Ljubavna ceznja - najlepsi ljudski osecaj!

U poslednjih desetak godina,kad god se pomene ljubav,uvek se misli,iskljucivo na goli SEKS. Ova,da tako kazem pojava,veoma je vidno izrazena,kako u pisanim tako i u elektronskim,javnim medijima.Rec lj u b a v,izgubila je svaki
praktican smisao.Kada nekom tinejdzeru,pomenete tu rec,on ce vam odmah reci npr.da bas nocas sam smuvao
jednu ribu! Uzas,kako to rdjavo zvuci.Ta deca izmedju petnaest i dvadeset godina,misle da se odnos sa drugim
polom,odnosi samo na goli,animalni seks! Dakle,oni nemaju pojma,sta je ljubav.Oni nemaju ni pribliznu predstavu,
kako je ljubav lepa.Kako je lepo,drzati se za ruku,sedeti za toplih letnjih noci,u nekom parku i govoriti devojci neke
ljubavne stihove.Oni nazalost,neznaju sta znaci rec -udvaranje.Ne.U samom pocetku poznanstva,devoci se da na
znanje,ili cemo se veceras t,,,i,ili idi dalje.

Ko je kriv,sto mladi danas neznaju,sta je to ljubav,sta je ljubavna ceznja.Zaljubljenost,to je stanje duha,kada mlad
covek,biva ispunjen najtananijim lirskim raspolozenjem.To osecanje,da nekoga volite,da zelite celo njegovo bice
da bude vase.To je period velikog ushicenja,i nagomilanih emocija,najpozitivnijeg znacenja.
Sa velikim zaljenjem,konstatujem da toga vise nema,da se sve svelo,na MUVANJE i SMUVANJE,dvoje mladih.
Carolija ljubavi je razbijena,kao skupocena kineska vaza,iz dinastije Ming.Ostale su samo,krhotine ljubavi,koje
se ocituju,kroz animalni seks,seks bez emocija,seks,koji ljudsku rasu,vraca unazad,u vreme divljih ljudi,koji
su se parili iz golog nagona.:(

Kazes, mladi danas ne znaju sta je Ljubav.Hm...Mladost je mladost, pa gdje da joj se zamjeri.
Inace, tu mladost morao je neko podici, dati primjer.Pa Ti zakljucke donesi sam.
Ljubav mi nije omiljena tema, toliko su je unizili, da se najezim od te rijeci.Imala sam samo potrebu da stanem na stranu mladosti.
Ona jos ima sansu da nauci voljeti, a sta sa mojom generacijom...njoj pomoci nema.Bojim se, samim time, ni pokoljenja nam nece biti bolja.

.Zaljubljenost,to je stanje duha,.
Ne duha nego duše ,ali svejedno ,i jedno i drugo su ugroženi i uslovljeni masovnom kulturom koja je na sceni.Dovoljno je pogledati kakve filmove gledamo,kakav TV program imamo, uz kakvu se muziku u diskotekama pleše,koliko se piva pije ,i sl pa će odmah biti jasno da su to sve aktivnosti koje ne razvijaju ni duh ni dušu nego naprotiv zaglupljuju i otupljuju.Hedonizam je uvek bio znak da je društvo na umoru a da je zapadna civilizacija u tom stanju pokazao je još pre više decenija Špengler u svom epohalnom delu.

Back