Ljubav ili pomodarstvo

1208Letoo

Ističe se
Poruka
2.685
Odavno gledam oko sebe i razmisljam.Odjednom velika briga oko napustenih pasa.Puno ljudi koji setaju kucne ljubimce na povodcu.Da li je to moda.Da li je covek shvatio da je pas njegov najbolji prijatelj.Ili je ovo vapaj u pomoc usamljenih ljudi.
ARHITEKTA.jpg

Ima logike,jer su se ljudi otuđili dosta. Podržavam i taj način borbe sa usamljenošću,samo da iskrena ljubav prema životinji stoji iza toga i da ona neće biti ostavljena u nekom trenutku.

Suštinski meni je ok sve što ljudi mogu da pokušaju da se privatno osećaju bolje i lepše, ne vidim što bi neko imao problem sa tim. Lično imam problem sa tim kad ih puštaju bez lanca, korpe, kad ne skupljaju za njima i slično, to mi je problem, jer mi komentar "ma neće on" ne uliva nadu kad vidim staforda kako trčkara parkom gde su deca tu. Sve ostalo mi je legitiman način da se čovek izbori sa usamljenošću koja je sveprisutna, čak i kod ljudi koji imaju partnere često. Ono što je drugi par rukava što ljudi zaborave da je lepo imati nešto da voliš i da te voli, ali da ni to neće večno, pa onda tuga kad umre... Nisam pametan.

Naravno da nisu za maltretiranje, da se ne lažemo većina ljudi ih i nije maltretirala.

Suština je da je danas valjda zbog usamljenosti tolika najezda ljubimaca u svakom stanu i kući.
Nije samo usamljenost. Sad se omanji po mogućstvu rasni kućni ljubimac smatra porodičnim standardom. Skoro da ide uz stan,deo interijera...za razliku od parkinga :( :lol:

Na to je mislio postavljač i to je tačno u tom delu. Ali ako neko uzima lutalice iz azila to je već ipak malo više,daleko veći stepen posvećenosti i to nije pomodarstvo po meni. Moraš imati zaista ljubav prema životinjama.
A ovaj pomodni deo je prisutan u dobrom delu srednje klase beogradske. Ne znam kako je u ostatku zemlje ali ovde baš bode oči.

Nije samo usamljenost. Sad se omanji po mogućstvu rasni kućni ljubimac smatra porodičnim standardom. Skoro da ide uz stan,deo interijera...za razliku od parkinga :( :lol:

Na to je mislio postavljač i to je tačno u tom delu. Ali ako neko uzima lutalice iz azila to je već ipak malo više,daleko veći stepen posvećenosti i to nije pomodarstvo po meni. Moraš imati zaista ljubav prema životinjama.
A ovaj pomodni deo je prisutan u dobrom delu srednje klase beogradske. Ne znam kako je u ostatku zemlje ali ovde baš bode oči.

Dobro, nije da nije, ima i neki mali bo ili pomeranac, kako god se zvao, pas je tipa 3000-4000 evra, to zapravo nije pas nego statusni simbol... :D Mene samo zanima šta će biti sa svim tim psima kad to izađe iz mode. :D

Pas obogacuje zivot coveku. Covek koji ne voli zivotinje iskreno ne voli ni ljude. Primera bezbroj.
Jedino se pas moze nauciti da pomaze hendikepiranim ljudima. Moze da shvati preko 150 ljudskih reci.
Jedino pas moze da se saoseca sa covekom, odan mu je, cuva mu imovinu, igra se sa covekom i njegovom decom.

Ko udomi mešanca je 100X bolji vlasnik psa nego onaj koji pati za rasom
(jedino je problem šta je mešanac preživeo kao štene)

Sa psima nemam problema ali sa vlasnicima - da!

I jedna zanimljivost iz miljea:
Dokle god svačije kuče lajalo što na poljančetu što po stanovima nikog ne uzbudjuje dotle se na prvi mjauk mačaka bacaju razni predmeti na njih sa prozora, a ulične mačke se realno oglašavaju samo zbog parenja/teritorije ili ako ih neko hrani pa da se jave da bi moglo nešto da se čalabrcne brzinski...

