Ljubav na seoski nacin?

Iskreno mislim da mladi na selu imaju isto toliko sanse da upoznaju svog budceg, kao i u gradu. Pricate o selima u Srbiji kao da su u nekoj postinji. Moguce da postoje sela u brdima, gde je prilaz gradu skoro pa nemoguc, ali i tamo imaju koga da upoznaju. U ostalim selima, bar u onima koje sam ja obilazila, ima jako puno mladih,obrazovanih, kulturnih, lepih...imaju cak i internet:)..tako da nevidim sto bi im bio problem da imaju svoj zivot kao i svi ostali.

Da,mit je da oni u gradu imaju vecu sansu da upoznaju neku posebnu osobu...tj.ljubav :aha:

Da,mit je da oni u gradu imaju vecu sansu da upoznaju neku posebnu osobu...tj.ljubav :aha:

Samo djelimično je mit. Danas je većina sela dobro povezana sa gradom. Poslije osnovne škole školovanje nastave skoro pa svi. Djevojke uglavnom traže momke u gradu. Tamo i izlaze., I na kraju većina njih ostane u gradu. Čak ni djevojke sa sela ne žele da ostanu u selu. Naravno gradske će teško grad zamijeniti selom. I onda su momci iz sela u težem položaju u odnosu na gradske. Izuzetak su možda sela koja su blizini Beograda,NS,Niša,Kragujevca.

Na nekoj drugoj temi neko je pomenuo da je na selu sve teze sto se tice LJiS-a, naci devojku, ozeniti se i sve sto ide u paketu.
Zasto je to tako i ima li istine u tome?

Ako niste upoznati sa time licno, mozete iz necijeg tudjeg iskustva da se izjasnite (siguno znate nekog muskarca ili zenu koja zivi na selu) ili da date svoje neko misljenje o tome.

pa jeste. ja mislim da je na sel zivot tezak, da je baziran ta teskim fizickim poslovima kako za musko tako i za zensk, ondak losa infrastruktura, ondak prva ambulatna 30 km udaljena i treba ici kroz smetove itd... sve u svemu, za mene je zivot na selu surovo realisticno tezak. a one idilicne pricice su ljdi gledali po filmovima a to u nasem selu ne postoji

pa jeste. ja mislim da je na sel zivot tezak, da je baziran ta teskim fizickim poslovima kako za musko tako i za zensk, ondak losa infrastruktura, ondak prva ambulatna 30 km udaljena i treba ici kroz smetove itd... sve u svemu, za mene je zivot na selu surovo realisticno tezak. a one idilicne pricice su ljdi gledali po filmovima a to u nasem selu ne postoji

Nisu nam sva sela po vukojebinama.

I ja sam tako mislio..medjutim..
Nije basd tako..nema na selu vise kopanja ..modernizovali se seljaci..

Back