Lična Karta, pomoć.

JohnnyBoy077

Početnik
Poruka
2
Hello guys! :bye: Ovako, imam jedan problem. Imam 19 godina i nisam vadio do sada ličnu kartu. Iyvadio sam državljanstvo, krštenicu, i uplatio one uplatnice. Ali sada imam poblem oko prebivališta. Od skoro ne živim sa roditeljima već sa babom. Tako da baba treba da vadi posedovni list i da se potpiše da sam u njenoj kući. Inače, ona je žena u godinama i ne mogu stalno da je vucaram po onim redovima, msm meni nije problem, ali njoj i te kako jeste, no to je je druga tema. Bili smo danas i to su nam na brzinu sve rekli, ali problem je sad u tome što ona nema novu ličnu, već staru koja je istekla. :rtfm: Ali na nju prima penziju i sve je ok. I da, traže mi dokument sa slikom. Gde da im nađem dokument sa slikom (pasoš, dozvola) kad nisam vadio ličnu. Sad, ja uskoro planiram da se preselim u Bg, pa sam se pitao da li je moguće da sam to sredim? Jer ja ne znam šta da radim. Štaviše, ne vredi ni da pitam tamo jer u ljudi potpuno van svog posla, ne žele ni da pričaju sa tobom, sve preko nosa odgovaraju. Jedva sam izvukao i te informacije.
Ako neko ima neki savet, bio bih mu vlo zahvalan. :gace:
PoZz.

Pdf "Pitanja" je vezan iskljucivo za pitanja u vezi funkcionisanja foruma. :)

Posto tema ne spada ni u jednu kategoriju foruma, prebacicemo je na pdf "Zene", jer mislimo da bi na tom pdf-u mogao najpre dobiti tacne informacije.
Dakle, drage zene, temu nije otvorio korisnik na pogresnom mestu, vec smo je mi prebacili kod vas, jer verujemo da cete mu vi najvise biti od pomoci. :)

nemam pojma
al ajd ovako
povedes babu i odete u tvoju opstinu gde si trenutno nastanjen i kazes lepo - zivim tu i tu s mojom bakom - ta i ta - sta treba (za ovo imas salter informacije) da pripremim od papira da izvadim licnu kartu?
na salteru informacije ti lepo odgovore - ako lepo pitas
pokusaj ponovo - mozda uspes (ako budes slusao i imao strpljenja)
:cao:

imas de ti je prebivalishte tamo vadis licnu kartu, ako si u gradu tamo na nekoj opstini
ako si privremeno na drugom mestu onda tamo treba da se prijavis valjda da si privremeno, u tamosnji mup
ne znam je l to mora

tj treba da se odjavis valjda sa stare adrese to je mozda mup br.1
i da prijavis novu to je mup br.2?

Hello guys! :bye: Ovako, imam jedan problem. Imam 19 godina i nisam vadio do sada ličnu kartu. Iyvadio sam državljanstvo, krštenicu, i uplatio one uplatnice. Ali sada imam poblem oko prebivališta. Od skoro ne živim sa roditeljima već sa babom. Tako da baba treba da vadi posedovni list i da se potpiše da sam u njenoj kući. Inače, ona je žena u godinama i ne mogu stalno da je vucaram po onim redovima, msm meni nije problem, ali njoj i te kako jeste, no to je je druga tema. Bili smo danas i to su nam na brzinu sve rekli, ali problem je sad u tome što ona nema novu ličnu, već staru koja je istekla. :rtfm: Ali na nju prima penziju i sve je ok. I da, traže mi dokument sa slikom. Gde da im nađem dokument sa slikom (pasoš, dozvola) kad nisam vadio ličnu. Sad, ja uskoro planiram da se preselim u Bg, pa sam se pitao da li je moguće da sam to sredim? Jer ja ne znam šta da radim. Štaviše, ne vredi ni da pitam tamo jer u ljudi potpuno van svog posla, ne žele ni da pričaju sa tobom, sve preko nosa odgovaraju. Jedva sam izvukao i te informacije.
Ako neko ima neki savet, bio bih mu vlo zahvalan. :gace:
PoZz.
verujem da su ti sve ovo rekli,a koje je to mesto u pitanju ako nije tajna?pitam,jer mi je pitanje promena boravka bliska tema,i imamo iskustvo iz 3 razlicita mesta (ali mi smo vec imali LK...mozda je drugaciji postupak kad uopste nemas LK)....uvek smo sa nekim dokazom o vlasnistvu (bilo da je list nepokretnosti ili resenje o porezu) i LK vlasnika brzo zavrsavali posao,a bez prisustva vlasnika.

ono sto me skroz zbunjuje-zar nema baba trajnu (onu staru) LK?...starim ljudima nije obavezno da vade ove nove LK!
u svakom slucaju,ako je bas sve kako si napisao,ne preostaje ti nista drugo,nego da i baba izvadi lk

Pdf "Pitanja" je vezan iskljucivo za pitanja u vezi funkcionisanja foruma. :)

Posto tema ne spada ni u jednu kategoriju foruma, prebacicemo je na pdf "Zene", jer mislimo da bi na tom pdf-u mogao najpre dobiti tacne informacije.
Dakle, drage zene, temu nije otvorio korisnik na pogresnom mestu, vec smo je mi prebacili kod vas, jer verujemo da cete mu vi najvise biti od pomoci. :)

Ccccc, ovde si našao da je turiš!
Diverzija!!!

ono sto me skroz zbunjuje-zar nema baba trajnu (onu staru) LK?...starim ljudima nije obavezno da vade ove nove LK!
u svakom slucaju,ako je bas sve kako si napisao,ne preostaje ti nista drugo,nego da i baba izvadi lk

sada, kad bi trebalo da baba da saglasnost , izjavu ili slično da živite na istoj adresi ... kako ne bi imala potrebe da ide sa tobom ...opet će joj u opštini tražiti važeću LK

Štaviše, ne vredi ni da pitam tamo jer u ljudi potpuno van svog posla, ne žele ni da pričaju sa tobom, sve preko nosa odgovaraju. Jedva sam izvukao i te informacije.
Sve informacije imaš na netu ...čak i zakazivanje...
Sa njima sam se videla ali ne i pričala, samo tog dana u PU

I da, traže mi dokument sa slikom
.
možda indeks?
Sad, ja uskoro planiram da se preselim u Bg, pa sam se pitao da li je moguće da sam to sredim?
Ako je nova LK sa čipom nemaš potrebe da menjaš mesto prebivališta ...proveri , tako je do sada bilo

Poslednja izmena:

Back