Ljubav ili sudbina

• Začetnik teme Začetnik teme joiv
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Opet ubacivanje mog posta... mislim da ova prica zasluzuje da se nadje i na blogu...
Elem, moja majka bila zaljubljena srednjoskolka u jednog Nihada, on tad fudbaler.
Majka iz srpske porodice, otac tj. moj djedo vojni pilot nacionalista teski, majka joj uciteljica,... baka njena bila svojevremeno neka gospodja ministarka.
Moja mama gimnazijalka i krece stranputicom po misljenju roditelja. Gde se ona moze sad vec zaljubiti jos u nekog druge vere?
Oni nju fino ispisu i prebace u NS da bi je razdvojili od te ljubavi...
Posle izvesnog vremena majka upoznaje zenu koja je upoznaje sa bratom. Bezi sa njim jer bese ljubav na prvi pogled. Majka saznaje da je roditelji traze zajedno sa policijom, kaze interpol me vija :lol: Javlja im se da je dobro. Oni saznaju gde se nalazi i zakazuju joj tel razgovor. Ona se pojavljuje i javlja se na poziv, u tom momentu nju legitimisu policajci i odvode je... Snalaze se i pronalaze coveka koji im cini i pomaze da pobegnu... covek je inace iz policije.
Odlaze bez javljanja ikome gde su i sta su... ona posle par meseci postaje punoletna i javljaju se svima. Roditelji besni i ne zele kontakt sa njom. Ostaje trudna posle dve godine samnom, njeni dolaze i prihvataju stvari. Zale samo sto nisu od pocetka pruzili sansu mom ocu. Moji roditelji su imali svega sedamnaest i devetnaest godina kad se sve pocelo desavati. Izrodili troje dece, bili u braku do pogibije mog oca... uzivali oko osamnaest godina. Otprilike koliko su imali i kad su se upoznali. Moj otac je bio druge vere i njegovi roditelji su mesoviti bracni par, isto tako unazad par generacija nijedan brak nije bio cist.... Moj djedo je sve prepisao sudbini... ja prepisala ljubavi. Evo i sad smo okruzeni ljudima raznih veroispovesti i nacija... imamo tajlandjanku i hrvata, madjara i rusinku, muslimanku i crnogorca za kumove, imamo i bosanaca i roma... ma da ne nabrajam dalje. Ima nas od svake fele i veoma sam ponosna zbog toga. A za sve su krivi moji, koji su uspeli u svojoj ljubavi i borbi protiv netrpeljivosti prema razlicitima.

Mene se poseno dotakla ova storija.
Bez obzira što je u moje vreme važila
ona: Čuvajte bratstvo i jedinstvo ko zenicu oka svog..
Iako je ta parola propala, sjaj u zenicama očiju mog
dragog i mene, još nije....Glasam za ljubav bez obzira
na sve...joiv, evo ti :heart:

Back