Meg Rajan
Primećen član
- Poruka
- 725
Sve je diskutabilno....šta je nekada bilo perspektivno,u sadašnje vreme nije...nekada su za frizere/ke , pekare i sl. isli losi đaci a sada ispade da je to super profesija i da se lepo zarađuje...iz ove perspektive i iz ličnog iskustva smatram da svako trba da ide u skolu koju voli i za koju ima dara,bez obzira na okolnosti...jer na kraju krajeva,uvek bude neka mala plata,pa ako je čovek nezadovoljan primanjima i jos ne voli posao koji radi (a na poslu je pola zivota),onda mu je zivot upropašćen..zato glasam za opciju,uci,studiraj ono sto volis,jer se nikada ne zna gde će te zivot odvesti...u koje krajeve...evo mog primera:bila sam vukovac i mogla sam da biram skolu,bez prijemnog u moje vreme...oduvek sam volela knjizevnost i to mi je bila zelja da studiram ali moj otac je rekao da od toga nema leba i insistirao da upisem hemijsku skolu koja je u mom kraju bila jedna od najjačih skola,jer je imao vezu da me zaposli u Hemofarmu...i tako sam ja isla u skolu koju ne volim,pogotovu hemija i prirodne nauke me nesto nisu nikada posebno zanimale...posle sam upisala Tehnološki fakultet u N.S. i provela godinu dana i posle par položenih ispita se lepo spakovala i dosla kuci tj.ispisala sam se...i onda sam počela da radim u Hemofarmu gde su plate bile astronomske ali zato klima u kolektivu katastrofa!! Zloba u nemerljivim količinama..i ja lepo prestanem da radim,doduse bila sam privremeno na par meseci primljena kao i većina,i sa tom ušteđevinom se zaputim za Beograd i upisem Visu turističku skolu i jos sam polagala 4 predmeta razlike pa plus prijemni..i prime me...i sve je bilo super,zavrsim skolu koja me je interesovala,radila usput i kada sam trebala da pocnem da radim u struci,uvedu nam sankcije i vize i nista od mog posla....pa u Nemacku i kad je i ta avantura prosla,sada radim administraciju,korespodenciju itd. za građevinsku firmu...eto sta je zivot..a da sam na vreme zavrsila gimnaziju,pa upisala turizam ,zavrsila bih pre sankcija i ubacila se u neku agenciju i ko zna gde bi me zivot odneo....
...eto,pa sad vi zaključite...