Љубичасте лете

KOLEGA IVAN

Poznat
Poruka
8.216
Хајде да анализирамо песму Слободана Васића "Љубичасте лете":

Дакле песму, спот, рефрен, текст, поруку песме, све. Пре него што кренем у анализу да опишем себе: Дакле, ја мрзим алкохол и не пијем алкохолна пића али обожавам алкохолне песме! :mrgreen: Не знам зашто је то тако. Е тако исто ми се и ова песма свиђа из више разлога мада ми се не свиђа порука песме (делимично). Идемо редом:

Почетак песме и рефрен: Ту се наравно ломим, то је супер али је порука катастрофална. Дакле, волим то да певам али многе ствари из рефрена не волим. Дакле, дувански дим не волим, не волим кафану пуну дима, нисам пушач и то је штетно тровање. За алкохол сам већ рекао, алкохол је отров, црвене очи исто, да пијемо по елитним клубовима, може ал само 'ладни соци! :hahaha: Дакле, превелика потрошња по скупим елитним ноћним клубовима је катастрофа, поготово ако дајеш велике паре на алкохолна пића! Трошимо и кад смо у дуговима, то је исто катастрофа...Замислите да вама неко дугује паре а троши паре на алкохолно бахаћење у ноћном клубу и певаљке! Шта бисте му радили???

Лепе жене и најскупљи хотели...па то исто позива на разврат, блуд, спонзоруше, проституцију и превелику потрошњу пара што је веома лоше. Дакле, порука је лоша! Е сад долазимо до суштине: ПОГЛЕДАЈ, НИСУ ТО КОНФЕТЕ, ОКО НАС ЉУБИЧАСТЕ ЛЕТЕ! Па то је фантастично! :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

За оне који нису разумели, ради се о новчаницама од 500 евра које су љубичасте:

500 ЕВРА1.jpg

Дакле, то су ми омиљене новчанице и стварно их обожавам! Ова порука је супер! :per::per::per:
Е сад шта је овде лоше! Лоше је то што он алудира на то када гости музици дају паре тј. плаћају бакшиш вредним новчаницама па и љубичастим а има и тога! Он као певач то призива! Е то је исто катастрофа! ДАКЛЕ, НИКАД НА НЕКОМ ВЕСЕЉУ НЕ БИХ ДАО БАКШИШ МУЗИЦИ У ВРЕДНОСТИ ОД 500 ЕВРА! То је чисто непоштовање себе и своје зараде и пре него што извадиш и платиш музици 500 евра, мораш да ставиш прст на чело и да се питаш колико ти времена треба да зарадиш ту једну новчаницу! А ти се бахато расипаш и потрошиш је за минут! Дакле, мораш да ускладиш брзину зарађивања и трошења пара па и тих фамозних љубичастих новчаница!

Иначе љубичасте новчанице су прелепе и најбоље је кад их човек зарађује поштеним радом! И не ваља их расипати! Штета што се говори о њиховом повлачењу и укидању! Ове остале поруке из песме су исто лоше, пребрзо живљење, живот од данас до сутра.....И неки коментатор је лепо рекао да пре него што почнеш да се бахатиш по ноћним клубовима и расипаш љубичасте на алкохолне отрове, певаљке и музику, треба да даш неки евро и у хуманитарне сврхе и да помогнеш деци са Космета!

Дакле, све у свему, песма је одлична за певање али је порука песме веома лоша!

Odlicna pesma. Idealna za provociranje kvazi-intelektualaca, i zagovornika pozitivizma u drustvu, po kome sve sto je dobro, mora da ima neku drustvenu-korisnu poruku.
Ti ljudi su najveci shit nekog drustva, i odlicno je praviti stvari koje provociraju te idiote.

on penziju dobio kasnije,taj tvoj grand je davnasnji projekat kad pukla juga doso ZAM,GRAND i slicne zezancije za kretene!

Grand, bivsi ZAM, i ostale zezancije za kretene se makar bore da uspeju na slobodnom trzistu.

