Љотићевски фалсификати

1. Волео бих да ми кажеш шта су Енглези добили тиме осим што су протерани из Грчке и што их је Ромел сабио у то време. Хитлер је имао само корист од 27.3. јер је добио краћи пут до мора и Блиског Истока за снабдевање јединица, осим тога он би свеједно напао Југославију јер је већ показао како држи часну реч у чехословачком, пољском и совјетском случају. Немачки губици у Априлском рату су били мизерни и Хитлер је успут покорио Југославију, али се није надао да ће се створити човек као Дража који ће први да се усуди да му пркоси у часу кад је цела Европа под његовом чизмом. Према томе, остави ти те приче. Покорио целу Европу, а Југославију неће да дира. Ма ајде молим те. Пре рата наводно добар са Југославијом, а овамо подржава усташе, балисте, мађарске и и италијанске фашисте. И још треба да му се верује.
Хитлер је могао да нападне Грчку и истера енглезе из ње и из Бугарске (што и јесте) тако да му је Југославија било тотално небитна.Пре 27. марта није постојао никакав немачки план за напад на Југославију.За разлику од Чеха и Совјета,Хитлер је у периоду између два рата изузетно ценио Србе и у историји Трећег Рајха једино је за нашег кнеза Павла приређена тако величанствена војна парада у Берлину.

Пучисти англофили и енглески плаћеници су отворили Пандорину кутију 27.3.1941.На врхунцу Хитлерове моћи пљунули смо му на пружену руку пријатељства.
Коме се гинуло за Черчилове и Стаљинове прљаве интересе требало је да оде у Енглеску или СССР и да им се пријави као добровољац у њиховој војсци а не да нама овде ствара нереде.
2. Елитне дивизије нису ангажоване управо зато што је Хитлер знао да му не требају, јер су се пронацистички покрети у Југи показали као одлична пета колона. Заиста нема пуно везе са темом, али да заиста није желео 27.3. и да је стварно мислио да у Југославији нема пете колоне довео би бар једну елитну дивизију, с обзиром на то да је и он као и велика већина Европљана Србе схватао као ратники народ.
Ангажоване су елитне Вафен СС дивизије које су се спремале да нападну СССР.
Па управо су четници у НДХ штитили Србе, не разумем шта хоћеш тиме да кажеш.
То су прави четници,а не дражиновци равногорци.Сви четници у западним српским областима сарађивали су са Немцима и Италијанима и није их много занимао Дража....
Дража је имао поверење у Амере, једним делом и зато што су амерички официри за разлику од већине енглеских подржавали и ценили његов антикомунизам, а и зато што су били пуно бољи људи од њих, плус што је међу америчким официрима било доста Срба.
5. Мисли шта хоћеш, дао сам ти докумете. Не спорим да је Ђујић после 1945. имао позитивно мишљење о њима, али је 1943. његово мишљење било супротно.
Само у Самарџићевим фантазијама.

Srbi u sluzbi okupatora
А ко су Срби у служби енглеза и амера?
kako samo ispeglani paradiraju...
Наравно брате;).СДК,СДС и прави четници (четници Ђујића,Ђуришића,Пећанца,Дамјановића,Роквића,Керовића) су били српска војска,и носили су увек српске заставе.Наравно да сваки српски војник треба да води рачуна о свом личном изгледу и хигијени. СДК и СДС су били обријани,а прави четници су имали лепо дотеране браде и увек били лепо обучени.
Комунистички партизани и равногорци дражиновци су били југословенске војске,и занимљиво међу обе ове "ослободилачке" (:zcepanje:) војске је било пуно зарозаних,неуредних и прљавих (више међу комунистима).

Доказ - поређење правих (љотићевских) четника са равногорцима(дражиновцима):

Поређење зарозаних равногорско-комунистичких бандита и правих четника Ђуришлија:
cetnici_i_partizani_kragujevac_1941.jpg
bfbbc26c5d.jpg

Павле Ђуришић - Дража Михаиловић
majorpavledjurisic3tx.jpg
draza6.jpg

Момчило Ђујић - Дража Михаиловић
vojvoda%20Djujic.jpg
DrazaMihajlovicAsSerbianRoyalistGeneral.jpg

Као што видите прави (љотићевски) четници су водили рачуна о свом изгледу за разлику од Драже и његових равногораца који су били слични ономе што их комунисти представљају.

a, ***, cim ti meni odgovaras pitanjem na pitanje, tu nesto ne stima...

Ne moram da ponavljam da je Draza imao podrsku minimum 80 posto sprskog naroda...Mi smo jednostavno bili na saveznickoj strani, kako nam istorija i nalaze, a u sluzbi srpskog slobodarskog duha...to sto smo od saveznika izdani, to je druga stvar...

dok su jedni paradirali, drugi su se borili za slobodu otadzbine...i to najcesce gladni, goli i bosi...

