Ljubavna harmonija...???

ne neki nego mnogi. to je neka vrsta precutnog sporazuma, gde oboje zazmure na jedno oko zarad......:think:
to je neka vrsta precutnog kompromisa gde se izvakanast surovom svakodnevicom zamenjuje malim kradenim trenucima radosti sa strane, jer osoba sa kojom se zivi je isto tako izvakana problemima i jedno drugo vise ne nadahnjuju, a verovatno bi hteli, sto da ne...verovatno bi hteli da je sve ko nekad dok su se samo zabavljali, smejali zajedno i hranili golubove po parkovima. ali onda je dosao zivot, onaj realni i mnogo tezi, borba za egzistenciju, hvatanje u kostac sa racunima za osnovne stvari, borba sa bolesnom decom, sa besnim shefovima...i dok taj brod biva bacakan burama i vetrovima, neko negde na njemu zeli 10 minuta bezbriznosti, malo topline....
ne upirem prstom u takve slucajeve. to je njihov nacin da deca imaju roditelje, ako nista drugo. tu niko nije nasilan, tu niko ne gleda krv po prozorima...
ustvari, to je mozda prelazna faza ka konacnom razlazu, ne znam...

Da o tome govorim,dovoljno je samo pogledati oko sebe, i ja ne upirem prstom meni je to razumljivo ,ljudi rade kompromise zbog viših ciljeva.

Nekome je dete viši cilj, nekome je najvažniji njegov mir i spokoj, nekome tuđa sreća, nekome vlatita...

Koliko je ljudi toliko će biti i različitih odgovora.

Pretpostavljam da je većina nas protiv varanja, barem u onom segmentu kad se govori o tome da netko vara nas ..

U današnje vrijeme pojam vernosti u vezi/braku sve više zamenjuje pojam diskrecije.
neki brakovi opstaju upravo zato što se određene potrebe (emotivne, fizičke…) ispunjavaju i određena nezadovoljstva ventiliraju sa strane. ..

S jedne strane paziti da vaš partner nikad ne sazna ono što bi ga moglo povrediti, s druge strane biti sretan ako vi nikad ne saznate neke stvari i preko toga ostvarite ljubavnu harmoniju.

Opravdavate li diskreciju kao sredstvo očuvanja veze/braka ?

P.S.Bez lažnog moraliziranja,molim;)

Ne. I tu se ne radi ni o ocuvanju braka, ni o ljubavi, ni o povredjivanju. Tu se radi o elementarnom postovanju dostojanstva druge osobe. Sto se toga tice, imam potpuno radikalan stav. Ako vec **** sa strane jer mu u odnosu sa mnom nesto fali, neka makar u ime onoga sto smo prosli zajedno pokaze dovoljno postovanja prema meni kao osobi da mi to kaze (isti arsin primenjujem i na sebe). Ako me laze...provalicu. Kad tad. A onda jedino cemu moze da se nada jesta da ga pljunem, okrenem se i zaboravim da gmaz postoji. Ne zato sto me nije voleo dovoljno, ne zato sto mi je povredio osecanja, nego zato sto me nije postovao. I sto sam starija sve sam radikalnija po tom pitanju :D

Au, kakav si ti bukvalista!? :roll:
Daleko od toga da tvrdim da je to vrsta neverstva,:hej: naprotiv. Samo hoću da slikovito pokažem koliko sam "neveran" tj. koliko me varanje ne interesuje. :andjeo:

A, ne ti mene nisi shvatio uopste..al dobro..ja sam tebe shvatila :)
NIsam ni mislila a ni rekla da ti tvrdis da je to vrsta neverstva...nego te citirah da dam primer za nesto..do koje krajnosti cemo na kraju ici ,ako je flert vrsta neverstva onda je i zezanje po forumu (opet nije upuceno tebi)

Pretpostavljam da je većina nas protiv varanja, barem u onom segmentu kad se govori o tome da netko vara nas ..

U današnje vrijeme pojam vernosti u vezi/braku sve više zamenjuje pojam diskrecije.
neki brakovi opstaju upravo zato što se određene potrebe (emotivne, fizičke…) ispunjavaju i određena nezadovoljstva ventiliraju sa strane. ..

S jedne strane paziti da vaš partner nikad ne sazna ono što bi ga moglo povrediti, s druge strane biti sretan ako vi nikad ne saznate neke stvari i preko toga ostvarite ljubavnu harmoniju.

