Lirika

Lyrica lek poznat je i pod nazivom Pregabalin. Kao što smo istakli, u pitanju je antikonvulzivni lek koji se koristi za lečenje napada, ali i za lečenje drugih ozbiljnih stanja kao što su epilepsija, fibromijalgija, dijabetes i bolovi i oštećenja u nervima (neuropatija).
Dakle, ako se pitate „lirika lek za sta je„, ovaj lek, zapravo, služi za ublažavanje simptoma i bolova uzrokovanih navedenim oboljenjima. Osim toga, Pregabalin, kao antikonvulzant, može se korsititi i za ublažavanje bolova u slučaju povreda kičmene moždine ili herpes zostera. U suštini, herpes zoster je posledica reaktivacije virusa varičele, usled čega dolazi do izbijanja bolnog osipa i plikova na koži.
Lirika tablete predstavljaju najzastupljeniji vid, odnosno oblik ovog leka koji se konzumira. Zapravo, Lirika tablete jesu tvrde kapsule koje se razlikuju u težini, jačini i broju tableta u jednom pakovanju. Samim tim se Lirika lek cena razlikuje. Osim toga, Lyrica lek se može naći u vidu tečnosti. Postoji i verzija ovog leka sa produženim oslobađanjem ( MedTim)

Pregabalin uzima moja stara preko dana zbog teskih neuropatskih bolova.
Lijek je koliko ja znam hardcore stvar s hrpom nuspojava i nije bas zamisljeno da se uzima na dulje staze, osim ako bas ne moras.
Prije spavanja uzima RSO.

Pozdrav svima. Već duže vreme lečim se od depresije I jake anksioznosti.
Pijem Taitu 30 mg ujutru, drugi nazivi za nju je Duloxetin
Uz Taitu pijem Lyrica, drugi naziv je Pregabalin I Epika.
Njega trenutno Pijem 75 mg ujutro, 75 mg popodne I 150 mg uveče.
Ovu terapiju Pijem već 7 meseci.
Lečim se konstantno od prestanka pandemije Korona virusa, tada sam ostala i bez posla.
Kada je sve "profunkcionisalo" ja sam se zaglavila da nista više ne smem ,niti me raduju stvari koje sam ranije praktikovala.
Taitu sam pila na početku 60 mg ujutro, Lyrica 50mg/50 mg/50 mg
Pre 2 meseca mi je Lyrica povećana zbog jake anksioznosti ujutro i uveče.
Ne vidim nekog pomaka.
Imam i socijalnu anksioznost, agorafobiju.
Od vesele, komunikativne, društvene osobe , pretvorila sam se u onu koja se povukla u svoju zonu komfora, čitam knjige, bukvalno ih gutam to mi dosta pomaže.
Ne izlazim ,ne družim se. Ne putujem, za razliku od prethodnih godina kada sam po nekoliko puta godišnje isla u inostranstvo, posecivala razne delove Evrope.
Sada ne smem od kuće da maknem.
Išla sam u teretanu, sada ne ,jer smeta mi glasovi ,ljudi, zvuci.
Takodje sam išla na psihoterapije 2 puta u sedmici, pomagalo je u kombinaciji sa farmakoterapujom ,ali više nisam u mogućnosti da plaćam psihoterapije.
Zanima me da li neko ima slično iskustvo, ili iskustvo sa ovim lekovima?
Da pomenem da imam divnog psihijatra i da idem redovno na kontrole I kada sam dobro i kada sam lošije.
Menjali smo razne Ad za ove 4 godine. Ali evo trenutno sam na pomenutoj terapiji.
Pa ako neko ima savet , slično iskustvo ili mišljenje volela bih da čujem šta je vama još pomoglo.

@Ivana888.

Pre 2 meseca mi je Lyrica povećana zbog jake anksioznosti ujutro i uveče.
Ne vidim nekog pomaka.

Da li si razgovarala sa psihijatrom o tome? Verujem da i sama znaš da lekovima treba vreme da "prorade".

Razgovaraj sa psihijatrom. Možda će nešto promeniti lek ili dozu.

Ja ne mogu ništa da pišem o tom AD-u jer nikada ga nisam pila.

Što se psihoterapije tiče, da li može tvoj psihijatar da je radi sa tobom?

Inače, imam, nažalost, duže iskustvo sa depresijom i PTSP-om koje prati i anksioznost. Imala sam i teže i lakše epizode depresije, tj dugo godina sam bila u remisiji depresije.

