Limunana

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
388.920
1687702268546.png

Potrebno vam je:

5 limunova
2 litra vode
2-3 grančice sveže nane
led
100 g smeđeg šećera, med

Priprema:
Nekoliko listića nane pospite šećerom, lagano ih izgnječite, dodajte isceđeni limunov sok, nalijte vodom i dodajte kockice leda.
Sveže piće sipajte u bokal, dodajte narezane kolutiće limuna i listiće nane

Pogledajte prilog 1366845

Potrebno vam je:

5 limunova
2 litra vode
2-3 grančice sveže nane
led
100 g smeđeg šećera, med

Priprema:
Nekoliko listića nane pospite šećerom, lagano ih izgnječite, dodajte isceđeni limunov sok, nalijte vodom i dodajte kockice leda.

Ljeti nacedim limun i ubacim nanu pomešan sa vodom
Nestavljam zaslađivač bilo koje vrste

Ja sam odlucio da testiram mit zvani 'pivski stomak' tako sto cu bataliti pivo i vidjeti da li mi se stomak smanjuje. :lol:

Nedavno sam bijelio zube a uz to ide 'bijela dijeta' u kojoj su bijelo vino i posebno votka jer ne ostavljaju naslage na zube.

Prije neki dan mi jedan covjek nudi bevandu, ja u glavi zamisljam bijelo vino+voda...kad mi donesose crveno vino+voda rekoh - ne hvala, a pomislih 'crveno ostavlja talog na zubima/farba ih.

Ja sam odlucio da testiram mit zvani 'pivski stomak' tako sto cu bataliti pivo i vidjeti da li mi se stomak smanjuje. :lol:

Nedavno sam bijelio zube a uz to ide 'bijela dijeta' u kojoj su bijelo vino i posebno votka jer ne ostavljaju naslage na zube.

Prije neki dan mi jedan covjek nudi bevandu, ja u glavi zamisljam bijelo vino+voda...kad mi donesose crveno vino+voda rekoh - ne hvala, a pomislih 'crveno ostavlja talog na zubima/farba ih.
Ako dovoljno vezbas, nikakav pivski stomak se nece stvoriti. Pa pola srednje evrope pije pivo umesto vode ali setaju mnogo i ne jedu hleba kao mi

Ako dovoljno vezbas, nikakav pivski stomak se nece stvoriti. Pa pola srednje evrope pije pivo umesto vode ali setaju mnogo i ne jedu hleba kao mi
Da ali dan traje 24h i kad oduzmemo spavanje 8h i posao 8h i vrijeme potrebno za spremanje+konzumiranje hrane, odlazak i dolazak sa posla, tusiranje i ostale osnovne aktivnosti...

Vremena ima ili za setnju ili za ispijanje piva. :lol:

Pogledajte prilog 1366845

Potrebno vam je:

5 limunova
2 litra vode
2-3 grančice sveže nane
led
100 g smeđeg šećera, med

Priprema:
Dodaš beli kubanski rum i dobiješ mohito.:worth:

Potrebni sastoci za jednu čašu:

Sok pola limete

8-9 listića nane (manji, okrugli)

2 kašičice šećera, može muscavado (tamni)

50 ml belog ruma

1 dcl soda vode, ili mineralne vode

Led, kocke ili usitnjeni

Limeta za ukrašavanje

Nana za ukrašavanje

:worth: Hvala Hemingveju što je promovisao mohito.

Back