ljubaznost

gost 442494

Iskusan
Poruka
6.141
koliko ste ljubazni prema suprotnom polu samo jer vam od njih zavisi preživljavanje? genetsko, društveno, emocionalno, itd

da vam sutra suprotan pol nije potreban ni za šta i da vam neljubaznost nikako ne može nauditi, da li biste bili ljubazni

ako da, zašto?
ako ne, zašto? i kako ne biste ljubazni, jel biste bili bezobrazni ili samo neutralni

ovo zapravo može da se proširi na celu ljudsku vrstu. koliko smo ljubazni samo jer nam od drugih zavisi preživljavanje

ja sigurno 90%, a ostalih 10% je autentična ljubaznost

Најосорнија сам према најближима. Док сам џангризава значи да сам присутна :lol: Некако ми је најлогичније да се ми, блиски међусобно трпимо.
Туђи нису дужни да трпе моје фрустрације јер их они не могу ни изазвати, не дотичу ме, па сам према њима љубазна. А други разлог је и што не могу пред туђинима да се оголим а ако немаш осмех- ниси обучен ;)

Најосорнија сам према најближима. Док сам џангризава значи да сам присутна :lol: Некако ми је најлогичније да се ми, блиски међусобно трпимо.

meni je otac jednom rekao 'čim si ti džangrizava znači da si dobro. '

nikad nisam do kraja rastumačila šta je hteo reći, mislila sam da je mislio čim si džangrizava znači nisi depresivna, ima neke energije

a možda je i ovo, čim si džangrizava znači da si iskrena = znači da si dobro.

meni je otac jednom rekao 'čim si ti džangrizava znači da si dobro. '

nikad nisam do kraja rastumačila šta je hteo reći, mislila sam da je mislio čim si džangrizava znači nisi depresivna, ima neke energije

a možda je i ovo, čim si džangrizava znači da si iskrena = znači da si dobro.
A можда има везе и са оним као за бол. Ако неко урла од бола сигурно мање пати од оног који једва јечи, тај заиста нема снаге.

koliko ste ljubazni prema suprotnom polu samo jer vam od njih zavisi preživljavanje? genetsko, društveno, emocionalno, itd

da vam sutra suprotan pol nije potreban ni za šta i da vam neljubaznost nikako ne može nauditi, da li biste bili ljubazni

ako da, zašto?
ako ne, zašto? i kako ne biste ljubazni, jel biste bili bezobrazni ili samo neutralni

ovo zapravo može da se proširi na celu ljudsku vrstu. koliko smo ljubazni samo jer nam od drugih zavisi preživljavanje

Љубазан сам према свакоме па и девојкама наравно (мада су девојке данас, мојих година, неретко врло нељубазне). Мој мотив љубазности је тај да се особа са којом прича осећа што боље у разговору са мном, што мене онда чини срећним. И кад си љубазан свњ је опуштено, веће су шансе да ће се нешто изградити, опуштена и љубазна прича а понекад и каваљерство су стварно, да кажем, "сигма" ствари, бар у мојим очима.

A можда има везе и са оним као за бол. Ако неко урла од бола сигурно мање пати од оног који једва јечи, тај заиста нема снаге.

mislim da urlanje, osim što je poziv za pomoć, podstiče lučenje adrenalina koji je prirodni analgetik

treba urlati svakako, dok se može

Ljubaznost je stvar vaspitanja.
Ljubazna sam tamo gde procenjujem da je primereno da budem. Umem da budem i neljubazna, kada je neophodno. Ali ljude koji su neljubazni bez ikakvog razloga smatram nevaspitanim i bahatim.

jasno da je stvar vaspitanja, ali to je tako ne zbog bezuslovne ljubavi prema čovečanstvu, već zato što ako nismo ljubazni, snosićemo posledice. finansijske, društvene, svakakve

zamisli da sutra nema tih posledica. pa ne bih imala potrebu da se javim 90 % ljudi. a onih 10% bih imala, jer ih srce istinski želi

ako da, zašto?

