eto, Novaista je lepo objasnila
ono sto je mene mrzelo da objasnjavam.
pa da sada ne ponavljam...ali radi se o tome
da lepo vaspitanje i dalje ne cini nekog gospodinom
vec samo lepo vaspitanom osobom.
gospodin ima urodjenu finocu u ophodjenju sa ljudima
i dostojanstvo u drzanju
koje ga odvaja od ostalih ljudi.
mozes nekog vaspitavati i uciti lepim manirima
ali ga nikad neces napraviti gospodinom
ili zenu gospodjom, damom...
Ti kao i ona se bavite tvrdnjama.
Mrzelo te da bilo sta objasnis jer jednostavno nemozes da objasnis svoje misljenje.
Novaista nije nista objasnila samo je ponovila isto dva puta.
Stojis iza neke mutne ideje koja nema smisla,i naravno nemozes da objasnis nesto sto nema smisla.Normalno.
Dala je primer dve osobe,koje su kulturne i izuzetno vaspitane,i jedna i druga,a jedna je dama a druga nije. To je sve. A to se zove trvdnja a ne objasnjenje.
Mogu to pitanje da ponovim do 2015 : Po cemu je ta jedna dama a druga ne? Ili Po cemu je ta jedna dokazala da je dama a druga ne? Sta je cinila tacnje?
Iskreno,ni jedna ni druga se nije bavila logikom ili bilo kojeg objasnjenja,nego samo iskljucivo tvrdnjom.
Da se razumemo,i ja takodje mislim da vaspitanje,u smislu kultura i lepe manire ne cine coveka dzentlmenom,i da dobrota igra vaznu ulogu! Ja sam to bio prethodno napisao,i malo ste napravili karikaturu od mog misljenja.
Sto se tice one recenice koje sam oznacio:
Apsolutno ne tacno.Jedine stvari u zivotu koje se ne uce su instinkti,kao naprimer borba za zivot u opasnoj situaciji(prm : covek koji sam sebi sece ruku koja mu je zaglavljena u neka kamenja a nalazi se na nekoj planini sam,bez pomoci).
A urodjena finoca u odnosima s ljudima,ne postoji i nikada nece postojati.Osnovno sociologije.Narod ili okolina cini coveka a ne suprutno.
Da stavimo sve to sa strane i mozda da pokusam da se slozim sa vama,ja imam utisak da vi mislite na dobrotu koja razlikuje damu/gospodina od vaspitane osobe.