Licemerje sirotinje raje

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.044
Malte ne nema ko ne pljuje ove bogate kako su sebični, imaju vile, jahte, avione, a mogli bi te pare da daju sirotinji. Ti ljudi su pare zaradili baš od naroda. Dakle ti si njima dao pare za nešto što su oni imali da a ti hteo. Zašto nisi dao pare sirotinji nego si kupio nešto za svoju guzicu? A sadf kad si uzeo to neko dobro ili dobio uslugu, ti bi da on te tvoje pare da nekom drugom bez ikakve nadoknade?

Pa ne može to tako, to je čista nepravda.

Image1.jpg

mislim da su ti koji su na kvarno ili olako došli do love takođe izdašni sa davanjem para
Ko voli pare da kalupi nije mnogo izdašan u njenom poklanjanju. Drugo to su ljudi koji su smislili neke inovativne biznise i uspešni su sa razlogom. Druga stvar su jahte i privatni avioni koji gutaju gorivo. Treće ako su njihovi radnici zadovoljni i ja sam presrećan sa njima.

Али да се богат нађе у некој трагичној ситуацији, тражиће емпатију од сиромашнијих од себе док он није имао емпатију према њима. Нпр. онесвести се богаташ на улици тад ће бити "куку, помозите ми", то је лицемерно ако се претпостави да би тражио помоћ као што би скоро сви тражили, ако ће ћутати то је онда у реду. А кад је сиротињи требала помоћ тад ништа.

imam dosta godina i svakojakog iskustva...od ovih bogatasa, gori su siromasi, kojima novac nije bitan...imao sam prilika, da gledam razne likove i slusam njihove izjave...pare me ne interesuju...nikada ne bih spiskao toliko para u kucu...dobar mi i ovaj golf 2...samo budale, daju za mobilni vise od sto evra...a onda nekako se i ispliva i tada vidim...neka ogromna kucerina, sto skuplja...obavezno dzip q7, sto veci szip i sto skuplji...a onda i tri ajfona, da bude biznismen..l.jedan ajfon, samo za porodicu...drugi za prijatelje i posao...a treci, da bude tajni..tajni ajfon, za ljubavnicu

Malte ne nema ko ne pljuje ove bogate kako su sebični, imaju vile, jahte, avione, a mogli bi te pare da daju sirotinji. Ti ljudi su pare zaradili baš od naroda. Dakle ti si njima dao pare za nešto što su oni imali da a ti hteo. Zašto nisi dao pare sirotinji nego si kupio nešto za svoju guzicu? A sadf kad si uzeo to neko dobro ili dobio uslugu, ti bi da on te tvoje pare da nekom drugom bez ikakve nadoknade?

Pogledajte prilog 1479989
Ja se nadam da se pravis neinteligentan zarad statistike, sve ostalo bi bilo tragicno po tebe.

Vecina njih se obogatila protivzakonito, narocito neplacanjem poreza.

Zaradili, znaju da razvijaju i vode posao, znaju od dinara da naprave dva, od dva deset... Poznaju rupe u zakonu, znaju kako novac funkcioniše, ulažu u svoje prihode.
Niko se od klasičnog posla neće obogatiti.
Sirotinja raja što traži da joj bogate mafijaške lopuže tajkuni podaju koji dinar, su oni koji koriste ratove i revolucije da ugrabe sebi što više. Prizivaju Robin Huda, umesto da nauče da siromaštvo nije sinonim za poštenje, kao ni bogatstvo za lopovluk.
Na kraju, ne verujem da je 95% raje spremno da se odrekne dve limenke piva, ili parčeta torte i poda tih 200 din nekome kome je zaista neophodno.

Ne želim da zvučim kao Paris Hilton, zapravo ni ne mogu, ali stvarno nije sve u novcu, već u tome kako koristiš vreme.
Ako ga koristiš pametno, bićeš zadovoljan. Više novca će ti samo omogućiti da budeš još zadovoljniji.
Ako bacaš vreme, tu je problem, a više novca će te samo još više skeny.ati.
Ako se kockaš, kockaćeš se više, ako piješ, pićeš više, ako se prejedaš, isto, ako ne znaš s novcem, biće veća količina koja "nestane", ili "ispari", ostaće ti manje nego što si očekivao, a verovatnije je da neće ostati ništa jer će sa prihodima i troškovi rasti, što će voditi u još veće dugove i trku-frku. S druge strane, ako čitaš, putuješ... sa više novca omogući ćeš sebi toga još više, ali tu je glavni faktor vreme.