Znam nekoliko brakova koji opstaju bash na ovaj nachin, shto je najgore mislim da oboje znaju ili bar naslucuju vanbrachne aktivnosti onog drugog ali prelaze preko toga jer im to odgovara. Vidim komentare tipa da to treba da pukne i slichno, teoretski ljubav lepo zvuchi, malchice je drukchije u praksi. Dakle za takvu vezu ili brak potrebno je dvoje slichnih koji jednostavno ne mogu da se skrase sa jednom osobom, zato i ostaju u ovakvom braku.
Shto se mene tiche ne bih da sam u ovakvom polozhaju, po tom pitanju sam ekstremista, ili-ili, savrshen odnos ili ostati sam.

.......naravno ,oduvek sam bio za to ,shto ne znash ne moze ni da te povredi ,ako je neke stvari ne ispunjavaju pa svremena na vreme mora potraziti sa strane a da ne remeti mir u kuci ,boz moj ako to moz obaviti bez saznanja neka joj .........................samo zene obichno ulaze u te stvari srcem pa tek onda pi,.com ,dok mi radimo samo fizikom bez emocija ........................tada nam se mozak iskljuchi jer krv ode u drugom smeru ........

A, ne ti mene nisi shvatio uopste..al dobro..ja sam tebe shvatila :)
NIsam ni mislila a ni rekla da ti tvrdis da je to vrsta neverstva...nego te citirah da dam primer za nesto..do koje krajnosti cemo na kraju ici ,ako je flert vrsta neverstva onda je i zezanje po forumu (opet nije upuceno tebi)

Pa tako kaži! Zar nisi pročitala u pravilniku foruma da je za diskusiju sa mnom potrebno poneti pribor za crtanje?

Da se ne sazna..to je lazni moral..zavaravanje sebe i drugih..koliko neko treba da je drvo da bi pristao na tako nesto..i to onda to nije brak ni veza..to je onda dogovorno preduzece sa ogranicenom odgovornoscu...pozoriste u kuci sa dva glavna glumca koji znaju svaki ponaosob svoj tekst napamet..dobar dan ..kako si..da li treba nesto da se kupi..uradi..treba li nesto deci i slicno....ne postoje emocije..vlada ravnodusnost..postoji samo razlog zasto su zajedno u takvom braku.. najcesce se za nemanje hrabrosti da se raskine takav brak ili veza kao alibi uzimaju deca..kao da su ta deca gluva..slepa i bez mozga i da nista ne vide..znaci to nije fer prema istoj toj deci..nije fer ni pema kome...Ne bih pristala ni zbog koga i ni zbog cega na takav dogovorni odnos..jednostavno zato sto bih dovela svoje samopostovanje pod znak pitanja..

Da se ne sazna..to je lazni moral..zavaravanje sebe i drugih..koliko neko treba da je drvo da bi pristao na tako nesto..i to onda to nije brak ni veza..to je onda dogovorno preduzece sa ogranicenom odgovornoscu...pozoriste u kuci sa dva glavna glumca koji znaju svaki ponaosob svoj tekst napamet..dobar dan ..kako si..da li treba nesto da se kupi..uradi..treba li nesto deci i slicno....ne postoje emocije..vlada ravnodusnost..postoji samo razlog zasto su zajedno u takvom braku.. najcesce se za nemanje hrabrosti da se raskine takav brak ili veza kao alibi uzimaju deca..kao da su ta deca gluva..slepa i bez mozga i da nista ne vide..znaci to nije fer prema istoj toj deci..nije fer ni pema kome...Ne bih pristala ni zbog koga i ni zbog cega na takav dogovorni odnos..jednostavno zato sto bih dovela svoje samopostovanje pod znak pitanja..

Ovo je tako lepo receno :worth:

Opravdavate li diskreciju kao sredstvo očuvanja braka?

Не, и никада нећу. Не могу да оправдам прављење фарсе од живота.
Незадовољство треба решавати у браку а не ван њега.
А ако се не може решити, ту је једино решење развод.
Лагати себе и другога као живети у сталном страху, а при томе мислити да се тиме "решава" неко емоционално незадовољство за мене није живот.

hm hajd da odgovorim ovako..da se partneru to desi..ne desava nego desi..ne bih volela da znam ..jer mislim da nema potrebe za tim

ako ja ikada imam potrebu
da malo okusim nešto drugačije
onda on nije osoba koja mi treba
a da ne pričam o vezama za života, tj. braku
zašto se gušiti u tom cirkusu laži
onaj ko nije Taj u svakom trenutku
u svakom izboru
u svakoj situaciji, raspoloženju, snu,
fascinaciji, frustraciji, halucinaciji
nije Taj
Taj nije Taj ako je to povremeno
ako je to samo kada smo raspoloženi da budemo verni