Lidl akcija za novogodisnje paketice

Ukratko , Lidl smislio akciju da imate prostor gde odlozite proizvod koji ste kupili u Lidlu koji ce biti donacija za nekog....nekad..

Ostali Ideja, Maxi imaju ili su imali kasice gde ubacujete sitnis, koji se nakupi i ima tu dobrih para...

Kako procenjujete ovu psiholosku akciju...?
Msm,...da je Lidl ozbiljna Kompanija i da u vreme Novogodišnjih praznika zaista poštuju to vreme darivanja, jer je u duhu njihove tradicije i običaja. Pa se ugroženim i siromašnim, posebno deci u svratištima i bez roditeljskog staranja obezbeđuju pokloni, odeća,obuća...!
Ofc, mnoge društveno odgovorne Kompanije slede takav primer, takođe i sami obezbeđuju iz svog asortimana poklone.One Kompanije koje nemaju svoje proizvode, doniraju novac.
Meni je drago da ipak postoji svest ljudi o tome da sitniš ili kusur koji si dobili na kasi, a ne znači im mnogo, doniraju.
Sad,...obzirom na to kakav bude odziv, možda bi trebalo da se uvede neka kontrola tih sredstava (da li odlazi onima kojima je u namenjena).

Poslednja izmena:
Ukratko , Lidl smislio akciju da imate prostor gde odlozite proizvod koji ste kupili u Lidlu koji ce biti donacija za nekog....nekad..

Ostali Ideja, Maxi imaju ili su imali kasice gde ubacujete sitnis, koji se nakupi i ima tu dobrih para...

Kako procenjujete ovu psiholosku akciju...?

Tako bude i u Maxi-ju povremeno, vikendom a u Veru konstantno ima ... bar svaki put kada sam bila tamo

U Idea nisam nikada videla , ali tamo baš retko idem

Uvek se ali uvek dobro osećam kada kupim i ostavim ... poprave mi i dan i sedmicu celu

I vidim da se ljudi baš masovno odazivaju tim akcijama

Tako bude i u Maxi-ju povremeno, vikendom a u Veru konstantno ima ... bar svaki put kada sam bila tamo

U Idea nisam nikada videla , ali tamo baš retko idem

Uvek se ali uvek dobro osećam kada kupim i ostavim ... poprave mi i dan i sedmicu celu

I vidim da se ljudi baš masovno odazivaju tim akcijama
Da,...to je dokaz da ipak nismo toliko otišli u ofsajd! 'Fala bogu!

Da,...to je dokaz da ipak nismo toliko otišli u ofsajd! 'Fala bogu!

Većina su zaista normalni i pristojni ljudi, prirodno je da se anomalije uočavaju i da bodu oči i da se stiče pogrešan utisak

Energija koja bude u Maxi-ju kada ljudi ostavljaju sve te namirnice, kada ljudi koji pakuju ne mogu da "postignu" je ravna liturgijskoj

Ne živim u nekom bogatom kraju, pre će biti neka niža srednja klasa

Većina su zaista normalni i pristojni ljudi, prirodno je da se anomalije uočavaju i da bodu oči i da se stiče pogrešan utisak

Energija koja bude u Maxi-ju kada ljudi ostavljaju sve te namirnice, kada ljudi koji pakuju ne mogu da "postignu" je ravna liturgijskoj

Ne živim u nekom bogatom kraju, pre će biti neka niža srednja klasa
Tja...,bogati daju, ali pre za provod!
Nzm,...u kom gradu, opštinski budžet nema para za Novogodišnji doček na trgu, ali su zato pojedinci skupili podosta para, tako da biće dočeka! 😁
Ali ok,...svako raspolaže sa svojim novcem!
Psihologija većine je uvek superiorna, bez obzira koliko "bedna" bila! 👍

Ne procenjujem ovu psihološku akciju, jer to nije psihološka akcija.

Stvar postoji već nekoliko godina, Maxi je valjda prvi krenuo, kupiš namirnice od kojih se formiraju paketi koje distribuiraju Banka hrane, Crveni krst, SOS Dečija sela, itd.

To je dosta bolji način za osiguravanje da osnovne životne namirnice stignu do onih koji imaju potrebu, nego čekati da vlasnici marketa daju svoje pare, ili tako neku naivnu i besmislenu glupost

Ljudi imaju više vere da će kupljeni proizvod završiti kod nekoga, dok kada je novac u pitanju, to je malo verovatno nakon svih prevara.

Ljudi imaju više vere da će kupljeni proizvod završiti kod nekoga, dok kada je novac u pitanju, to je malo verovatno nakon svih prevara.
Pa desetoduplo su te zajebali. Ovako bi ostavio 10 dinara u kasicu crvenog krsta, a ovako si kupio milka čokoladu, dao pare, a proizvod im ostavio za nekog drugog... da kupi. To kao kad su bile poplave u Obrenovcu pa namirnice koje su ljudi donirali za žrtve katastrofe završile nazad u marketima sa sve markerom ispisanim parolama podrške na ambalaži proizvoda. Ništa im ja ne verujem jer da su tako dobri i fini ne bi dugo opstali u poslu, pojela bi ih konkurencija. Nego ako hoćete kupite čokoladu pa dajte detetu što prodaje maramice po autobusu.

Back