LILI - JEDNOM...KADA PORASTEM

(sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci)

LILI - JEDNOM...KADA PORASTEM

(ili Lilin svet - šaren svet)

Sunčan, lep dan….dvorište oivičeno zgradama….maleni svet u velikom svetu. Na ogradi bazena sa peskom sedi Lili. Nogice u sandalama zarivene u pesak…mrda prstićima nehajno…….prosto neznajući da to čini…pogled joj nekako snen….kosa vezana u kikice. Rukama oslonjena na betonsku ogradu svog peskovitog sveta….iznad dvorišta plavo nebo…kao mirno more….i po neki oblačak koji se trudi da zakloni sunca zračak…..

Jednom……kada porastem
Biću princeza…..kad ti kažem
I sve će biti kako ja hoću
Biću lepa i ovu protezu će mi skinuti…znaš
Šetaću se u divnim haljinama
Znaš one što nose u žurnalima
Pa ću ići po balovima…
Imaću i svoje more sa valovima
I jedrenjak ….
Znaš…jednom ….kada porastem
Misliš da ću tada i da odrastem?

Peroooo je l’ ti mene slušaš?
Daj tu koficu ….vidi bre na šta liči ta torta
Ma nisi ti za kuvara……nemaš pojma
Pera je pogleda nezainteresovano
“Ovo je dosadno i glupo
Ajde klikere da igramo”
“A to je pametno”….sevnuše oke boje divljeg kestena
Poskočiše kikice preko ramena
“Znaš kad ćeš biti princ…..nikada
A ni kapetan na mom jedrenjaku….znaš”​

Pera ustaje, otresa pesak sa nogu…..pogleda u te besne kikice što skakuću …paaa….skoro nežno…
“Biće lepa princeza kad joj skinu tu protezu…..a kapetan bih mogao biti…jedrenjaci su lepi...hmmm....a da se igramo na slovo na slovo a?” šeretski je gleda….
“Može”…..kesten postaje pitom …

PS Dobro jutro svim Lilikama i Perama :lol: i naravno, lep i uspešan dan želim jer......porasli smo i....da, odrasli smo :( a i nismo svi prinčevi i princeze, bar ne u reali, ali je važno da jesmo to što jesmo i tamo i vamo jer se do zamene identiteta časkom dodje :aha:.....a ja jesam princeza...
attachment.php
:zcepanje:...to je pitanje osećaja. Sad mi princezast osećaj kaže da me traži direktorka kao narodni predstavnik :lol:

Back