Poslednja izmena:
i to najcesce gladni, goli i bosi...
Ко вам је крив? Недић,Љотић,Пећанац и Немци су вас сто хиљада пута позвали на сарадњу и заједничку борбу против комуниста,али ви нисте хтели да се не бисте "обрукали" пред газдом Черчилом.Да сте прихватили сарадњу и да сте се легализовали као што су СДК,СДС и прави Четници онда бисте и ви као и ми добијали од шваба снабдевање и не би сте били гладни,голи и боси,али нисте хтели да се "обрукате" пред газдом који вас је издао.

Ne moram da ponavljam da je Draza imao podrsku minimum 80 posto sprskog naroda...Mi smo jednostavno bili na saveznickoj strani, kako nam istorija i nalaze, a u sluzbi srpskog slobodarskog duha...to sto smo od saveznika izdani, to je druga stvar...

Јел су те то научили они европејци који су растурили Југославију, бомбардовали Србију, отцепили Косово,... Пошто они трабуњају о некаком данашњем слободарском духу Европе.

Ne moram da ponavljam da je Draza imao podrsku minimum 80 posto sprskog naroda...Mi smo jednostavno bili na saveznickoj strani, kako nam istorija i nalaze, a u sluzbi srpskog slobodarskog duha..

a odakle ti taj podatak da je Draza imao podrsku MINIMUM 80% srpskog naroda?

i zasto nama istorija NALAZE da budemo na saveznickoj strani?........mislim,kako to izhgeda u praksi?....dodje nekakva istorija kod srpskog naroda i kaze mu da bude na strani saveznika?...(iako je to tada ocigledno protivno srpskim interesima)

Јел су те то научили они европејци који су растурили Југославију, бомбардовали Србију, отцепили Косово,... Пошто они трабуњају о некаком данашњем слободарском духу Европе.

ne neserco, to me je naucila srpska istorija kroz vekove, o kojoj ti ocigledno nemas blage veze

a odakle ti taj podatak da je Draza imao podrsku MINIMUM 80% srpskog naroda?

i zasto nama istorija NALAZE da budemo na saveznickoj strani?........mislim,kako to izhgeda u praksi?....dodje nekakva istorija kod srpskog naroda i kaze mu da bude na strani saveznika?...(iako je to tada ocigledno protivno srpskim interesima)

npr. nemacki izvestaji su jasni po tom pitanju, a u jednom se konretno kaze da je 80% srpskog naroda uz Drazu...cetnici su bili narodna vojska...

ne neserco, to me je naucila srpska istorija kroz vekove

Могуће, наши људи су у прошлости (20.век) били недовољно образовани и успели су да направе велике грешке које су нас скупо коштале. Уместо да коначно исправимо погледе којима нам запад маже очи, ми (тј. ти и већина народа) данас настављамо да корачамо путевима који нам они праве. Пази молим те "наш слободарски дух захтева да будемо са савезницима". Нема шта, пратиш на часу који се зове - уништење српског народ, а професор - западни медији.

o kojoj ti ocigledno nemas blage veze

Очигледно је да ти имаш лош закључак јер причаш непроверено.

npr. nemacki izvestaji su jasni po tom pitanju, a u jednom se konretno kaze da je 80% srpskog naroda uz Drazu...cetnici su bili narodna vojska...

pa sad....

da li ti imas neki dokaz za te tvrdnje?.......da li mozda znas gde se na net-u moze vidieti takav nemacki izvestaj?

uostalom,kolika je bila brojnost cetnika,kolika ljoticevaca i nedicevaca,a kolika partizana?..............pitanje je koja od tih vojski je bila "narodna".....

mislim da se to ne moze pouzdano utvrditi sta je tada srpski narod u Srbiji mislio.......nikada nije bila obavljena neka anketa,referendum ili sta slicno u WW2 na osnovu cega se to moze zakljuciti...

naravno da imam dokaz...

samo argumentovano, bez ljoticevskog filozofiranja...

Izvestaj iz 41.

Početkom novembra 1941.nemačka Komanda daje ovakve karakteristike ustanika:

„Mihailovićev pokret: Stanovništvo podržava Mihailovićeve četnike u svakom pogledu. Uopšte narod u ustanicima (komitama) vidi narodne junake. Četnici Draže Mihailovića nalaze svuda podršku, dok komunističke bande stoje u suprotnosti sa stanovništvom.

Komunistički pokret: Bande se sastoje velikim delom od seoskog ološa i robijaša.“

(Zbornik dokumenata i podataka o narodnooslobodilačkom ratu naroda Jugoslavije, tom 12, knjiga 1, strana 566).

Drugi izvestaj, koji sam konkretno spominjao je iz 43. Moram da ga nadjem u knjizi pa da prekucam ceo sa izvorom...Ili moze brat Nenad da to uradi ako ima...

U ovom tekstu ga spominje Aleksandar Dincic, istoricar iz Nisa

Није на одмет да напоменемо и један извештај немачког обавештајног официра, генерала Галена из јануара 1943. који јасно каже да је 80% српског народа наклоњено генералу Михаиловићу и његовом покрету.3)

3) Trials of War Criminals before the Nurenberg Military Tribunal, vol 11, Washington, 1950, page 1015-20. (у даљем: Trials…)

Preporucujem ceo tekst

http://www.pogledi.rs/diskusije/viewtopic.php?t=8314

Sto se mene tice jasno je koja je vojska bila narodna...ona koja je imala uporiste u narodu.

