LJUBAV kao tiranin

Poruka
22.458
Ljubav.
Biti zaljubljen i voleti je prestrashan teret.
Ucite da volite, volite, naebete, ucite da se odbranite...a ne ide.
Napravite kineski zid oko srca, dodate bodljikavu zicu sa strujom a onda neka bezvezna osoba, koja lici na milione drugih bezveznih osoba provali preko tih barikada i mirno gleda sa strane.
A vi krenete da izvozite iskustva, siroka je cesta, granica slaba.. a vi velikodushni. Vi stalno nudite a one to uopste ne traze. Ljubav vas tera da se dopadnete nekome. Pravdate se svojim zadnjim namerama? Jok, to vas je ljubav naterala u duel i namerno vam popusta, zeli da misli kako ste pametniji.
To je ljubav, tiranin koji vas obvlada. I tako tim putem vas zivot polako klizi iz vasih ruku, budite oprezni - sad vise ne zavisite samo od ohole, zle i tiranske ljubavi, sad zavisite od nje/njega.
I kada prestane valja sve odvezeno prikupiti da popunish vakum, popravish ogradu.. i pazi tragedije- opet missis da si pametniji od ljubavi zbog ljubavi :(
PS
Missio sam zagristi g. na filozofiji al kontam da ce zene shto shta pametnog reci na temu individualnog robovanja i predavanja u tudje ruke:)
Mada je ljubav na ovom forumu deplasirana filozofska kategorija i vrednost :mrgreen:

.

Ljubav.
Napravite kineski zid oko srca, dodate bodljikavu zicu sa strujom a onda neka bezvezna osoba, koja lici na milione drugih bezveznih osoba provali preko tih barikada i mirno gleda sa strane.
A vi krenete da izvozite iskustva, siroka je cesta, granica slaba.. a vi velikodushni. Vi stalno nudite a one to uopste ne traze. Ljubav vas tera da se dopadnete nekome. Pravdate se svojim zadnjim namerama? Jok, to vas je ljubav naterala u duel i namerno vam popusta, zeli da misli kako ste pametniji.
To je ljubav, tiranin koji vas obvlada. I tako tim putem vas zivot polako klizi iz vasih ruku, budite oprezni - sad vise ne zavisite samo od ohole, zle i tiranske ljubavi, sad zavisite od nje/njega.
I kada prestane valja sve odvezeno prikupiti da popunish vakum, popravish ogradu.. i pazi tragedije- opet missis da si pametniji od ljubavi zbog ljubavi :(
PS
Missio sam zagristi g. na filozofiji al kontam da ce zene shto shta pametnog reci na temu individualnog robovanja i predavanja u tudje ruke:)
Mada je ljubav na ovom forumu deplasirana filozofska kategorija i vrednost :mrgreen:

jeste bate...sve same sise i gola dupeta :aha:

inache,komplikovanje emotivnih odnosa izmedju dva pola,koji su inache jednostavni,lebom rani sanju marinkovic vec godinama...vratimo se korenima i tradicionalizmu...k'vragu sa digestiranim tvorevinama skorojevicke subkulture i dijalozima slicnim shveckim akcionim filmovima...
34hi0yb.jpg

ma svako novo iskustvo pobije teorije..kad jednom dozivis obostranu ljubav i zaljubljenost znas da je moguce i to te gura napred..bzvz je zatvarati se kad uvek moze bolje

...ja se tog bola nikada nisam bojao...doduse boljelo je samo jednom...tako da, ako se povuce crta...moze se zakljuciti da mi je kvota na visokom nivou.
Bez rizika nema profita...

Treba voljeti da bi bio voljen.
Mislim, ako se prema njoj lose ponasas...sve ce ti to biti vraceno sa kamatom :lol:...

Ljubav.
PS

.
au brate ovolika patetika ne lici na tebe
pa ne znam dal si se zaljubio pa se totalno pogubio
ili opet oces da zahebavas sve redom?:zper:

Back