Ljepote svijeta

• Začetnik teme Začetnik teme Milica
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
DON:
Lepa ti slika Lisicice(vestice).......
Bojim se da sam za ovu godinu ispucao odmor.Tek na zimovanje.Ove godine sam propustio Egipat pa i Tibet,bio sam malo u Budvi,malo u H.Novi,malo na Mauricijusu...
Istorija mi i nije najaca strana,a tebi?

radoznao.
JA bih se ozenio koja me odvede u CRNU GORU

Kao prvo zavidim vlasniku agencije Kontiki zato sto je obisao ceo svet. Kao drugo za mene lepseg mesta na planeti nema od Atine, jer sam tamo dozivela i puno lepih a i tuznih trenutaka. Skoplje je veoma lepo, Ohrid jos lepsi, zaista pravi raj na zemlji,Ljubljana isto, a i odusevio me je Maroko. Pozdrav.

ITALIJA JE PRELEPA.MOZDA ZVUCI VEC OFUCANO,ALI VENECIJU SVAKAKO TREBA POSETITI!POZURITE DOK NE POTONE)!I OBAVEZNO SE PROVOZAJTE GONDOLOM,DOZIIVLJAJ JE FENOMENALAN!!!BARSELONA JE OGROMNA I NEKAKO MISTICNA.GAUDIJEVE GRADJAVINE SU NESTVARNE!ONOM KO KRECE U TURSKU PREPORUCILA BIH MARMARIS,ZA SVAKOGA IMA PO NESTO.I ZA ONOG KO ZELI LUD PROVOD I ZA ONOG KO ZELI MIRAN ODMOR.GRAD KOJI JE NA MENE OSTAVIO NAJBOLJI UTISAK JE DEFINITIVNO NICA!!!CELA AZURNA OBALA JE JAKO LEPA,ALI NICA PLENI SVOJOM TOPLINOM,DUGIM PESCANIM PLAZAMA I AZURNOM BOJOM MORA!!!DA LI JE NEKO BIO NA SEJSELIMA ILI NA MAURICIJUSU?KAKO JE TAMO? :wink:

DON:
Milica i ne zna koliko je u pravu! Sto zbog svog posla,sto zbog sebe samog,kad god mogu putujem.Ok je DUBAI,sjaj i raskos ali nesto drugo..
Onaj ko je video Piramide,bio u centru Stounhendza,peo se na visoravan Naska,onaj koji je okusio bar deo proslosti,tome sjaj i raskos bas siromasno izgledaju.DUBAI je Dubai,proslost puna misticizma nam je nadohvat ruke,upoznajmo je da bi znali buducnost.
ok,bila sam u centru Stounhendza,i zivela sam u Dubai-u,Piramide nisam videla,bila sam u Dominikani,a i Africi(Keniji).Sve se razlikuje.I ne moze se porediti,prema tome Dubai je super,a i biti u centru Stounhendza je bilo super,zavisi samo koliko si otvoren za svet,jer nista od toga nije bilo isto ali sve je,na svoj nacin,pricalo neku pricu,i sve je ostavilo fenomenalan utisak na mene.

Milica:
Ni sami nismo svjesni koliko svijet oko nas krije razne tajne.Poneke lose a i divne.Mnoge tajne i mnoga cuda kao i ljepote prirode mozemo otkriti putovanjima.Nas stnadard nije bas na nivou,pa se mnogi ljudi odlucuju za stednju novca i nemaju mogucnosti da negdje otputuju.Nazalost, to je istina a ljepote i tajne svijeta ostavicemo za neka bolja vremena.
Tajland... Puket...raj na zamlji.Bila.Videla.Ici cu opet.

DON:
Milica i ne zna koliko je u pravu! Sto zbog svog posla,sto zbog sebe samog,kad god mogu putujem.Ok je DUBAI,sjaj i raskos ali nesto drugo..
Onaj ko je video Piramide,bio u centru Stounhendza,peo se na visoravan Naska,onaj koji je okusio bar deo proslosti,tome sjaj i raskos bas siromasno izgledaju.DUBAI je Dubai,proslost puna misticizma nam je nadohvat ruke,upoznajmo je da bi znali buducnost.
Mislim da si upravu, mene su oduvijek privlacile misticnosti proslosti, piramide pogotovu. Bas sam danas citala o gradu Inka, Makcu Pikcu i bas je fascinantno kako su ljudi gradili objekte na visinama i uopste kako su ih gradili kad su neke i dan danas veoma tesko izvodljive.

Macu Pikcu me golica vec godinama,ali nisam uspeo da stignem tamo.Bio sam u egipatskim piramidama i zaista je poseban osecaj biti unutra.Iznanedjenje je i kada ih vidis spolja,jer na tv izgledaju sasvim drugacije.
Moja destinacija broj 1 je : J O R D A N.
Aman je bezveze,ima samo par stvari da se vidi,ali zato: JERASH,mesto gde su imali mermerom poplocanu glavnu ulicu pre nego u Rimu i gde imaju spomenike koji su bolje ocuvani nego u celoj Grckoj,zatim obavezno otići na mrtvo more i doziveti nestvaran osecaj kada plutate na povrsini mora,a ne mozete da potonete.WADI RUM,dozivljaj prave divlje pustinje i na kraju POSLASTICA NAD POSLASTICAMA : P E T R A.
Izgubljeni grad izgubljenog naroda kojeg su razlicito nazivali,ali nama je najblize Nubijci.
Do grada se dolazi kroz kanjon dugacak nekoliko kilometara,sirok do tri metra i visok oko dvadeset metara.To je jedini prilaz i zato verovatno nisu nikada otkriveni i poharani. A kada stignete do grada,neverovatan prizor.Mermerom poplocane ulice i hramovi koji podsecaju na hriscanske izdubljeni u stenama koje imaju najsiri spektar boja.
Ulazna vrata u glavni hram su visoka cca 7 metara .
Za koga i za cega im je to trebalo... Malo mistike.I na kraju, Jordanci su jedan zaista dobronameran narod i po celoj zemlji mozete putovati bez ikakvog straha. NEZABORAVNO

Dubai je Dubai, sijalice i vestacko cvece.. malo sminke... treba osetiti ljude i njihovu kulturu, disati vazduh obicnog coveka, upoznati obicaje i filozofiju zemlje onoliko koliko vreme dopusta.. ja sam za Indiju ili Peru.. a ako odete do Dubaia vec.., svratite u Maskat, blizu je i ljudi su divni.. zemlja duha iz Aladinove lampe.. a mirisi su pravi, za razliku od Dubaia...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back