Ljubav + prijateljstvo=?

Techlady

Početnik
Poruka
39
Dragi moji,otvorila sam ovu temu da malo cujemo misljenja jedni drugih,kada se pomene ljubav medju prijateljima...

I uzgred,imam jedan ''problem'',svidjao mi se jedan decak 3,5 god.,medjutim uvek sam ga smatrala neosvojivim s moje strane,te je poceo u isto vreme da mi se dopada drugi decak...polako druzeci se,ovaj prvi postajao mi je sve bolji drug,a drugi mi se svidjao,i tako se ja ovom prvom poverim za drugog,i posto smo svi 3 bili super drugari...meni prvi pomogne da ja to kazem ovom drugom,i mi smo kao bili zajedno nekih mesec dana,i meni je mnogo vremena trebalo da se ja odljubim od njega,i taj prvi decak mi je sve vreme bio podrska,pricao je sa mnom o svemu,zna svaku moju pomisao na ovog drugog...i sada shvatam,da ovaj drugi meni uopste ne odgovara kao licnost,i ovaj prvi,inace najj mi je drug,pocinje opet da mi se svidja,i shvatam da mi njegove osobine bas odgovaraju,medjutim ja ne zelim da stvaram vezu,jer znam da bih time najverovatnije unistila prijateljstvo,ali zelim da mu to iskazem nekako,sta ako on oseca nesto,bar najmanje? -ako nemate bar neko resenje,dajte da podelimo iskustva :worth:

50-50? Imaš barem 80% šanse kao žensko da neće da te odbije, osim ako nije *****, ili si ti totalni grob, što su značajno bolje šanse nego u obrnutom slučaju, gde muško ima možda ~5% šanse da se iskobelja iz friendzone-a. Naravno, postavlja se pitanje što bi neko svesno završio u takvoj situaciji (friendzone-i), ali to je već druga stvar.

A ja mislila da sam ja optimista :think: ...nije to tako jednostavno,imam jednu veliku priliku,u blizoj buducnosti, da mu to iskazem,ali on nece biti u potpunosti svestan da to znaci TO...ali ko zna,mozda pocnem da mu se tim gestom svidjam,ali sto je skoro pa nemoguce :roll:

Da nema neko neka slicna iskustva?

Dragi moji,otvorila sam ovu temu da malo cujemo misljenja jedni drugih,kada se pomene ljubav medju prijateljima...

I uzgred,imam jedan ''problem'',svidjao mi se jedan decak 3,5 god.,medjutim uvek sam ga smatrala neosvojivim s moje strane,te je poceo u isto vreme da mi se dopada drugi decak...polako druzeci se,ovaj prvi postajao mi je sve bolji drug,a drugi mi se svidjao,i tako se ja ovom prvom poverim za drugog,i posto smo svi 3 bili super drugari...meni prvi pomogne da ja to kazem ovom drugom,i mi smo kao bili zajedno nekih mesec dana,i meni je mnogo vremena trebalo da se ja odljubim od njega,i taj prvi decak mi je sve vreme bio podrska,pricao je sa mnom o svemu,zna svaku moju pomisao na ovog drugog...i sada shvatam,da ovaj drugi meni uopste ne odgovara kao licnost,i ovaj prvi,inace najj mi je drug,pocinje opet da mi se svidja,i shvatam da mi njegove osobine bas odgovaraju,medjutim ja ne zelim da stvaram vezu,jer znam da bih time najverovatnije unistila prijateljstvo,ali zelim da mu to iskazem nekako,sta ako on oseca nesto,bar najmanje? -ako nemate bar neko resenje,dajte da podelimo iskustva :worth:

Imao sam drugaricu dobru godinu dana,od vremena kad smo se upoznali postali smo dobri prijatelji,sad smo u vezi vec godinu i jedan mesec i sve je super,kazu da je ljubav najsladja iz drugarstva :)

Tema je odlicna!
Bas bih volela da cujem misljenja ljudi o ovome jer i ja imam jako slican problem...
Takodje,koliko je ovo cesta pojava u danasnje vreme,da se zensko zaljubi u svoga najboljeg druga?
...kako sladak problem...reci ili ne pitanje je sada? :cmok:

ljubav+priljateljstvo=savrsentsvo, ako mene pitas...