Duci Simonovic je popljuvao svoju borbu na slobodnom trzistu (kada se bavio kosarkom), i resio da mu je prava vrednost da dobija pare koje se otimaju od gradjana (Nemacke, kada je ucio tamo, SFRJ, Srbije). Tako da, Duci Simonovic moze da bude prava vrednost jedino levicarskim piljarima. Plus na svakom koraku pljuje po onima koji se svakodnevno bore i zaradjuju svoj dinar, oni su mu niza bica, a svi paraziti klosari koji blage veze sa vezom nemaju su mu prava vrednost.

To sto vazi za Ducija Simonovica vazi za bilo kog predstavnika 'kulture' koji prima kintu iz budzeta drzave ili gradova. Posebno ovi iz Narodnog Pozorista na koje odlazi ubedljivo najogromnija kinta. Njima je omiljeni sport da pljuju po narodnjacima, Sasi Popovic i Soraji, koji su jedno 45 puta veci profesionalci od njih. Iskompleksirani likovi koji misle da je ok da se otimaju pare od gradjana i daju njima, jer su tako lepi, mudri i pametni, i jer su lizali podove jezicima jedno 4-5 godina na Akademiji.

Poslednja izmena:
Iskreno, u iskušenju sam da zaključam temu ili da je obrišem.

Evo već više od dve godine ja i Karen se trudimo da od ovog pdfa napravimo ozbiljno mesto za analizu vredne muzike kao i uživanje u njoj. Isto to su se trudili i naši prethodnici, moderatori Lily i ostali...

Dakle, zaebite ovakve sprdačine od muzike, ako je uopšte muzika. Pre bi se moglo definisati kao kvazikulturna pojava koje se svrstava u umetnost, ali pod opcijom "razno" ili "verovatno"... a možda ni to. Ako cilj teme nije bio muzika već analiza ove... kako bih rekao... društvene pojave ili fenomena - onda je tema promašila pdf... a sva je prilika da je to u pitanju jer se na temi odmah pojavio Kami.

Na kraju, ne moram ni da imam bilo šta protiv ovakvih tema, verovatno ne bih ni imao pod uslovom kada bi bilo više sličnih tema o kvalitetnoj muzici. U tom slučaju bi teme poput ove bile podnošljive kako neka vrsta kontrolisanog spama i izduvnog ventila.

Хајде да анализирамо песму Слободана Васића "Љубичасте лете":

[ v i d e o ]

Дакле песму, спот, рефрен, текст, поруку песме, све. Пре него што кренем у анализу да опишем себе: Дакле, ја мрзим алкохол и не пијем алкохолна пића али обожавам алкохолне песме! :mrgreen: Не знам зашто је то тако. Е тако исто ми се и ова песма свиђа из више разлога мада ми се не свиђа порука песме (делимично). Идемо редом:

Почетак песме и рефрен: Ту се наравно ломим, то је супер али је порука катастрофална. Дакле, волим то да певам али многе ствари из рефрена не волим. Дакле, дувански дим не волим, не волим кафану пуну дима, нисам пушач и то је штетно тровање. За алкохол сам већ рекао, алкохол је отров, црвене очи исто, да пијемо по елитним клубовима, може ал само 'ладни соци! :hahaha: Дакле, превелика потрошња по скупим елитним ноћним клубовима је катастрофа, поготово ако дајеш велике паре на алкохолна пића! Трошимо и кад смо у дуговима, то је исто катастрофа...Замислите да вама неко дугује паре а троши паре на алкохолно бахаћење у ноћном клубу и певаљке! Шта бисте му радили???

