenicke plate i da sagleda iznutricu drustva, a onda i sire.

otkrivanje zavera nije isto sto i postavka teorija
posto ovde ne postoji forum sociologija onda se guraju ovakve stvari gde god
pa bio je radnicko dete kao i vecina sportista osim recimo dragana kapicica cije je otac bio nacelnik udbe
al svejedno pazi paradoks,ducijev otac je bio zatocenik u njegovom kazamatu a posle igrali u istom timu
bilo je i logicno da napusti te olimpijske igre i reprezentaciju
na kraju je ispalo da potpadne pod kategoriju koju je drzava izmislila koja se zove sportska nacionalna penzija
to mu je jedina nedoslednost od kad je napustio igre 1972 mada svejedno bi mu pripala verovatno bi dodelili njegovoj bivsoj zeni ili deci po difoltu ili kome god

Don Kihot nije isto što i Servantes!
Ali i mali mrav je potreban u prirodi.
Duci bi trebalo da pokuša da se obogati kao Tales i s parama da nešto pokuša!
To sam rekao i B.Dragašu-mani priče-radi nešto u tom pravcu!
Ybš kafansko tandrljanje...

Don Kihot nije isto što i Servantes!
Ali i mali mrav je potreban u prirodi.
Duci bi trebalo da pokuša da se obogati kao Tales i s parama da nešto pokuša!
To sam rekao i B.Dragašu-mani priče-radi nešto u tom pravcu!
Ybš kafansko tandrljanje...

cuj da pokusa
pa de u 70 godina pomocu sporta
doduse kapicic kicanovic i ekipa su uspeli al ne bas igrajuci u to vreme
igralo se za veceru!
80-ih je krenuo upliv novca aj da kazes malo veceg u sport
a tad je duci vec bio zasho u godine
a i nije predsednikovao kao Kica pa na tu kartu da izmuze novac
pazi Kica predsednik JOK-a a Kapicic KSJ
a duci u to vreme krompir na vodi
a pazi to bilo vreme mire i slobe dakle ono sto ovi lazni antikomunisti tvrde da su komunjare zgrnule lovu
poenta je da bi kica i kapicic u svakom sistemu kupili kajmak a duci bi bi bio marginalac sto se tice materijalnog,kao sto i jeste
a za ovo ostalo sto sledi iza njih,videcemo...

zaboravi da ti kazem,to mu je reko Djindjic u Nemackoj krajem 80-ih kaze sto nisi uzo neke pare
a Mihailo Markovic mu preporucio zokija kao nekog levicarskog intelektualca slobodomisleceg
ali svejedno literatura do koje je dosao o Pjeru de Kubertenu u norveskoj i nemackoj je bila retkost tada!
u jugoslovenskom ali i sovjetskom diskursu olimpizam je bio zlatno tele koje se ne dira
doduse i na zapadu al je moglo da se ispod zita dodje do literature ali ne i javno da se obznanjuje pogotovu ne na predavanjima!
sad ove knjige sto je pisao su zanimljivo stivo ali opet ne i mejnstrim
u mejnstrim ce ici ,,Bicemo prvaci sveta,, i ,,montevideo bog te video,, ako ne i u lektiru
romansiranje sporta i izbacivanje ikakve veze sa fasizmom,uplivom prljavog novca i dopingom!

ducijev mozak je bio vazda u trci sa jezikom, uglavnom uskladjeno
ne znam shta je pitanje ili tema, ali msm da je to past tense

pitanje je ko je osvojio zlato na 100m i s kojim rezultatom na minuloj olimpijadi i u stafeti
ako si popamtila te neverovatno bitne podatke svaka ti cast!
u sustini olimpijsko racunanje vremena je ubrzano jer ko se jos seca Barselone 1992. i sta je tad bilo
svaka olimpijada je imala politicku pozadinu uostalom kao i samo obnavljanje modernih olimpijskih igara od strane bozanskog barona!

pitanje je ko je osvojio zlato na 100m i s kojim rezultatom na minuloj olimpijadi i u stafeti
ako si popamtila te neverovatno bitne podatke svaka ti cast!
u sustini olimpijsko racunanje vremena je ubrzano jer ko se jos seca Barselone 1992. i sta je tad bilo
svaka olimpijada je imala politicku pozadinu uostalom kao i samo obnavljanje modernih olimpijskih igara od strane bozanskog barona!

odgovor , naravno, ne znam , ne pratim deshavanja sportskog tipa

duci je svojevremeno gostovao u emisijama dragog mi radio voditelja, te sam slushala tu lavinu rechi , nezaustavljivu i potkovanu chinjenicama (meni neznanim uglavnom) i fantaziju jednog entuzijaste koji bi da ide protiv vetra ..
a zna se kako se to uglavnom docheka i zavrshi u ovom svetu.

odgovor , naravno, ne znam , ne pratim deshavanja sportskog tipa

duci je svojevremeno gostovao u emisijama dragog mi radio voditelja, te sam slushala tu lavinu rechi , nezaustavljivu i potkovanu chinjenicama (meni neznanim uglavnom) i fantaziju jednog entuzijaste koji bi da ide protiv vetra ..
a zna se kako se to uglavnom docheka i zavrshi u ovom svetu.
kod Lukica verovatno
ma zovu ga svi redom ali u mejnstrimu bi se moglo reci marginalci
bio jednom na rtsu kod doajena Dobrosava pre koju godinu al sa striktnom odredjenoscu sta se moze reci i u kojoj meri
sportski novinari koji nisu placeni od strane klubova i gazda ga cene ali donekle dok ne pomene ukidanje modernog sporta i uspostavljanje telesne kulture van profita
al opet,jedan entuzijasticki citat ducijev mozda uliva nadu da ko sto sad mi obilazimo gladijatorske arene po rimu kao relikt tako ce u neko dogledno vreme ljudi obilaziti stadione i hale i cuditi se tom fanatizmu i u nekoj vrsti ,,varvarstvu,,

Back