Linija razgranicavanja..

• Začetnik teme Začetnik teme Navar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ubacio sam link na kratku biografiju lensa armstronga cuvenog biciklistu koji je 7 puta osvajao tur d frans i tako potukao sve prethodne rekorde..
covek je bolovao od raka testisa koji je metastazirao na mozak i pluca operisan je i lekari su mu davali slabe nade za oporavak..medjutim on je pobedio 7 puta na tur d frans..da li je on zapravo pobedio svoju bolest ili ju je ..prevazisao?
kako je uspeo?
biciklizam je njegov zivot..njegov izvor zadovoljstva..u njemu nalazi sebe..nije prevazisao opaku bolest zato sto se borio protiv nje vec zato sto se bavio onim sto ga je potpuno obuzimalo..ispunjavalo i u cemu je on nalazio sebe..

Poslednja izmena:
Postaješ...egoman?
Vidim, sve znaš o gdinu Armstrongu...Žao mi je, ja ne znam, i ne bih gradio svoju tezu na nečemu što ne poznajem dovoljno (pretpostavljam da dovoljno o njemu zna samo njegova najbliža okolina).
Da, kao što sam spomenuo, mislim da je potpuno adekvatno biti agresivan kada to kontekst nalaže. Ali, ne plaši se - daleko sam od agresivnosti. Diskusija mi je još uvek zabavna. Doduše, na mahove mi deluje kao da razgovaram sa odlikašem, gde on ništa "van knjige" nije u stanju da prihvati.
Konkretno - zanimljiva mi je situacija zbunjivanja nosioca Vukove diplome. Sa druge strane, nije mi zanimljivo kada stepen njihovog autizma postaje toliki da ne samo što ne vode dijalog (samo monolog), nego se ne mogu ni zbuniti...Onda postaje dosadno...

Navar,
A ovo: agresivnost = kreativnost? Iz agresivnosti proizilazi kreativnost. Zbunjen?
P.S.
Šta fali babunu ukoliko ne obradjuje kamen? Plašim se da braniš prilično šovinističku, antropocentričnu percepciju prirode. A pri tome iz tekovina "ljudskosti" pokušavaš tendenciozno da eliminišeš čoveku vrlo imanentan i koristan atribut agresivnosti.

..protiv sovinizma a ,- za Agresivnost ?

@DMSD
kao sto sam rekao opasno je donositi odluke na osnovu pretpostavki..zbog zakona konzistentnosti..da ne duzim..evo linka http://forum.krstarica.com/threads/231440

inace ..primecujem da redovno pokusavas da menjas teze..misleci verovatno na koncept zbunjivanja "protivnika":eek: ili da izneses nicim potkrepljene tvrdnje ..narocito nepotkrepljene razmisljanjem i razumevanjem..i da ih podupres "zato sto sam ja tako rekao" stavom zasnovanim na "ja sam jaci od tebe" filozofiji

ovo nije tuca..ovo je diskusija..nadam se da nisi zaboravio;)
jer..pazi otkako si se ukljucio u diskusiju pokusavas nesto da ..nametnes..pa iznosis zalbu tipa ..neko ovde pravi front sa nekim..:eek: protiv ..tebe??:eek:
da li ti je palo na pamet recimo da ti sam svojim nametljivim stavom pravis takav otpor?

Hahaha! Pokušaj kulpabilizacije...Na mala vrata...Stara fora....
Navar, pa upravo ti stalno radiš "zamenu teze" (doduše, tu i tamo uletiš i u neku tautologiju...). Menjaš temu, ne osvrćući se na sagovornikove argumente...Zato sam ti i rekao da malo suviše "po knjizi" ideš...Ne ide to baš tako kad se suočiš sa onim velikim fenomenom koji se zove život...

