Ljubav cveta u Federaciji BIH

Kao zivotinje da se ne bi poklali razdvojiti u odvojene kaveze...Pa jesmo li zivotinje majku mu ...

josh smo gori od zivotinja,
gde si video da se zivotinje kolju, ko shto su se klali narodi na podruchju EX YU.
uostalom, sada je situacija -kakva takva,
tamo zaista narodi zive razdvojeno, shto je posledica rata.
Sumnjam da ce tu biti nekih meshanja u buducnosti , osim pojedinachnih tipa - turistichkih poseta.
Ako i to razdavanje rezultira mirom u buducnosti - bice dobro.

Evo ja te pozivam,kreni iz Kragujevca svrati u Prijepolje pa cemo da nastavimo zajedno za Sarajevo...Vidjeces koliko su te price zapravo napuhane i preuvelicane...Ja sam u Sarajevu na skoro svakih mesec-dva i ne kazem ni da zive ni u harmoniji ali bate nije ni predratno stanje...Ja sam u Sarajevu se druzio sa Dejanom,Sinisom,Ahmedom,Mirzom,Admirom i nikada nisam primetio trunke netrpeljivosti...Dzamija naravno da ima ali nije ni na svakih 5 metara dzamija...Pitas li se zasto muslimani grade tolike dzamije?Po islamu je da vjernik je duzan da klanja/moli se Bogu 5 puta na dan,e pa zamisli sad kako bi to islo da su dzamije udaljene dosta...Tako da je i logicno da su svakom kvartu gdje je vecinsko muslimansko stanovnistvo postoji dzamija...

Hvala na pozivu!;) Ok neka je tako sada recimo,mada ti bash statistika ne ide u korist poshto je opshte poznato da je to jednonacionalan grad. E sad slazem se da tremi imati dzamije svako vecinsko muslimansko mesto. Pa i manjinsko, primer ti je Beograd, ali kazem da je krajnje neumesno od jednog evropskog grada praviti Teheran. Ne zivi se care od dzamija. Non-stop im njihovi arapski "prijatelji" salju pare za dzamije a narod? narod zivi kako zivi. Sarajevo ne moze da bude simbol Bosne jer je maltene jednonacionalan grad, kao i u RS.To ti je podela na delu. Drug mi je pricao da tamo svako pamti sta je ko kome uradio 41-e i 45-e, a kamo li 92-e ili 95-e. Osudjeno je to na propast, veruj mi na rech.

Sandzak je takodje primer...Srbi i muslimani zajedno zive ,normalno,ne tako dobro ali takav je zivot u Srbiji,niti kome smeta ezan,niti crkvena zvona...
Naravno ima izuzetaka i ovdje ali nikada nije bilo vecih incidenata...Provokacija da...

mislim da je tamo ipak dota ruralnija sredina,bez uvrede...
a gde je tako , tamo su i mogo veci problemi....stvar i jeste u svesti...

drugo, velika je razlika u razvijenosti RS i drugog dela federacije....

trece, ne razumem zasto Bosnjaci ne zele da imaju svoju samostalnu drzavu???? To je ono sto mi nikako nije jasno...jer tu vec ne bi vise bilo razloga za trvenja.

Hvala na pozivu!;) Ok neka je tako sada recimo,mada ti bash statistika ne ide u korist poshto je opshte poznato da je to jednonacionalan grad. E sad slazem se da tremi imati dzamije svako vecinsko muslimansko mesto. Pa i manjinsko, primer ti je Beograd, ali kazem da je krajnje neumesno od jednog evropskog grada praviti Teheran. Ne zivi se care od dzamija. Non-stop im njihovi arapski "prijatelji" salju pare za dzamije a narod? narod zivi kako zivi. Sarajevo ne moze da bude simbol Bosne jer je maltene jednonacionalan grad, kao i u RS.To ti je podela na delu. Drug mi je pricao da tamo svako pamti sta je ko kome uradio 41-e i 45-e, a kamo li 92-e ili 95-e. Osudjeno je to na propast, veruj mi na rech.

Drug ti je zestoko preterao ... Dobro ja sam mladji,pa bas i ne pamtim ko je sta radio 41-e i 45-e...Sarajevo ne moze nikada ni biti Teheran,prijatelju trebao bi da posetis Sarajevo pa onako da ne slusas napumpane price od drugih...Grad je i sada prelijep...U kom gradu imas na duzini od mozda kilometar,dzamiju,pravoslavnu crkvu,katedralu i sinagogu?