P.S. mačke će se uglavnom (veličina psa) skloniti od kučića jer tu je i vlasnik (ljubitelj svoje životinje) "da pogura" situaciju ako mačka smatra da je deo poljančeta njen... dodje mi da nabavim sibirskog mačora pa da vidimo...

P.P.S. Najgori vlasnici (ljubitelji SVOJE životinje) su oni koji ne puštaju psa da se igra sa drugim sem ako nemaju neki interes da vlasnikom drugog psa. To su oni skorojevići što bi da dupetu podignu nivo (a seru samo pod tudjim prozorima i jedino njihov auto na celom parkingu neće biti zapišan jer povuku povodac stručno) pa videli kako tamo primadone i buržuji imaju nekog kera ali ono mini-prase nabaviti neće.
E kod njih vam važi ona žvaka kad ne žele ili ne mogu da vas smisle:
a) ako je ženka - "Sklonite vašeg psa, pod teranjem mi kuče (365 dana)"
b) ako je mužjak - "Sklonite vašeg psa, ne podnosi mužjake"
c) ako vam kuče bezbrižno pridje: "Nemojte maziti kuče - vakcinisali smo ga" (???)

Poslednja izmena:
Ko udomi mešanca je 100X bolji vlasnik psa nego onaj koji pati za rasom
(jedino je problem šta je mešanac preživeo kao štene)

Sa psima nemam problema ali sa vlasnicima - da!

I jedna zanimljivost iz miljea:
Dokle god svačije kuče lajalo što na poljančetu što po stanovima nikog ne uzbudjuje dotle se na prvi mjauk mačaka bacaju razni predmeti na njih sa prozora, a ulične mačke se realno oglašavaju samo zbog parenja/teritorije ili ako ih neko hrani pa da se jave da bi moglo nešto da se čalabrcne brzinski...

P.S. mačke će se uglavnom (veličina psa) skloniti od kučića jer tu je i vlasnik (ljubitelj svoje životinje) "da pogura" situaciju ako mačka smatra da je deo poljančeta njen... dodje mi da nabavim sibirskog mačora pa da vidimo...

P.P.S. Najgori vlasnici (ljubitelji SVOJE životinje) su oni koji ne puštaju psa da se igra sa drugim sem ako nemaju neki interes da vlasnikom drugog psa. To su oni skorojevići što bi da dupetu podignu nivo (a seru samo pod tudjim prozorima i jedino njihov auto na celom parkingu neće biti zapišan jer povuku povodac stručno) pa videli kako tamo primadone i buržuji imaju nekog kera ali ono mini-prase nabaviti neće.
E kod njih vam važi ona žvaka kad ne žele ili ne mogu da vas smisle:
a) ako je ženka - "Sklonite vašeg psa, pod teranjem mi kuče (365 dana)"
b) ako je mužjak - "Sklonite vašeg psa, ne podnosi mužjake"
c) ako vam kuče bezbrižno pridje: "Nemojte maziti kuče - vakcinisali smo ga" (???)
Tako je.Ujutro u 6 sretnem babu koja je jednom nogom u grobu.I ona seta psa.Uvece ih puste sa onih metarskih nevidljivih povodca .I vise ima ima ljudi sa ljubimcima nego zaljubljenih.Mi smo usvojili pre 10 godina psa iz azila.I uvek se po nasem dvoristu seta neki pas

Odavno gledam oko sebe i razmisljam.Odjednom velika briga oko napustenih pasa.Puno ljudi koji setaju kucne ljubimce na povodcu.Da li je to moda.Da li je covek shvatio da je pas njegov najbolji prijatelj.Ili je ovo vapaj u pomoc usamljenih ljudi.Pogledajte prilog 1164651
Možda sve od toga pomalo
Čak i da je pomodarstvo, ipak to spašava mnoge pse od surovog i neizvesnog života na ulici

На жалост та се мода проширила охаха изван Београда.Ја сам се одселио из Београда у село после одласка у пензију.Последњих година пуно село ових украсних ситних паса

Back