Poslednja izmena:
a koji zivot? onaj sa ulice takozavni?
zivot nije samo ulica..niti fore i fazoni pokupljeni na ulici vrede nesto u stvarnom svetu..vrede samo u tunelu ulicnog zivota (ali je ta vrednost sumnjiva)..bez buducnosti..al svako bira za sebe kakav ce zivot ziveti..;)

..izmedju sigurnosti u sebe i svoje sposobnosti i arogancije..gde se nalazi..gde je povuci..tu magicnu crtu koja razdvaja pozitivnu osobinu od negativne..manjak tzv samopouzdanja kao i visak samopouzdanja u negativne crte licnosti ..iliti mane..ali kako razdvojiti samopouzdanje od manjka ili viska istog?:think:

To je kao ona linija izmedju genijalca i ludaka...Tanka je to granica.Zacas mozes da skliznes i da ne primetis kako se proces odvija drugacijim tokom...Nalazi se u svakome od nas,ta granica,samo treba biti iskren prema sebi,pa priznati,e sada izvodim besne gliste kada glumatam nesto sa nekakvom tamo bespotrebnom arogancijom,ili prosto nesigurna sam u sebe,pa raditi na tome,da se poboljsa slika o sebi samome...Samopouzdanje je po meni neka vera u sebe,da prihvatas sebe,sa svakolikim manama,i vrlinama dakako,rad na sebi,da poboljsasa ono cega ti manjka,da negujes ono lepo sto nosis u sebi...Jednostavno,neki pozitivan i realan stav o sebi i svojim postupcima..Jel najpre moras voleti i postovati,ceniti i misliti lepo o sebi,da bi se i drugi tako ponasali.Mnogi ljudi brkaju samopouzdanje sa arogancijom i egocentricnoscu...To je sve kao i u zivotu...neko se rodi takav,a neko to treba tek da nauci.Sve u svemu,nema toga sto se nemoze nauciti ili poboljsati uz konstantan rad na sebi,biti realno svestan koliko vredis, i sta sve mozes,jer svi mi imamo te neke unutrasnje rezerve i lepog misljenja misli o sebi,samo dozvoljavamo iz meni nepoznatih razloga,da nas neki drugi ljudi bespotrebno ubede u suprotno..

pa pravi zivot i jeste samo ulica..uvek

Pa nije. Pravi život se različito shvata. Ono što je meni pravi život ne mora biti i tebi. Čovek vodi "pravi život" ako ispunjava svoje želje, potrebe i "zaduženja". Svako od nas polazi sa jedne tačke, koja nije svima ista. Nemaju svi od rođenja ljubavi, novca, mira. A neki imaju i puno ljubavi i puno novca i mir. Imaš i sredinu. Pa u okviru tih grupa podgrupe. I svako vodi ili ne vodi život u skladu sa onim što mu je određeno i predodređeno. Neko se izdigne neko potone, neko ostane na putu na koji je postavljen. Različiti su načini života, ciljevi i svrhe. Zato ulica ne može biti jedini pokazatelj pravog života, već je ona pravi život samo za određene ljude. Ipak, postoji tendencija da se život shvata kao nužna patnja, pa se svi oni životi koji nemaju patnju, sem one neminovne za svakog živog stvora, smatraju nekom bajkom. A nije istina. Ima mnogo ljudi kojima je ta bajka način života i samim tim ulica nije jedino merilo za stvaran život.

Hm, koliko sam shvatila, iz tvog ugla je "ulica" sinonim za nuznu patnju, a zivot u staklenom zvonu ili "neulica" bajka?
Slazem se s tobom da se zivot shvata na milion milijardi razlicitih nacina, ali ono sto se nauci na ulici moze da se primeni i van ulice a obrnuto nesto ne moze. tako da se namece samo jedan zakljucak...sta je stvarno a sta lazno..