Prilog...cisto ide uz temu

ФОТО АЛБУМ - ЂЕНЕРАЛ ДРАЖА СА НАРОДОМ

Poslednja izmena:
hm,pa ok......

medjutim sve je to vrlo relativno.......ja sam vidjao i nemacke izvestaje u kojima se tvrdi da su isto tako vecinski od naroda podrzavani partizani........

ja licnno mogu da tvrdim sledece....a to znam ne iz nekog izvestaja ili neke komunisticke,cetnicke ili bilo koje propagande,vec iz price i secanja ljudi koji su tada imali 15-20 godina(koji nisu bili ni partizani,ni cetnici ni ljoticevci).........vecinu naroda(govorim za Srbiju,a narocito Vojvodinu) nije uopste bilo briga ni za cetnike,ni za partizane ni za ljoticevce,niti im se ratovalo sa bilo kime.......vecina ljudi je tada pokusavala da zivi(koliko se moglo) svoje obicne svakodnevne zivote.....retko kome je bilo do nekog ratovanja i igranja "kauboja i indijanaca".....

a da nije bilo puca 27 marta,u svakom slucaju,ne bi se ni desavalo sve ono sto se desavalo na prostorima Srbije tokom celog drugog svetskog rata....Nemacka vojska bi prolazila kroz Srbiju na putu za Grcku i gde im vec treba,koristili bi aerodrume,mozda bi trazili neku logisticki podrsku za trupe koje prolaze....i to bi manje-vise bilo sve..........narocito na teritoriji Srbije....

i onda bi NAJVEROVATNIJE Nemacka svejedno izgubila rat,crvena armija bi nas "oslobodila",i stanje bi bilo slicno kao u Rumuniji,Madjarskoj,Bugarskoj.......a da se desilo da Nemci ne izgube rat,eto Jugoslavija bi bila na strani pobednika

u drugim delovima Kraljevine Jugoslavije bi bilo sigurno ustaskog separatizma,ali to bi se tada mnogo lakse sredilo....

Poslednja izmena:
hm,pa ok......

medjutim sve je to vrlo relativno.......ja sam vidjao i nemacke izvestaje u kojima se tvrdi da su isto tako vecinski od naroda podrzavani partizani........

....

Срби су по мом мишљењу овако били заступљени у (пара)војним формацијама током грађанског рата 1941-1946:

Југословенска Краљевска Војска у Отаџбини:

1943. 70 000 равногораца

Српска Жандармерија

1941. 5000 жандарма

Српска Државна Стража

1943: 37 000 стражара

Четници Војводе Пећанца

1941. 12 000 четника

Српски Добровољачки корпус

1945. 10500 добровољаца

Комунистички партизани

1944. 23 500 Срба-партизана

Дражу јесте нажалост подржавало убедљиво највише Срба,што се може видети и из Љотићевих и Недићевих говора,као и из немачких извештаја.То што је Михаиловић обмануо већину је још један доказ који се протеже кроз историју-да маса често не зна шта чини,како је говорио Херодот.

Poslednja izmena:
hm,pa ok......

ja licnno mogu da tvrdim sledece....a to znam ne iz nekog izvestaja ili neke komunisticke,cetnicke ili bilo koje propagande,vec iz price i secanja ljudi koji su tada imali 15-20 godina(koji nisu bili ni partizani,ni cetnici ni ljoticevci).........vecinu naroda(govorim za Srbiju,a narocito Vojvodinu) nije uopste bilo briga ni za cetnike,ni za partizane ni za ljoticevce,niti im se ratovalo sa bilo kime.......vecina ljudi je tada pokusavala da zivi(koliko se moglo) svoje obicne svakodnevne zivote.....retko kome je bilo do nekog ratovanja i igranja "kauboja i indijanaca".....

a da nije bilo puca 27 marta,u svakom slucaju,ne bi se ni desavalo sve ono sto se desavalo na prostorima Srbije tokom celog drugog svetskog rata....Nemacka vojska bi prolazila kroz Srbiju na putu za Grcku i gde im vec treba,koristili bi aerodrume,mozda bi trazili neku logisticki podrsku za trupe koje prolaze....i to bi manje-vise bilo sve..........narocito na teritoriji Srbije....

i onda bi NAJVEROVATNIJE Nemacka svejedno izgubila rat,crvena armija bi nas "oslobodila",i stanje bi bilo slicno kao u Rumuniji,Madjarskoj,Bugarskoj.......a da se desilo da Nemci ne izgube rat,eto Jugoslavija bi bila na strani pobednika

u drugim delovima Kraljevine Jugoslavije bi bilo sigurno ustaskog separatizma,ali to bi se tada mnogo lakse sredilo....

Ivan Avakumovic - Mihailovic prema nemackim dokumentima, London 1969.

pop1j.jpg

pop2c.jpg

pop3.jpg

pop4x.jpg

pop5.jpg

pop6h.jpg

Ovde se izmedju ostalog na 67. strani spominje i izvestaj iz 43. o kome smo pricali...

4 ''Trials'', s.1016, 1020

Poslednja izmena:

Back