Pa i ja sam pobornik toga, a ljudi se suzdrazavaju da bilo sta saopste jer se boje da ce im puci i to prijateljstvo...mislim onda tu prijateljstva i nema, to je samo mucenje. Ako ste kojim slucajem zaljubljeni u prijatelja/icu, kazite mu sta osjecate, ako vam je zaista prijatelj, razumjece vas i pokusati da vam pomogne, na ovaj ili onaj nacin. A ako pobjegne od vas glavom bez obzira, onda vam nikad nije ni bio prijatelj.

Pa i ja sam pobornik toga, a ljudi se suzdrazavaju da bilo sta saopste jer se boje da ce im puci i to prijateljstvo...mislim onda tu prijateljstva i nema, to je samo mucenje. Ako ste kojim slucajem zaljubljeni u prijatelja/icu, kazite mu sta osjecate, ako vam je zaista prijatelj, razumjece vas i pokusati da vam pomogne, na ovaj ili onaj nacin. A ako pobjegne od vas glavom bez obzira, onda vam nikad nije ni bio prijatelj.

To sam ja hteo da kazem.... Oseca su mudrost u ovome, mladi reck... :D

Љубав се и рађа из пријатељства, ретке су везе које су настале из one moment- заљубљивања на први поглед, да се не лажемо. Све се одвија преко пријатељства, твоја најбоља ''пријатељица'' ти препоручи њену најбољу пријатељицу, која се ложи на тебе, и сличне пикантерије, али убедљиво најјача ситуациона животна комедија која може да стрефи човека у свом урнебесном животу - је заљубљивање у другарицу.

Креатору (читати - Бог) морам да признам, да поседује ненадјебив смисао за хумор. Могу да замислим њега или њу који/а је провалио/ла да гаји über симпатије према свом пријатељу, али некаква морална кочница или страх је/га спречава да открије шокантну истину, како не би засрала/засрао и то муком стечено дугогодишње пријатељство. Рескирајте, покушајте, и нагло пресеците, саопштите истину, ма каква била, много је једноставније него филозофирање о погодном моменту у којем би дозирано пало ''саопштење''. Можда се неком посрећи, као кец на двојку. А постоје и случајеви, када падне фина свађа са још финијим и адекватнијим речима, па пријатељи после тога више никад не проговоре до краја живота, и смештају скандале и сексуалне афере свом бившем компи.

Једна пригодна песмица за све оптимисте:

:mrgreen:

Poslednja izmena:

a kako ne mozes da procenis imas li neke sanse ili ne? ako deluje da imas, potrudi se da tu bude nesto, kontam da bi moglo biti mnogo dobro.. fazon, vec se znate savrseno, dza bu
ne propustaj priliku, rizikuj

"Love is friendship on fire"-veli jedna poslovica.

Uostalom, ja smatram da ne postoji obostranih simpatija ne bi bilo ni prijateljstva. Ako ste ikad razgovarali o ljubavi ti i tvoji drugovi, logično je postaviti pitanje "zašto bi razgovarali o tim temama ako se bar pomalo ne privlačite".

Uzgred, ako misliš da je iznad tvoje lige, samo ga zamisli na WC šolji, i počni sa atakovanjem. ;)
Samo prijateljstvo + sex, to se trazi! :D

f.uck friends, oh yeah! :mrgreen:

Poslednja izmena:
"Love is friendship on fire"-veli jedna poslovica.

Uostalom, ja smatram da ne postoji obostranih simpatija ne bi bilo ni prijateljstva. Ako ste ikad razgovarali o ljubavi ti i tvoji drugovi, logično je postaviti pitanje "zašto bi razgovarali o tim temama ako se bar pomalo ne privlačite".

Uzgred, ako misliš da je iznad tvoje lige, samo ga zamisli na WC šolji, i počni sa atakovanjem. ;)

f.uck friends, oh yeah! :mrgreen:

Ne da mislim da je van lige,vec,smatram da je on osoba koju je jako tesko,da se tako izrazim,''smuvati'',
...najbolje da ga izljubim i cekam reakciju :D

a kako ne mozes da procenis imas li neke sanse ili ne? ako deluje da imas, potrudi se da tu bude nesto, kontam da bi moglo biti mnogo dobro.. fazon, vec se znate savrseno, dza bu
ne propustaj priliku, rizikuj

Pa ne mogu,jer..mi se i druzimo na moju inicijativu,i trudila sam se vec duze vreme da mu se bas priblizim kao drugarica,i jednostavno ja ga gledam kao najj druga(sada i vise),ali ne znam da li on mene tako gleda.
Za sada sam za rizik,ali jos sam u nekom strahu:rumenko:

Back