Bravo Vendi ! Potpuno podržavam tvoj post.
Na ulici postoji sve. I dobro i loše, i plemenito i gnusno, i konstruktivno i destruktivno, i Gospod i nečastivi, i autentično i neautentično. Pametna, istinski kreativna osoba zaista može ogromno iskustvo steći na ulici. Knjiga je suviše jednosmerna, ulica je dvosmerna. Knjiga toleriše "odlikaše", ulica im skupo naplaćuje. Ili si pravi, ili nisi.Teorijski izvori su uvek "posredno iskustvo"...Ulica je neposredno...Prava Dharma (učenje, mudrost - termin iz Budizma) se šunja po ćoškovima...
Kako ono reče jedan poznati vozač taksija: "All the animals come out at night...Queens, fairies, dopers, junkies, sick, venal..." Igra je velika...Za velike...Treba opstati...

Poslednja izmena:
Bravo Vendi ! Potpuno podržavam tvoj post.
Na ulici postoji sve. I dobro i loše, i plemenito i gnusno, i konstruktivno i destruktivno, i Gospod i nečastivi, i autentično i neautentično. Pametna, istinski kreativna osoba zaista može ogromno iskustvo steći na ulici. Knjiga je suviše jednosmerna, ulica je dvosmerna. Knjiga toleriše "odlikaše", ulica im skupo naplaćuje. Ili si pravi, ili nisi.Teorijski izvori su uvek "posredno iskustvo"...Ulica je neposredno...Prava Dharma (učenje, mudrost - termin iz Budizma) se šunja po ćoškovima...
Kako ono reče jedan poznati vozač taksija: "All the animals come out at night...Queens, fairies, dopers, junkies, sick, venal..." Igra je velika...Za velike...Treba opstati...

takodje :ok:

Bil gejts, jedan od najuspesnijih i najbogatijih ljudi na planeti dao je 11 pravila za uspeh, kojima vas nece nauciti u skoli...

Gejts je nedavno je održao govor u jednoj američkoj srednjoj školi i rekao kako politički korektni učitelji stvaraju generacije dece bez koncepta realnosti i kako ih taj koncept vodi pravo u neuspeh u stvarnom svetu. Tom prilikom je dao svojih 11 pravila za uspeh

1. Život nije fer, navikni se na to.
2. Svet ne zanima tvoje samopoštovanje niti će brinuti o njemu. Svet te prihvata ako postigneš nešto pre nego što počneš da se osećaš dobro u svojoj koži.
3. Nećeš zarađivati 60.000 dolara godišnje čim izađeš iz srednje škole. Nećeš biti potpredsednik sa službenim telefonom sve dok to ne zaslužiš ili postigneš svojim radom.
4. Ako misliš da ti je učitelj strog, čekaj dok ne dobiješ šefa.
5. Pečenje hamburgera nije nešto što treba da ti bude ispod časti. Tvoji preci imali su drugu reč za pečenje hamburgera: zvali su to izuzetnom prilikom.
6. Ako grešiš, nisu za to krivi tvoji roditelji. Nikad ne kukaj nad svojim greškama, uči iz njih.
7. Pre tvog rođenja, tvoji roditelji nisu bili dosadni kao sada. Postali su takvi zbog plaćanja tvojih računa, čišćenja tvoje odeće i slušanja tebe kako pričaš kako si kul. Zato, pre nego počneš da spasavaš šume od parazita i raznih zagađenja, pokušaj da složiš svoje stvari u ormar u sobi.
8. Tvoja škola ima način da reši ko je pobednik, a ko je gubitnik. U životu takve prilike nema. U nekim školama ukinuli su negativne ocene i daju ti bezbroj prilika da daš pravi odgovor. Ovo nema nikakve sličnosti sa stvarnim životom.
9. Život nije podeljen semestrima. Nema slobodnog leta i vrlo malo zaposlenih je zainteresovano da ti pomogne da nađeš sebe. To moraš da činiš u svoje slobodno vreme.
10. Televizija nije pravi život. U pravom životu ljudi moraju da napuste kafić i da odu na svoj redovan posao da bi preživeli.
11. Budi ljubazan prema štreberima. Velike su šanse u životu da ćeš raditi za jednog od njih.

Poslednja izmena:

Back