LJUBAV, NAVIKA .. PANIKA

He he
i ja sam imala raznoraznih strahova.
Ali nijedan od onih o kojima sam razmišljala nije bio problem. Stvarni život je mnogo suroviji.

E a sad ozbiljno: Helen je potpuno u pravu- toliko toga ima da se uradi da nema šanse da te uhvati monotonija.Doduše ja sam tek 3 godine u braku - ali non stop se nešto dešava - dete, pa uređenje stana, pa upoznavanje prijatelja i rođaka, pa posete, slavlja...
Tako da ne treba brinuti - samo se prepusti...i biće sve u redu.

ra-ta-tat: "Pa ako si ti sama sebi dosadna, onda ce ti i zivot sa partnerom ubiti u pojam...
To je tako jednostavno. Sve delis, zivis zajedno... ne razumem kako moze da ti bude dosadno. Jedino ako zelis da ti zivot lici na neki Spilbergov film... stvarno ne razumem."

ovako nekako i ja razmisljam... znaci, ako umes sebe da zabavis, ako ti sopstveni zivot jeste zanimljiv (bez partnera u igri), ako prihvatas da zivot nije Spilbergov film (hihihih, super poredjenje), nego da moze da bude i dosadnih dana i bacenih dana, i medju-dana... onda sa covekom koga volis to sve moze bude samo bolje.
nisam imala monotonije u vezama.

NatasaNatasa:
Uvek se nekako bojim kad se zaljubim ili zavolim ... onog perioda monotonije ... koji neminovno nastupa posle odredjenog perioda. Živeti sa nekim je lepo, ali uvek me uplaši činjenica da sve, kad tad, postane neka navika, a život predje u jednostranost ....

Kako izbeći sve to ... ako zaista želite da sa nekim živite?

E, meni je bas super ta navika! Meni je brak istovremeno i prva duga veza u zivotu i bas mi odgovara! Mislim, sta ima lose u navici? Navikla sam se da mi stalno bude dobro (nekad vise nekad manje) i da sam stalno sa jednim covekom (koji mi svidje, jel')! Ebes iznenadjenja - mnogo sam ja matora za to, a pravo da ti kazem imam i posla. Do tridesete godine sam sve ostalo radila onako usput, a muskarci (zabava, provod, seks, iznenadjenja, rokenrol) su mi bili prioritet (koliko energije to iziskuje!) i sad mi bas odgovara prijatna monotonija u privatnom zivotu - konacno mogu da se opustim i da RADIM a ne da stalno prozivljavam neku dramu :)

Slazem se sa muvalom...
Da elaboriram: postoji negativna navika tj. smor, dosada ili kako god da definises. To je ono sto pokusavas da izbegnes, ako se pojavi, da promenis stvari, ali opet to je nesto od cega se cuvas u zivotu uopste, ne samo u vezi, braku i sl.

E, a postoji i pozitivna navika, ovo o cemu muvalo prica :D . Ja tu fazu veze poredim sa omiljenom foteljom: jeste stara, nije modni krik, ponegde se izakala od upotrebe, znas joj svako udubljenje, ali ona ti je NAJUDOBNIJE I NAJTOPLIJE MESTO NA KUGLI ZEMALJSKOJ u koje jedva cekas da utones kad dodjes sa posla...

Back