Drug ti je zestoko preterao ... Dobro ja sam mladji,pa bas i ne pamtim ko je sta radio 41-e i 45-e...Sarajevo ne moze nikada ni biti Teheran,prijatelju trebao bi da posetis Sarajevo pa onako da ne slusas napumpane price od drugih...Grad je i sada prelijep...U kom gradu imas na duzini od mozda kilometar,dzamiju,pravoslavnu crkvu,katedralu i sinagogu?

Sarajevo je prijatelju bespovratno izgubilo svoj stari sjaj i sve shto je predstavljalo. Nikad vishe nece biti ono multietnicko, tolerantno Sarajevo(zao mi je,ali tako je). Bez obzira, cak i da mi je drug preterao, niko ne moze da me ubedi da jedna varnica nije dovoljna pa da sve odleti u tri lepe. Poseti samo neke od bosnjackih foruma(ako vec nisi). ni se vec uveliko na svakoj temi pripremaju za rat i pricaju o ratu, a izlive mrznje i besa prema Srbima necu ni da komentarishem. Da stvar bude josh gora isto je i na forumima HB i RS. Tako da normalan narod to sigurno ne zeli,ali kada ih zatekne nece imati izbora. Morace da se mlate hteli to ili ne. Treba ukljuciti razum malo i shvatiti da niko od nas nece preziveti ponavljanje istih sukoba! Znachi sta nam je ciniti u zajednockom interesu? Da svako zna gde mu je chija granica, da bosnjaci dobiju svoju drzavu i kraj priche.

..U kom gradu imas na duzini od mozda kilometar,dzamiju,pravoslavnu crkvu,katedralu i sinagogu?

uvek kada pricham o Sarajevu pomenem gore napisano!
Stvarno, katedrala daje neki mediteranski smek, pravoslavna crkva je vishe vojvodjanskog tipa, a dzamija je prastara, deluje mistichno.

Grad ima i shetalishte - korzo, shto mu daje posebnu char.:heart:

Da se drugi ne naljute, i Banja Luka je jako lepa, bio sam pre 6 godina tamo, ko zna kakva je sada:heart:

mislim da je tamo ipak dota ruralnija sredina,bez uvrede...
a gde je tako , tamo su i mogo veci problemi....stvar i jeste u svesti...

drugo, velika je razlika u razvijenosti RS i drugog dela federacije....

trece, ne razumem zasto Bosnjaci ne zele da imaju svoju samostalnu drzavu???? To je ono sto mi nikako nije jasno...jer tu vec ne bi vise bilo razloga za trvenja.

Ne zavaravaj se previse sa pricama o razlici u razvijenosti..

Bosnjaci smatraju da vec imaju svoju drzavu i zove se BiH. Entiteti nisu losa stvar, al' moraju se nac' na pola puta.. Da Sarajevo prestane trubit o ukidanju RS, a Banja Luka o odcjepljenju. I to je to.. Jedini problem je sa Hrvatima. Moze Bosna uspjet, al' kroz potpuno medjusobno postovanje na liniji Banja Luka - Sarajevo - Mostar.

Ne zavaravaj se previse sa pricama o razlici u razvijenosti..

Bosnjaci smatraju da vec imaju svoju drzavu i zove se BiH. Entiteti nisu losa stvar, al' moraju se nac' na pola puta.. Da Sarajevo prestane trubit o ukidanju RS, a Banja Luka o odcjepljenju. I to je to.. Jedini problem je sa Hrvatima. Moze Bosna uspjet, al' kroz potpuno medjusobno postovanje na liniji Banja Luka - Sarajevo - Mostar.

pa, da ali realnost kaze da nemaju celu BiH....

i nasa vlada misli da mi imamo celu Srbiju, ali realnost kaze da vise nemamo Kosovo...

pa, da ali realnost kaze da nemaju celu BiH....

i nasa vlada misli da mi imamo celu Srbiju, ali realnost kaze da vise nemamo Kosovo...

Izmedju entiteta ne postoje granicni prijelazi. Gradjanin Sarajeva moze slobodno u Banja Luku i obratno. Da se RS ide odvojit opet bi tamo izbio neki rat jer se zbog brckog ne bi mogli povezat' kao drzava.

Bolje ovako i nek se prestanu vise cimat ucjenama i prijetnjama.

Izmedju entiteta ne postoje granicni prijelazi. Gradjanin Sarajeva moze slobodno u Banja Luku i obratno. Da se RS ide odvojit opet bi tamo izbio neki rat jer se zbog brckog ne bi mogli povezat' kao drzava.

