ljubav prema zivotinjama vs govanca

Ајде да кажемо да некакви мопсићи, патуљасти шпицеви и тако нешто и може да прође, макар естетски.

Јежим се на оне наказе од бишона са округлим главама а то је сада псето у моди, изгледа.

Poslednja izmena od moderatora:
Jedino da komunalci patroliraju i naplaćuju kazne nesavesnim vlasnicima, drugog rešenja nema. I meni to ide na živce, mogli bi bar u centru grada da obrate pažnju na te stvari.

komunalci su jako svesni svega toga, ali ne haju ich
kao sto ne kaznjavaju bahato parkirana vozila, iako postoji opcija da ih gradjanin komunalac prijavi (sto sam ja i uradila pre jedno tri meseca, sa sve pretnjom vlasnika auta)..mislite da sam dobila bilo kakav povratni mail??? ne, ne...automobili zaposlenih i dalje stoje tik ispred ulaza, ljudi sa stapom, deca u kolicima, bicikli, niko ne moze da prodje, al nema veze....

- - - - - - - - - -

Ма да, а ми на перфирерији нека се давимо у гоwнима...

na periferiji nema toliko izmeta iz prostog razloga sto je sakriveno zelenilom koga ima vise
sem toga, ko god dodje u beograd od stranaca, prvo vidi centar uflekan govnima, a ne periferiju
plus sto mi se nekako cini da u centru ima najvise vlasnika pasa...nemam pojma zasto, ai ih vise vidjam tu

mV:
komunalci su jako svesni svega toga, ali ne haju ich
kao sto ne kaznjavaju bahato parkirana vozila, iako postoji opcija da ih gradjanin komunalac prijavi (sto sam ja i uradila pre jedno tri meseca, sa sve pretnjom vlasnika auta)..mislite da sam dobila bilo kakav povratni mail??? ne, ne...automobili zaposlenih i dalje stoje tik ispred ulaza, ljudi sa stapom, deca u kolicima, bicikli, niko ne moze da prodje, al nema veze....

Комунална полиција НЕ СЛУЖИ НИЧЕМУ - ђубре на све стране, просјаци такође, паркира се како ко хоће, питбулови шетају без маске, картонска продаја око пијаца никад већа, клошари запишавају где стигну...

mV:
na periferiji nema toliko izmeta iz prostog razloga sto je sakriveno zelenilom koga ima vise
sem toga, ko god dodje u beograd od stranaca, prvo vidi centar uflekan govnima, a ne periferiju
plus sto mi se nekako cini da u centru ima najvise vlasnika pasa...nemam pojma zasto, ai ih vise vidjam tu

1. Немa изметa зaто што је сaкривен зеленилом???? Aко се не види из aвионa због кaмуфлaже лишћем, не знaчи дa није ту нaрaвно.

2. Штa мене бригa зa стрaнце и штa ће стрaнци дa виде, вaљдa је вaжно дa нaмa грaд буде уредaн и чист због нaс који ту требa дa живимо и подижемо потомство, a не због некaквих стрaнaцa који могу дa сврaте овде, a и не морaју, a и aко сврaте свaкaко ће се зaдржaти крaтко...

Комунална полиција НЕ СЛУЖИ НИЧЕМУ - ђубре на све стране, просјаци такође, паркира се како ко хоће, питбулови шетају без маске, картонска продаја око пијаца никад већа, клошари запишавају где стигну...

Не може изa свaког од нaс дa иде по једaн комунaлaц дa гледa дa ли ће неко дa бaци пaпирић, отресе нос, или се испишa поред дрветa, људи немaју основну културу, a то је нешто што се не може променити преко ноћи.
Плус што су комунaлци униформисaни, пa нпр. влaсници пaсa чим их примете или беже или везују псе..

1. Немa изметa зaто што је сaкривен зеленилом???? Aко се не види из aвионa због кaмуфлaже лишћем, не знaчи дa није ту нaрaвно.

