Lični prag tolerisanja

Urwald

Ističe se
Moderator
Poruka
2.279
Lični prag tolerisanja može da se posmatra kao granica do koje je neko spreman da trpi/toleriše ponašanja, stavove i/ili situacije koje se ne poklapaju sa našim vrednostima i uverenjima i/ili koje izazivaju osećaj nelagonosti.

Kako biste definisali svoj prag tolerisanja?
Da li ga pomerate nekada za nekoga ili je čvrtsto postavljen?
Šta radite kada neko pređe vaš prag i kada više ne možete da trpite nešto?
Možete li navesti neke situacije?

Poprilično visok. Saslušam. Prihvatim. Pokušam da razumem.
Fleksibilan. Zavisi ko je u pitanju, koliko mi je stalo, koliko dobro poznajem tu osobu.
Pustim ga da ide svojim putem. Ljude ne možemo menjati.

Tolerantna sam, skoro do maksimuma.

Da, sve zavisi o kome se radi.

Ponovo, zavisi o kome se radi. Posvađam se i prekinem svaki kontakt, ili prećutim, pa posle oprostim.

Odavno mi se to nije desilo. Pre mnogo godina posvađala sam se sa komšijom, sa kojim je većina komšija već bila posvađana.

Lični prag tolerisanja može da se posmatra kao granica do koje je neko spreman da trpi/toleriše ponašanja, stavove i/ili situacije koje se ne poklapaju sa našim vrednostima i uverenjima i/ili koje izazivaju osećaj nelagonosti.

Samo odem ako je npr posao u pitanju. Nesto vam smeta. Neko vreme je podnošljivo. Vremenom postaje zamorno da gledate ponašanje, stavove, situacije koje su loše skoro svaki dan.

Kao liniju onoga što me ne dotiče i dotiče
Trenutno mi je prag tolerisanja pomeren samo za jednog ortaka, fora sa njim je da je ok lik samo što ne kapira socijalne situacije i obične ljude pa odvali/uradi nešto što me uvuče u neke sitnije probleme/konflikte sa drugima.
Sa druge strane iskren je i dobroćudan kao osoba i to dosta više nego regularni ljudi.
Stavim im do znanja da su na tankom ledu i da takve stvari nadalje neću tolerisati.
Banalan primer je dobacivanje na poslu, neosnovane kritike i slično iza leđa ili pred kolegama.
Na jednom poslu sam imao nekog klinca kao šefa i taj je od prvog dana krenuo da mi dobacuje i da me kritikuje kako loše radim (iako stariji radnici kažu da sam radio ok), a on sam fućeriše i pravi greške (zato su ga inače i postavili za nadzor da ne bi pravio greške).
Prvi put mu kažem da preteruje i konsultujem se o tome sa glavnim šefom, što se ovome nije dopalo pa je krenuo da udara po meni mahom iza leđa i na klopi.
Pošto nije kapirao verbalno upozorenje, kažem mu da mu ovaj posao nije toliko bitan i da radim privatno, a da ću njega da jurim/drukam javno pred svima za greške koje kod njega uočim. I tako naletim na neki njegov žešći propust i pomenem to na nekom sastanku. Posle toga mi više nije prolazio, kao i neka ekipica bliska oko njega.
(Ovo mi se inače dešavalo više puta na različitim poslovima).
Tako da ono - ne tolerišem neosnovan autoritet, glupost i narcistično ponašanje.

Svako ima pravo na svoj stav.
Obicno ignorisem glupost jer me to jedino pomera sa tacke.
Kad vise ne uspevam s tom taktikom odlazim, ignorisem i kontaktiram svog pravnog zastupnika :manikir:
:cool:

Posle zadnjeg rocista trazim novu zrtvu da bacim s litice.

Poslednja izmena:
Licni prag?
Mogu bas svasta da istrpim ali ne od svakoga.
Prag se pomera za razne ljude i situacije.
Nikad nemam nameru da se raspravljam sa ljudima.
Samo jednom kazem ono sto mislim i to u 4 oka jer ne volim scene.
Uglavnom je dovoljno.
E sad, postoje okolnosti koje ne mozes da promenis...
kao posao koji si primoran da radis jer nemas izbora u datom trenutku...
Ali to znaci da ce svako da radi sta hoce a ja da trpim.
Najbitnije...
ne verujte na poslu NIKOME i nikada i ne poveravajte se ljudima...
ne pitajte zasto verujte mi na recc ili cete se kad tad gadno zeznuti.

Poslednja izmena:
ne verujte na poslu NIKOME i nikada i ne poveravajte se ljudima...
ne pitajte zasto verujte mi na recc ili cete se kad tad gadno zeznuti.

Mnogo zavisi od samih kolega i međusobnih odnosa na radnom mestu.

Sa nekim koleginicama i kolegama družila sam se i privatno. I poveravali smo se jedno drugome. Jednu situaciju nikada neću moći da zaboravim.

Danas sam u kontaktu preko Fejsa sa pojedinim bivšim koleginicama i želela bih da se vidim sa jednom koleginicom. Mislim da ćemo se videti ovog leta.

Back