Bolje ovako i nek se prestanu vise cimat ucjenama i prijetnjama.

ja ti opet kazem da bi bilo mnogo bolje da se mirno razdruze....
mislim da se ova napetost nece spontano slegnuti..
a i ne vidim interes Bosnjaka u nekoj nasilnoj uniji....
Srbi ipak nece spontano nestati i ustupiti im teritoriju, samo zato jer oni tako zele....

ja ti opet kazem da bi bilo mnogo bolje da se mirno razdruze....
mislim da se ova napetost nece spontano slegnuti..
a i ne vidim interes Bosnjaka u nekoj nasilnoj uniji....
Srbi ipak nece spontano nestati i ustupiti im teritoriju, samo zato jer oni tako zele....

Pa zasto bi Srbi nestali ili nekome ustupili teritorij? Imaju svoj entitet, vladu, premijera.

Uglavnom.. imas Distrikt Brcko koji razdvaja oba entiteta, pa kad bi RS i proglasila nezavisnost ne bi se mogli povezat. I opet bi ti tu izbilo njesra, neredi, mozda i rat. Ne treba izazivat vraga..

Evo ti pa skontaj :):

Brcko.png

Pa zasto bi Srbi nestali ili nekome ustupili teritorij? Imaju svoj entitet, vladu, premijera.

Uglavnom.. imas Distrikt Brcko koji razdvaja oba entiteta, pa kad bi RS i proglasila nezavisnost ne bi se mogli povezat. I opet bi ti tu izbilo njesra, neredi, mozda i rat. Ne treba izazivat vraga..

Evo ti pa skontaj :):

Никада нисам разумео овај аргумент са дистриктом.

Је ли Калинград физички повезан са остатком Русије?
А силни делови УК са острвом?
А Аљаска са остатком САД?
А Дубровник са Хрватском (раздваја их Неум, је ли тако)?

Уколико један регион стреми суживоту и европској будућности, не видим како би то Брчко могло на било који начин отежати стварање независне и функционалне Републике Српске? Уз пристанак страног фактора и већинску вољу народа, наравно.

Evo ti pa skontaj :

pa neka se chendzaju, ili neka im plate za toliko zemlje....to je bar lako...
gde ima volje ima i nacina...

kako zasto?? zato jer oni smatraju da imaju celu BiH, a ovi drugi ne smatraju...

Никада нисам разумео овај аргумент са дистриктом.

Је ли Калинград физички повезан са остатком Русије?
А силни делови УК са острвом?
А Аљаска са остатком САД?
А Дубровник са Хрватском (раздваја их Неум, је ли тако)?

Уколико један регион стреми суживоту и европској будућности, не видим како би то Брчко могло на било који начин отежати стварање независне и функционалне Републике Српске? Уз пристанак страног фактора и већинску вољу народа, наравно.

A gle.. ako misle da mogu i stvarno to zele - neka za pocetak dobe medjunarodnu podrsku. Osobno sam protiv cijepanja BiH i prekrajanja granica bilo koje drzave bivse YU. To bi opet dovelo do novih sukoba i nestabilnosti, a taman se situacija malo smirila, rat je dalje iza nas..

S time da ono sto mi nije jasno - zasto bi se RS odvajala kad je prakticki nezavisna od Sarajeva, ima svoj proracun i unutar svog entiteta mogu radit sto zele. Ta nezavisnost bi bila samo formalnost koja ne bi donjela nikakve posebne promjene na bolje..

'noc

Dječak koji je na nogometnoj utakmici između Veleža i Zrinjskog skupljao lopte, pokušao je s travnjaka skloniti eksplozivnu napravu tzv. topovski udar koja mu je pritom eksplodirala u ruci. Teško mu je ozlijeđena šaka, a liječnici mostarske bolnice uspjeli su mu spasiti otkinuti palac.

Sudac je nakon incidenta obustavio susret nakon čega su navijači Veleža Red Army provalili na travnjak i pokušali se sukobiti s navijačima Zrinjskog. Spriječili su ih pripadnici specijalne postrojbe MUP-a Hercegovačke županije.

Početak nogometnog susreta u Mostaru je bio provokativan. Službeni spiker pozdravio je gledatelje islamskim pozdravom Sellam aleikum, a održana je i minuta šutnje za stradale pripadnike Armije BiH u zgradi Vranice u Mostaru. Za to vrijeme navijači Veleža su psovali nogometaše Zrinjskog i vikali Gazi ustaše.

-----------------------

jos jedino puske da se podele i to je to.

zato bolje sto pre organizovati miran raspad BIH nego da opet udjemo u novu seriju smrti razaranja i stradanja.

moderacija. ovaj laže nema linka. ovaj događaj se dogodio prošle godine. katanac na temu.

Back