Linux na laptopu

Zdravo svima, imam pitanje u vezi DE, nisam hteo novu temu da otvaram, mislim da moze i ovde da prodje:
Imam HP Probook, Intel i3 1.9GHz (4 logicka cpu), 4GB RAM, Intelova HD4400 grafika uz dodatnu AMDovu Radeon grafiku.
Pretpostavljam da ako predjem na Linux, od ove Radeon grafike mogu da se oprostim, mada i ne igram neke igrice zadnjih god dana, i iskreno nije mi ni bitna. Da li moze nekako da smeta ta AMDova graficka karta ako instaliram neki Linux?

Posto ce verovatno biti Mint u pitanju, ne mogu da se odlucim izmedju KDE i Cinnamon, malo vise naginjem ka KDE, ali nameravam da vrtim i neku VM od 2GB na VirtualBoxu, pa da li ima neke znacajne razlike izmedju KDE i Cinnamona u resursima koje koriste i koji bi doneo lagodniji rad sa VM?

По питању захтевности слични су, сада све зависи од навика корисника и да ли ће да мало припази шта му се све покреће са системом или неће...

Не би требало да буде неких проблема при раду са виртуелном машином без обзира за које радно окружење се одлучиш.

Ukratko moze li se instal. linux na laptopu?
A Mac OS?

Moze koji hoces linux ,naravno ako ima solidnu konfiguraciju ,mada mogu i na stare laptopove po 20 godina stari.

- - - - - - - - - -

Moja preporuka manjaro 17.2 xfce 64 bit za novije racunare ,laptopove ,mint xfce 64 bit 17.3,,,za stare pa i nove tahrpup64 6.0.5
Manjaro je baziran na arch -linux ,strasno dobar sistem ,ne mora da se reinstalira posto je rolling distro ,na svakih 6 meseci se nadogradjuje kroz update.

Back