limunada

Slazem se sa @bird again , limunska kiselina je da se dobije na kolicini, kad vec praviš za sebe, bolje samo limun
Limunsku kiselinu sam limun ima u sebi, ne treba to stavljati.
Nije zbog kolicine, vec postoji i recept za limunadu bez limuna, a sa limunskom kiselinom, to sam prekopirala iznad.
Naravno da je bolje samo limun, voda i secer.

mislila sam da su limunska kiselina i velika količina šećera ovdje u funkciji konzervansa obzirom da se radi o sirupu koji naporaviš i trebao bi moći stajati (pretpostavljam u frižideru) oko mjesec dana...

mislila sam da su limunska kiselina i velika količina šećera ovdje u funkciji konzervansa obzirom da se radi o sirupu koji naporaviš i trebao bi moći stajati (pretpostavljam u frižideru) oko mjesec dana...
Mozda, tu limunsku kiselinu dodaju u svojstvu konzervansa.
Stavljala sam je u slatko od smokava, sada se secam.

Ali za kolicinu koju cuvas u frizideru samo mesec dana mislim da ti nikakav konzervans nije potreban.

Vegan Read GIF by Simple Happy Kitchen

volim limunadu no najčešće sam prelijena da je radim samo za sebe. No neki "kompromis" je da napravim veću količinu i onda je ok
evo recepta za limunadu koja je ok iako još uvijek nije ni približno slična onim slastičarskim limunadama koje obožavam
link s kojega sam uzela recept https://net.hr/magazin/kuhinja-i-recepti/sirup-od-limuna-recept-e8d7e4a4-76b1-11f0-9658-9600040c8f8e

Recept za sirup od limuna​

Ovaj recept za sirup od limuna je idealan za one koji žele sačuvati maksimalnu količinu vitamina C jer nema termičke obrade limunovog soka, no ima kraći rok trajanja od onog kuhanog pa ga popijte što prije.

Sastojci:

• 1 kg organskih limuna (birajte one s tanjom korom)
  • 1 kg šećera
  • 1 litra vode
  • 1-2 vrećice limunske kiseline (10-20 g za konzerviranje)
Pitanje glasi šta da još pokušam dodati u limunadu da dobijem onaj "slastičarski" okus?
a postupak ?

'iz predsoblja kroz dnevnu sobu otvorenog plana sa kuhinjom nabacivati limunove na siljak cediljke koja stoji u sudoperi. Ako promasite i limin se ne nabode na siljak imate jos dva slobodna bacanja - u suprotnom limun se odbacuje kao neprikladan'

U poslaticarnici gde sam ja dugo visio fok nije zatvorena, limunada je bila dosta gusta, valjda zbog velike kolicine secera, a u masini su se videla narednana kora i listovi nane(mente), bila je vrhunska. Zato i kazem, mislim da kora da smek, jer je ukus definitivno bio drugaciji od onoga kad iscedis kuci limun.
Mada meni je omiljniji domaci sok od limuna od limunade. Al posto pazim na kilograme, nisam konzumirao ne pamtim

Back