LJUBAV JE ROĐENA

Mi momka za ženidbu imamo. Ono, nije baš da mu je još vreme, mlad je ......ali, da se pripremamo polako. Ama što je mlad, al što je lep i pametan, to tek da vidite. I još je jako lepo vaspitan. Ume da se pristojno ponaša, ne bruka nas gde god da podjemo, ne zvoca, ne dere se, ne izvoljeva. Baš smo se trudili da ga kvalitetno vaspitamo.Ma milina. I naši prijatelji kažu "Bože, što vam je ovo muško lepo, stasito. Ko bi reko da će od onoga da ispadne ovakav momak". I domaćin je. Što ume da dočeka goste, lele, a mi rastemo ko kvasac. I nije trošipara, sve u kuću da ostane, ne rasipa se, ne skita, nije ženskar........ma jednom momče. Bavi se sportom, pa se raskrupnjao, razbacao. Maca ga stalno vozi na treninge. A baš lepo izgledaju jedan pored drugog, obojica krupni,onako,pravomuški........ih......I mnogo voli kola. Što voli da se vozi, posebno u onim velikim kolima.
I tako, naš momak stasava, i sad mu devojku treba naći, a gde ćeš bolje mesto nego forum. Ove sad mlade generacije bez interneta ne umeju da se snadju.......pa i mi matori rešili da držimo korak s vremenom. Nema više da izadješ u kafić, na igranku (ili kako se to sad zove), odeš u šetnju, na žurku, pa reč po reč i stvori se poznanstvo. Nema toga kao u moje vreme. Sad ti je sve na net-u, i razgovor, i poljubac, i rukoljub, i buket cveća, i laku noć .......Sva sreća te ima majku ovako sposobnu.........drži korak. I nadjem kandidatkinje, ali jedna ne odgovara vizuelno, te druga nije slobodna, te treća prestarela.......a on mlad, još ne misli na ženidbu......eno ga pika loptu po avliji, ali zato majka kucka li kucka, traži devojku na vreme, da ne okasnimo.
I nadjem. Bože, što je lepa. Malo mladja od njega, taman, iz dobre kuće, sve sam se raspitala, obrazovana, vredna. Lepo vaspitana, isto kao i on. Situirani su, znači neće samo nama da zaviruju u novčanik, jedinica (e to je prava stvar). Jel rekoh da je lepa i pametna? Baš bi lepo izgledali zajedno. Ona sitnija od njega, nežnija.........baš kako treba. Sve sam ispitala do četvrtog kolena, do čukundedova u čukunbaba, uključujući i njih. Svi su fala Bogu, zdravi i pravi, kao i sa naše strane. Ovo je jako važno da se uradi zbog eventualnih anomalija budućih generacija. Kod naših starih je to preispitivanje bilo obavezno, ali sad u modernije vreme, na to se zaboravilo, pa posle kuku i lele kad nastanu problemi. Eto, našla sam potencijalnu snajku, pa sva sretna izadjem u dvorište da mu to kažem, a on me onako poprečke pogleda, u stilu "dobro mama, ne davi" i nastavi da juri loptu. Nema veze, samo će mu se kasti.
I ugovorimo sastanak, mi odrasli, da se ovi mladi sastanu i upoznaju. Ovi njeni, fini ljudi, organizovani, kulturni, shvataju situaciju i kad su videli momka (na forumu dakako), oberučke prihvate sastanak.Bogami, nije nam bilo svejedno. Imam tremu. Da mu ne klikne da napravi neki gaf.......dobar je, ali šta ga znam, mlado-ludo. Sretosmo se, pričamo, šetamo, lepo nam je. Mladi idu ispred nas, malo po stazi, malo po travi, ali jedno pored drugog.........izgleda da je upalilo. Mi matori, sa obe strane, zadovoljni.
Juče, ponovimo sastanak, da utvrdimo gradivo, i opet se nadjemo na Savi. Malo sam se plašila da su jedno drugo zaboravili, jer je prošlo dve nedelje od prethodnog sastanka (snajka je bila nešto bolesna, valjda je neki virus malo dohvatio). Ali ne........obradovaše se oni kad se ugledaše, ih lepote.......vidite
Meš i devojka mu Lara........kupanjac

Nakon kupanja odosmo na livadu, da trče. Dodje još jedan forumski vlasnik sa kerušom afričkog goniča lavova (lep pas), pa lutalice........i bilo je mnogo lepo. Ovaj naš donosi lopticu, Lara donosi svoj frizbi, mi pričamo i bacamo, tj. Maca baca.........
Posle livade idemo kod nas na kafu, da devojka upozna tetku i strinku. Lepo je primiše Maza i Maša........posebno su bile zainteresovane za žickanje granula koje je prija ponela zarad podmićivanja vremešnih dama. Meš je molio Laru da se igraju, pa kad oni počeše da se jure (čitaj slalom medju ružama), matorka moja, Maza, shvati da je Meš u opasnosti pa juriš na Laru. Mislim, Mazuljak je u pravu, Meš jeste u opasnosti, ali ljubavnoj. Zatalabasao se blenta, pa sve smara devojku koja bi da malo odmori međ mirisnim žbunjem.

Lara je pronašla svoju ružu

Ljubav je rodjena

I tako, sedimo, pijuckamo, pričamo, smejemo se, osvetljena fontana žubori, četiri psa pored naših nogu.......pardon, tri psa, jer Maša ne leži, ona stalno traži nečiju ruku da je mazi, a kud ćeš bolje žrtve od gostiju ...Raj

Back