Dobro, ako je po nošenju kožnih stvari - ja sam licemer.

Nosim kožne jakne, kožnu obuću, kožne tašne, kožne rukavice. Ali ne od bilo koje vrste kože (npr ne od aligatora).
Pravo krzno - ne.
Evo odgovora sa jedne stare, koljačke teme sa ovog pdf:
Ovo je XXI vek, u kome je tehnologija izrade veštačkih materijala toliko uznapredovala da nema potrebe za nošenjem životinjskih leševa zarad toga da bismo se ogrejali. Estetika je druga stvar, i tu svakom prema savesti i ukusu. Mislim da je bunda holivudski kliše o famme fatale ženstvenosti. Nekom se to sviđa, meni ne.
Elem - ne padam u nesvest i očaj kada vidim ženu u bundi. Poštujem pravo na različitost.
Jedna je stvar jakna od teleće kože, druga bunda od polarne lisice. Tele se koristi u ljudskoj ishrani (ma šta ja mislila o tome - to je fakat), a lisica ne. Lisica, vidra, hermelin, kao i mnoge druge vrste životinja ubijaju se ISKLJUČIVO zbog kože i krzna - i to ne samo da bi se ljudi ogrnuli, već i da bi ukrasili kuću prostirkama koje tako elegantno i mondenski izgledaju ispred kamina u kome pucketa vatra. Ne treba smetnuti s uma da su mnoge životinjske vrste skoro ili sasvim istrebljene zbog toga što se neko setio da bi njihove šare ili raskoš boja bili hit u nastupajućoj modnoj sezoni.
itd.itd.