Ljubav uvijek pobjeđuje?

Vidjecu,pa cu vam reci...........Samo neznam na koju ljubav mislite.............Sigurno musko-zensku jel" tako?:lol:

Pa da...neka mi samo neko kaže šta to ona može da pobijedi. I ja mislim slično kao atavizam, ali neki u okolini me obmanjuju da nisam u pravu. Nek mi neko kaže šta je ljubav u stanju da pobijedi pošto sam ja eto toliko nepovjerljiva. Možda može da opstane i traje uprkos nekim preprekama, poteškoćama, daljinama, ali da sve to pobijedi ne vjerujem.

U sustini trebalo bi da moze........Medjutim kod nekih ljudi se ljubav radja kao posljedica straha od gubitka necega ili nekoga.I onda to i nije ljubav po meni.......Narocito su zabrinjavajuci muskarci po tom pitanju i koliko vidim,ako ih zene na to ne upozore oni su u stanju citav zivot da provedu u tom nekom uljuljkanom stanju............:sad2:

U sustini trebalo bi da moze........Medjutim kod nekih ljudi se ljubav radja kao posljedica straha od gubitka necega ili nekoga.I onda to i nije ljubav po meni.......Narocito su zabrinjavajuci muskarci po tom pitanju i koliko vidim,ako ih zene na to ne upozore oni su u stanju citav zivot da provedu u tom nekom uljuljkanom stanju............:sad2:

Koje žene? Pojasni mi malo ovo.

Samo ako je obostrana. Ukoliko bar jedno ima sumnje teško da ijedna prpeka može da se savlada, ukoliko oboje imaju sumnje za to ne postoje skoro nikakve šanse i razlaz je neminovan. Ljudi koji se obostrano vole uvijek se vraćaju jedno drugom, mogu biti i razdvojeni, mogu pokušati i sa nekim drugim, ali uvijek se sjećanje vrati na osobu sa kojom su bili najsrećniji u vezi, ili braku.

Naravno ljubav, bar ta njihova verzija nikad nista ne pobedi, puno placa bude, drame zarad drame i mahom ponizenja... onda malo kukaju, pate i nadju novu iracionalnu statuu koju ce obozavati... malo opet plakati i dramiti drame radi. To cak i nema veze sa ljubavlju, nego sa dosadom u zivotu jedinke koja ispaljuje takve recenice, a zadojena je jeftinim romanima i jos jeftinijim televizijskim serijama.

Idealizovanje je ustvari stav da ljubav ne smije i ne može da ima prepreke, sve ima uspone i padove i ništa nije konstanta. Ljubav je samo sposobnost da se te faze prevaziđu.
Slažem se.
Jedino bih možda rekla da je ljubav pre želja da se prevaziđu loši momenti, no što je sposobnost.
Sposobnost leži u nekim drugim sferama, onih koje se tiču zrelosti i stabilnosti individue koja je po svojim psihičkim karakteristikama spremna da detektuje probleme i sa istima se uhvati u koš.

Možeš ti biti vrlo sposobna, vrlo zrela i spremna da održiš vezu sa puno ljudi. Ljubav nije jedna opcija i jedna osoba, možeš ostvariti vrlo uspješan odnos sa više njih tokom svog života. Međutim, motivacija je različita i nisi podjednako motivisana da sa svima njima to postigneš iako je možda moguće. Postoji samo ta jedna osoba sa kojom je ipak drugačije, sa kojom možeš sebe da zamisliš i nakon nekoliko godina, pa i decenija. Prosto osoba sa kojom maštaš da ostaraš i uljuljkaš se u fotelju pred televizorom uz topao čaj.

Back