Pitanje za vlasnike pasa u Beogradu - dokle, ali dokle cemo morati da trpimo ulice zamazane govancima kucnih ljubimaca? Zasto ne pokupite ono sto iza vasih zivotinja ostane i kako mozete da se busate ljubavlju spram njih, a elemetrane ljubavi spram naseg zajednickog zivotnog prostora nema??? Ja prosto ne mogu da verujem koliko ljudi na ulici prosto okrene glavu dok im pas vrsi nuzdu i zalepi potpuni ignore na ono sto ostane iza njega???Od par desetina komsija koje setaju pse u mom komsiluku samo sam videla da dvoje (jedna devojka i jedan mladji muskarac) kupe za svojim ljubimcima (svaka cast mladjima na vaspitanju!), dok ostali, narocito zene u godinama, valjda smatarju da mi, kojima to smeta, treba da cistimo za njima....
Dakle- sta raditi sa takvim vlasnicima, kako je moguce sankcionisati ih i kako bi vi to resili?
izlezavam se ja pre neki dan na plazi i ono ne prisliskujem, ali zvuk sa obliznje lezaljke sam dopire:
``kako me samo tada priteralo, kud cu, sta cu ja skinem gace i u vodu! samo je izletelo iz mene rafalno! ma sve ce to ribe da pojedu..
tako moje dete isto..mi u moru, a on kuka tata kaki mi se! pa sta kukas, kaki!
pa gde cu? pa tu ces,neces valjda da izlazis iz vode! tako se on lepo iskaki, ja pogledam dole, a ribe se okupile ko da si im gliste pobacao kako mamac! i sve je nestalo za 5minuta! ko pirane da su ``bot..e!``
juce se vracam i blizu bgd-a prebacim na neku radio stanicu, smorili me vise diskovi i cujem:
`` a sada vesti iz vince! mestanka ta i ta ne moze da se izbori sa izlivanjem kanalizacije na svom imanju!
kanalizacija iz celog mesta se izliva na njenu okucnicu i njive..kaze da nista ne moze da zasdi, jer je zemljiste potpuno zagadjeno..pa kako zivite ovde, kako disete?
- e kako sine, kako moramo..ziv covek se navikne na sve! ove iz opstine nista ne zanima..vec nekoliko godina vicu samo resice se, resice se a ti ko te pita udisi i gazi po tudjim gomnima``
i tako..
sve u prirodi kruzi
nekom je zivot majka, nekom maceha
nekom je gomno problem, a nekom hrana
neko zivi u krugu dvojke, a neko je nekulturan i kaki mu po tom krugu
uglavnom, nikom nije dosadno