Лепе жене и најскупљи хотели...па то исто позива на разврат, блуд, спонзоруше, проституцију и превелику потрошњу пара што је веома лоше. Дакле, порука је лоша! Е сад долазимо до суштине: ПОГЛЕДАЈ, НИСУ ТО КОНФЕТЕ, ОКО НАС ЉУБИЧАСТЕ ЛЕТЕ! Па то је фантастично! :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

За оне који нису разумели, ради се о новчаницама од 500 евра које су љубичасте:

Pogledajte prilog 374131

Дакле, то су ми омиљене новчанице и стварно их обожавам! Ова порука је супер! :per::per::per:
Е сад шта је овде лоше! Лоше је то што он алудира на то када гости музици дају паре тј. плаћају бакшиш вредним новчаницама па и љубичастим а има и тога! Он као певач то призива! Е то је исто катастрофа! ДАКЛЕ, НИКАД НА НЕКОМ ВЕСЕЉУ НЕ БИХ ДАО БАКШИШ МУЗИЦИ У ВРЕДНОСТИ ОД 500 ЕВРА! То је чисто непоштовање себе и своје зараде и пре него што извадиш и платиш музици 500 евра, мораш да ставиш прст на чело и да се питаш колико ти времена треба да зарадиш ту једну новчаницу! А ти се бахато расипаш и потрошиш је за минут! Дакле, мораш да ускладиш брзину зарађивања и трошења пара па и тих фамозних љубичастих новчаница!

Иначе љубичасте новчанице су прелепе и најбоље је кад их човек зарађује поштеним радом! И не ваља их расипати! Штета што се говори о њиховом повлачењу и укидању! Ове остале поруке из песме су исто лоше, пребрзо живљење, живот од данас до сутра.....И неки коментатор је лепо рекао да пре него што почнеш да се бахатиш по ноћним клубовима и расипаш љубичасте на алкохолне отрове, певаљке и музику, треба да даш неки евро и у хуманитарне сврхе и да помогнеш деци са Космета!

Дакле, све у свему, песма је одлична за певање али је порука песме веома лоша!
Ja ne svatam o cemu ti pricas... Ako postujes zenu, a oces recimo samo jednom da je izj:bes, sto ja ne bi radio sa nekom koju ne postujem, i odes kod neke druge, onda ces po mom principu da je ispostujes, a ne ko da je neka ku:va da je vodis u auto da se seksate: ili da je vodis u najbolji hotel, kad imas para, ili da je vodis u svoju kucu/stan, ako ga imas, i ostavices joj kljuc ako ides ujutro ili po noci kod druge - a nakon sto zavrsis sa njom - da moze da ostane tu i spava, i, naravno, obezbijedices joj da tu kad se probudi ima mustikle, cigarete, tablete, ako je ruskinja apsint (legalni ili ne), ako je dama narkomanka obezbijedices joj "prva ruka" robu, znaci cisto, ampule sa vodom pravom vodom za inekcije da ne stavlja ovu obicnu, to je jeftino, za dezinfekciju vena izopropil a ne da se trlja rakijom, ako pusi travu vaporizer a nikako flopovi i kartice - da ne truje pluca...i neku knjigu o tome kako je trava stetna. Onda, ikona...da se pomoli ako je vjernik. Ako pije kahfu moras da imas kuci bosansku dzezvu pravu, kovanu, jer ta je najbolja, a ne kosta ni 30 E, ispred da budu doberman ili doga ili kanel korsa da je cuvaju, ako je maloj dosadno moras obavezno imat kuci muzicke instrumente, pribor za crtanje, pisanje, ako voli da igra zvucnu izolaciju da bi odvrnula muziku do kraja a da je niko ne prijavi policiji, sta je tu lose? Meni je ova pjesma po tekstu glupa, ali ima ritam, i covjek ima glas koji pali zenske kad pjeva te glupe stihove, tako da je sve to ok, ne vidim sto je tu lose:

E da, STOP ALKOHOLU! Ja ne pijem osim 3 puta godisnje, i tako i treba, ali tad se masakriram, i tako i treba... To bude stvarno ono da se popije minimum 40 duplih votki, prvih 20 na eks, 2 red bull, 1 shark, i onoliko koliko nije previse tableta ili droge uz to... i svi srecni i zadovoljni. Ako te ne povede policija iz lokala da te pretresa (pa te puste nazad) nisi nista postigo, ko da nisi nista uradio... Ali bar 5-6 policajaca da te vode...ako oce jedan da te vodi na pretres odbijes covjeka, kazes mu (bilo da nosi ili ne) "ja nosim crni pojas"...Ti stvarno ne znas da zivis

Poslednja izmena:

Back