Sada imam umerenu depresiju, mada je moj subjektivni osećaj da ovih dana prerasta u težu...Možda grešim, jer sam u godinama kada upadam u menopauzu.

Kada je depresija u pitanju i anksioznost, najvažnije je da želiš da ti bude bolje.

@Ivana888.

Da li si razgovarala sa psihijatrom o tome? Verujem da i sama znaš da lekovima treba vreme da "prorade".

Razgovaraj sa psihijatrom. Možda će nešto promeniti lek ili dozu.

Ja ne mogu ništa da pišem o tom AD-u jer nikada ga nisam pila.

Što se psihoterapije tiče, da li može tvoj psihijatar da je radi sa tobom?

Inače, imam, nažalost, duže iskustvo sa depresijom i PTSP-om koje prati i anksioznost. Imala sam i teže i lakše epizode depresije, tj dugo godina sam bila u remisiji depresije.

Sada imam umerenu depresiju, mada je moj subjektivni osećaj da ovih dana prerasta u težu...Možda grešim, jer sam u godinama kada upadam u menopauzu.

Kada je depresija u pitanju i anksioznost, najvažnije je da želiš da ti bude bolje.
Hvala ti na odgovoru.
Menjali smo i lekove i dozu. Ja insistiram cim mi bude bolje da smanjimo dozu , čak sam jednom prilikom pitala psihijatra da ukidam polako. U nadi da cu prestati sa terapijom.
Ali mi je doslovno rekao "Ti ne smeš trenutno još uvek da budeš bez terapije "
Za 2 dana imam kontrolu ,pa cu reci da mi se anksioznost pojačala opet.
Pretpostavljam da će mi predložiti da pojačamo Lyrica .
Mada ja nisam skeptk po pitanju tableta, pa i ako mi predloži neki novi lek uz ovu miligramažu Lyrice ,prihvaticu to.
Znam samo da mi je rekao da Lyrica ide najviše do 600 mg dnevno i da pravo dejstvo pokaže nakon 6 meseci.
Mozda mi i Taitu pojača, ali ja sam trenutno više anksiozna nego depresivna.
Taj osećaj stalne strepnje ,straha me ubija.
Posebno ujutru, valjda neizvesnost sta novi dan nosi.
P.S. Nije u mogućnosti psihijatar da radi sa mnom ,pitala sam već to. Živimo u malom mestu, i to je jedini psihijatar. I kaže da ne bi mogao ni da postigne sve a i da nije specijalizovan kao psihoterapeut.
Na psihoterapije sam ranije putovala u drugi grad. Moj psihijatar mi je tada rekao da se raspitam da li je to pravi psihoterapeut, ili je neko ko se "naknadno školovao" za to ili kako vec da objasnim, da ne idem kod tih ljudi.
Tako da sam se raspitala i našla tada pravog psihoterapeuta...
Tada smo našli uzrok problema, strah od autoriteta, porodične tragedije i radili smo na tome.
Sada sam opet "u kanalu"

I ja sam svojevremeno pitala kada će mi ukinuti terapiju, jer sam bila u remisiji i dobila sam isti odgovor kao ti.

Potpuno te razumem kada su u pitanju simtomi anksioznosti.

Možeš da otvoriš novu temu, ukoliko želiš, na ovom potforumu.

Možda će se javiti neko ko pije istu terapiju kao ti, pa da podelite iskustva.

Pokušaj da pronađeš psihoterapeuta onlajn. Ili, kada ti je jako, jako teško, pozovi

• SOS linija Centar Srce – telefon: 0800-300-303, vanja@centarsrce.org, svakog dana od 14-23h, svi pozivi su anonimni i besplatni

Nadam se da će ti uskoro biti bolje.

I ja sam svojevremeno pitala kada će mi ukinuti terapiju, jer sam bila u remisiji i dobila sam isti odgovor kao ti.

Potpuno te razumem kada su u pitanju simtomi anksioznosti.

Možeš da otvoriš novu temu, ukoliko želiš, na ovom potforumu.

Možda će se javiti neko ko pije istu terapiju kao ti, pa da podelite iskustva.

Pokušaj da pronađeš psihoterapeuta onlajn. Ili, kada ti je jako, jako teško, pozovi

Nadam se da će ti uskoro biti bolje.
Hvala vam puno

Back