Linux Light problem sa ekranom

yugo 45

Ističe se
Poruka
2.819
Poz svima , nadam se da ovaj podfurum jos uvek posecuju ljudi koji mogu da pomognu

elem problem je sledeci ne mogu da pojacam pozadinsko svetlo na ekranu ,
sistem radi na Linux Light
pre ovog je radio xp pre njega 10 i sedmica s ovim dell latitude d520 leti
ali samo me zeza ekran mislim sta mi vredi komp koji je relativno brz kad mi treba ceona lampa da bi radio
pogledao sam vec help upustvo i po njemu sam otisao u power settings za xcfe nista bitno nisam promenio setovanjima dal ima pomoci ili da vracam na staru 7cu svidja mi se ovaj linux ali oci su mi bitnije hvala na odgovorima

Poslednja izmena:
Ако ти на том рачунару може радити виндовс 7 зашто се бакћеш са Linux Lite, зашто просто не пробаш са Ксубунтуом (Xubuntu) а ако не желиш да се наредних 5 година бавиш са оперативним системом - пре неки дан је изашао Дебиан 9 .
Одабери и преузми одговарајући iso одраз за x64 или 32-битни систем испробај са неке преносне меморије (диск /усб) па тек онда инсталирај ако све ради како треба на твом хардверу - ако је до иконица и друе шминке - то увек можеш сам да средиш и при том се још и забавиш...

Што се тиче самог проблема нисам се скоро бавио са XFCE радним окружењем, а ни Linux Lite нисам скоро разгледао тако да нисам баш у току са њиховим бубицама...

" ако је до иконица и друе шминке - то увек можеш сам да средиш и при том се још и забавиш..."
ahahaha druze 7ca na desktopu izgleda kao win98 tako da iskreno mi nije do ikonica
elem laptop je slab tako da kad stavim bilo koju vindozu radi neko vreme pa se zakuca

ovaj Light sam nasao na netu preporucuju ga
tek posle instalacije sam video da imam problem sa osvetljenjem
e sad aj skinucu xubuntu da vidim dal pase na starom delu
takodje jedno pitanje na linku koji si poslao za debian 9 32 bita
interesuje me koja je najlaksa opcija za rad starog racunara
tj koja "trosi" najmanje resursa ?

" ако је до иконица и друе шминке - то увек можеш сам да средиш и при том се још и забавиш..."
ahahaha druze 7ca na desktopu izgleda kao win98 tako da iskreno mi nije do ikonica
elem laptop je slab tako da kad stavim bilo koju vindozu radi neko vreme pa se zakuca

ovaj Light sam nasao na netu preporucuju ga
tek posle instalacije sam video da imam problem sa osvetljenjem
e sad aj skinucu xubuntu da vidim dal pase na starom delu
takodje jedno pitanje na linku koji si poslao za debian 9 32 bita
interesuje me koja je najlaksa opcija za rad starog racunara
tj koja "trosi" najmanje resursa ?

Која је конфигурација у питању, оно што сам ја нашао под ознаком коју си навео је поприлично слаба и стара.

У принципу за рачунар са слабим конфигурацијама ту је LXDE радно окружење - можеш га директно одабрати и преузети са странице.
Препорука може бити и Сербиан са Опенбоксом који је већ визуелно лепо уобличен а прилагођен је за слабије рачунаре. Још једна препорука за Сербиан била би документација која је разумљива и доступна.

Back