Bravo za temu,eto ja ću o sebi,mislim da sam preljubazan i često na svoju štetu,ja i ljubav kada vodim jedino želim da pružim partnerki zadovoljstvo,ne znam da li me razumete.
Poštujem žene,u mom društvu su centar pažnje,uvek se trudim da im bude ugodno,da im ispunim želje,da ih usrećim,koja mi bar malo uzvrati oseti tornado mojih emocija i nikada me ne zaboravi.

Moram da se nasmejem i budem ljubazan romanticno neuhranjenoj i neuroticnoj pijavici na polozaju iza saltera koju ne poznajem. Ostalo je dovoljno cao i lli dobar dan. Ne vidim potrebu za nekom preteranom ljibaznoscu osim ako i druga strana nije iskreno ljubazna. A i tada cesto preraste u nekakav prazan razgovor u koji u opste nisam hteo da ulazim.

misle ljudi da se vole, dok ne dođu u situaciju da se ne trebaju međusobno
Па да то је чињеница, али можемо да је тумачимо површно и онако како заиста јесте

Површно испада овако како си написала

Већина људи ти требају због користи. Али нису једине користи материјалне природе. Корист је и да ти прија нечије присуство, и да ти треба јер си се везала за некога, и јер ти треба да ти буде пријатељ, да ти помогне, па и ри њему/њој.

Све је у потребама али нису све потребе нужно материјална корист

jasno da je stvar vaspitanja, ali to je tako ne zbog bezuslovne ljubavi prema čovečanstvu, već zato što ako nismo ljubazni, snosićemo posledice. finansijske, društvene, svakakve

zamisli da sutra nema tih posledica. pa ne bih imala potrebu da se javim 90 % ljudi. a onih 10% bih imala, jer ih srce istinski želi
Zapravo, poznajem mnogo neljubaznih ljudi kojima to prolazi na svakom koraku bez problema, da ne kazem nekaznjeno. Cak imaju i razne benefite na osnovu toga sto su drski.
Mozda se kao drustvo kvarimo globalno ali svakako ne mislim da treba ici djonom tamo gde moze lepom recju.

Zapravo, poznajem mnogo neljubaznih ljudi kojima to prolazi na svakom koraku bez problema, da ne kazem nekaznjeno. Cak imaju i razne benefite na osnovu toga sto su drski.
Mozda se kao drustvo kvarimo globalno ali svakako ne mislim da treba ici djonom tamo gde moze lepom recju.
Ја и да покушавам да будем нељубазан, не умем. А мислим да су нељубазни људи негде у дубини повређени а и уплашени од билокаквих односа са страним људима, тј људима који им нису блиски

А неки имају и комплекс супериорности. Ал све су то опет страхови, комплекси, несигурности све је то под један кишобран

ne pričam na ovoj temi o intrinsičnoj motivaciji da se bude ljubazna, ono - ljubazna sam jer volim život i svi smo mi deca Božija

nego o ovoj društveno uslovljenoj

koliki procenat odnosa može da pobegne toj uslovljenoj motivaciji

Ja sam ljubazan prema suprotnom polu.
Ne zato sto mi od njih zavisi prezivljavanje.
Nebitno da li je to sluzbenica za salterom ili moja shefica.
Tako sam vaspitan.
Mogu da budem i neljubazan, ali biram da takav ne budem.
Ne znam da li lepa recc i gvozdena vrata otvara.
Ali je uvek kazem.
Lepse se osecam.

Ако ће моја љубазност изазвати то да друга страна буде срећна, насмејана, да и код ње пробудим жељу да буде љубазна према мени, како често бива, онда је то апсолутно оправдано.

Љубазност је пре свега уважавање и и поштовање саговорника или било кога, и уз то , ту је и та нота да обома буде пријатно у разговору.

ЉУБ-азност

Ja sam ljubazan prema suprotnom polu.
Ne zato sto mi od njih zavisi prezivljavanje.
Tako sam vaspitan.
Mogu da budem i neljubazan, ali biram da takav ne budem.

a što si tako vaspitan :D jesi li preispitao nekad motivaciju tog vaspitanja

meni rekli da budem ljubazna prema suprotnom polu da bi mi otvarali vrata i da me ne bi prebili

i sad ja moram da budem ljubazna prema nekom nasumičnom Goranu, a samo želim da ga iskuliram

Back