2. Штa мене бригa зa стрaнце и штa ће стрaнци дa виде, вaљдa је вaжно дa нaмa грaд буде уредaн и чист због нaс који ту требa дa живимо и подижемо потомство, a не због некaквих стрaнaцa који могу дa сврaте овде, a и не морaју, a и aко сврaте свaкaко ће се зaдржaти крaтко...

zivela sam i na periferiji i u centru
na periferiji se niti oseca smrad govana, nit ga videh toliko, plus ulice se cesto peru
mozda je moja periferija bila drugacija do tvoje, ne znam, ali od kada zivim u centru, bukvalno gazim govna po trotoaru, jer nema drveca koje bi zapisavali, nisam videla zadnje dve godine da su mi ulicu oprali, a zbog smrada ves susim u masini za susenje, ne na terasi, koja je cak na petom spratu, pa ti vidi kako je u prizemlju...
sto se tice stranaca-mene jeste briga sta oni vide kad dodju u moj grad
nece svako ko svrati da se zadrzi kratko
sto se tice toga da grad treba da bude uredan i cist svima, u centru i na periferiji - slazem se, a ti reci gde sam kazala drugacije
samo sam dala razliku izmedju centra i periferije, jer sam zivela na oba mesta
a, ti?

Не може изa свaког од нaс дa иде по једaн комунaлaц дa гледa дa ли ће неко дa бaци пaпирић, отресе нос, или се испишa поред дрветa, људи немaју основну културу, a то је нешто што се не може променити преко ноћи.
Плус што су комунaлци униформисaни, пa нпр. влaсници пaсa чим их примете или беже или везују псе..

То је тачно, примитивизам је нешто што се овде запатило па не пушта. Пси и њихова говна, па то је само детаљ онога што ме нервира сваки дан.

Драње по џепу је ЈЕДИНИ начин да се стане на крај са бахатим понашањем. Да сам ја градоначелник, било би три пута више чистача улица и три пута више комуналних пандура.

netacno
kod mene se komunalci redovno setaju, sa osmehom, niko ne bezi, jer svi znaju da im komunalci nece nista
pozdravljaju pre neki dan vlasnika automobila koji ga je parkirao na sred trotoara, ispred pesackog i sedi ipsred (svog verovatno) kafica
ja sa kolicima decijim zaobilazim auto da bih isla na pesacki, svi gledaju, niko nista
osnovna kultura se u kretena uteruje samo kaznama, kad je vec nije poneo iz kuce
a komunalci ne kaznjavaju onoga koga bi trebalo i to je fakat

Градска чистоћа не ради свој посао. Они нити чисте детаљно, нити чисте круг око дрвећа а тамо има и отпадака и гована. Само зама'ну оним јадним сирковим метлицама и покупе пикавце уз пут.

И, ко ће да очисти псећа говна на тзв зеленој површини око моје зграде?

Градска чистоћа није надлежна, Зеленило такође неће то да ради, власнике боли она ствар...

Наравно да неће нико. Зато има све више тровања паса, а ти исти власници онда крену да кукају како је ово дивљина, како је невероватно да нек оу XXI веку баца отрове а власти ћуте итд..
Треба само погледати те коментаре на web новинама кад се оно зимус у Новом Саду десило масовно тровање.

mV:
Pitanje za vlasnike pasa u Beogradu - dokle, ali dokle cemo morati da trpimo ulice zamazane govancima kucnih ljubimaca? Zasto ne pokupite ono sto iza vasih zivotinja ostane i kako mozete da se busate ljubavlju spram njih, a elemetrane ljubavi spram naseg zajednickog zivotnog prostora nema??? Ja prosto ne mogu da verujem koliko ljudi na ulici prosto okrene glavu dok im pas vrsi nuzdu i zalepi potpuni ignore na ono sto ostane iza njega???Od par desetina komsija koje setaju pse u mom komsiluku samo sam videla da dvoje (jedna devojka i jedan mladji muskarac) kupe za svojim ljubimcima (svaka cast mladjima na vaspitanju!), dok ostali, narocito zene u godinama, valjda smatarju da mi, kojima to smeta, treba da cistimo za njima....
Dakle- sta raditi sa takvim vlasnicima, kako je moguce sankcionisati ih i kako bi vi to resili?

I onda kuknjava kad nekom dopizdi i otruje im pse.

Back