Lift kucica - zracenje?

Hvala draga moja! Ma nije meni palo na pamet vec ovima sto pisu o stetnim zracenjima.Doduse,izgledaju malo hororichno ta metalna vrata i kad se proviri unutra ima puno nekih osiguraca (tako izgledaju) i svasta nesto u tom fazonu (ne pitaj me sta, jer je to za mene nepoznanica).Naplasih se posteno, jos oko nas dalekovodi, najblizi je na manje od 100m od nas.Radi se o Medaku III, o regularno gradnji iz 80-ih.Kupili smo stvarno lood stan koji je jednim delom u potkrovlju (duplex) i sad je moje odusevljenje potisnuto uznemirenoscu.:(

Hvala draga moja! Ma nije meni palo na pamet vec ovima sto pisu o stetnim zracenjima.Doduse,izgledaju malo hororichno ta metalna vrata i kad se proviri unutra ima puno nekih osiguraca (tako izgledaju) i svasta nesto u tom fazonu (ne pitaj me sta, jer je to za mene nepoznanica).Naplasih se posteno, jos oko nas dalekovodi, najblizi je na manje od 100m od nas.Radi se o Medaku III, o regularno gradnji iz 80-ih.Kupili smo stvarno lood stan koji je jednim delom u potkrovlju (duplex) i sad je moje odusevljenje potisnuto uznemirenoscu.:(

Vidi, zracenje elektrovodova koga se ti plasis je bezopasno za coveka jer je njegova talasna duzina suvise velika, mnogo veca od dimenzija coveka a intenzitet suvise mali. Jedino sto bih ja pazila da sam na tvom mestu, je da ta vrata budu zakljucana tako da kroz njih mogu da prodju samo lift monteri koji znaju sa cim imaju posla, a ne npr neko dete (ko zna kako je to sve izolovano i obezbedjeno, zbog toga a ne zbog zracenja).

Jedino nejonizujuce zracenje koje moze da ugrozi zdravlje coveka, pod uslovom dugotrajnog, kontinualnog izlaganja, je u mikrotalasnom podrucju - bezicni telefoni, mobilni telefoni, mikrotalasne pecnice, radio i TV predajnici i td. Medjutim, izlaganje ovom zracenju je strogo definisano standardima, tako da proizvodjaci ne smeju da prave uredjaje (telefone npr) ciji je SAR veci od dozvoljenog, niti operateri i emiteri smeju da postavljaju predajnike cije je EM zracenje vece od dozvoljenog. Postoje institucije koje redovno kontrolisu postovanje ovih standarda, tako da, nije ni to tako strasno...

:bye:

Back