Licenca za menjača novca

LokiBale

Primećen član
Poruka
895
Htela komšinica da se zaposli u menjačnici,
ima srednju školu ..
Kad, gazda joj traži licencu za menjača !

Jel' polagao to neko ?
Šta je to,
neki kurs Narodne banke,
Državni ispit ili šta ?

Na googlu sam našao da se polaže jednom u 5 godina.
I ništa više !

Ona ne može da "hoće" da se zaposli ako niko ne traži radnika u menjačnici, jel tako? :D
Što dovodi do :
- Ako gazda traži radnika, on je taj koji treba da prijavi potencijalnog radnika za polaganje testa, kao i da snosi troškove istog.
Gazda, takođe mora da ima to položeno, pa će joj reći detalje.

Ona ne može da "hoće" da se zaposli ako niko ne traži radnika u menjačnici, jel tako? :D
Što dovodi do :
- Ako gazda traži radnika, on je taj koji treba da prijavi potencijalnog radnika za polaganje testa, kao i da snosi troškove istog.

Mislis da ona ne moze sama da ode u NBS
i kaze da hoce da polaze za licencu ?

Ovako, imam lokal ok za menjacnicu, za pocetni kapital bih se snasao (bar neki minimalno dovoljan za pocetak).

Zavrsio sam za masinskog inzenjera, a pre toga gimnaziju.

Interesuje me ako neko zna, sta mi je jos potrebno osim licence u NBS da bih otvorio menjacnicu.

Takodje me zanima, ako se ima posao u drzavnoj sluzbi, moze li se uporedo biti vlasnik-radnik u svojoj menjacnici.

I koliko je to profitabilno (perspektivno) sada i u vremenu koje dolazi (kolika je zarada na razmenjenih npr. 1000e ili kako se vec to racuna).

Što dovodi do :

Осим ако може да добије већ лиценцираног радника за исте паре?

Back