Onesvesti se na ulici čovek, da li mu pogledaš prvo novčanik pa pomogneš ili odmah zoveš hitnu bez obzira ko je?
Ko je tu licemeran?
Лицемеран је богаташ ако очекује помоћ а он не помаже. Не можеш ни да знаш ко је какав и ко колико има кад се деси нека таква ситуација, тако се богаташи овајде о помоћ а они не помажу ником. На такву помоћ могу да очекују и лоши људи, али кад неко живи сиромашно онда је прича "ко га ј".

Постоје сиромашни који су лицемерни и који то нису, али од богатијих то је већина. Сиромашан кад каже "новац није битан" није лицемеран јер га и нема, не јури га, а богаташ кад то каже јесте лицемеран, највише таквих прича и долази од њих а нико се није одрекао богатства.

А ко би требало да помаже у неком супер-алтруистичком друштву да постоји, одређује просек у материјалном, они изнад просека помажу, они испод просека бивају помагани, тако да неко ко је сиромашан не може да буде толико крив што не помаже сиромашнијима од себе јер ни он нема, ако постоје много богатији.

Sve istina, ali je druga strana gora " sve pare im uze sirotinja" " troše na plate radnicima zbog sindikata" " stoka birala loše političare, pa se čudi što ih deremo..."
Da se razumemo, vrlo mali broj, reda 1% bogatih je zaradio ili očuvao bogatstvo pošteno, ne otimajući i ne kradući.
Neko je napravio ta dobra koja prodaje, a radio je za male pare jer je konkurencija pronašla bolji način da pojeftini proizvod, a jasno je da je rad, pa i rad tih bogataša najskuplji u svemu" Dakle, najveći deo je pljačka, podjarmiš ili podmitiš neku državu i bulumenta "biznismena" skoči da pljačka...promeniš zakon na godinu dana, da se neko obogati jer ne podleže gonjenju, ali su najgori ovi divljaci čija je zarada na pljački radnika...i da zove se divlji kapitalizam, kao paralela na divlji zapad...i mračni srednji vek gde se obogatiše ubice....

Imaš primer "ekonomiste" Dinkića, ugasiš najveće banke i raspolažeš imovinom srednjeg staleža, isto je nastavio i onaj crtani film i sve u saradnji sa evropskom mafijom....koja usput pod mafija podrazumeva one koji ne pristaju da ih pljačakju ti "biznismeni" nego oni njih pljačakaju...
i naravno da su najnemoralniji ovi što uvedu bezakonje, ali samo za sebe i "moralnu elitu" koja treba da štiti moral, naroda, a ne mafije....

Сад да ми са неба падне пет тона злата испред врата, само ћу то мирно констатовати. А ако ме Бог пита да то мењам за апсолутно душевно и физичко здравље са смислом живота какав ја желиим у смислу испуњености радошћу и срећом, одмах пристајем !! Носи злато одма' ....дај ово друго !

Zar jos uvek neko veruje da se svakome omogucava bavljenje njihovom delatnoscu, poslovima.
Mozete biti sposobniji, inovativniji od njih, ali vama nece biti dozvoljeno bavljenje poslovima koji donose toliki profit samim time moc i kontrolu nad odredenim resursima od informisanja nadlje.
Njihovo bogatstvo je najmanji bitno za "sirotu raju" kako je navdeno, bitniji je njihov uticaj na drustvene tokove.

Onesvesti se na ulici čovek, da li mu pogledaš prvo novčanik pa pomogneš ili odmah zoveš hitnu bez obzira ko je?
Ko je tu licemeran?

Kad padne u nesvest ili se povredi, važno je da se čoveku pomogne. Potpuno je nevažno da li je neko bogat ili siromašan.

Zar jos uvek neko veruje da se svakome omogucava bavljenje njihovom delatnoscu, poslovima.

Ne može svako. Bila sam u prilici da postanem funkcioner nekada, negde..i da se obogatim..Rečeno mi je da ja to ne bih mogla da radim..ne bih mogla da radim "prljave poslove" i to je tačno.

Ako neko slučajno uleti u neki dobar posao, uvek se pronađe način da taj izađe iz posla ( poreska inspekcija, širenje neistine o tom nekom i sl ).

Kad padne u nesvest ili se povredi, važno je da se čoveku pomogne. Potpuno je nevažno da li je neko bogat ili siromašan.

Ne može svako. Bila sam u prilici da postanem funkcioner nekada, negde..i da se obogatim..Rečeno mi je da ja to ne bih mogla da radim..ne bih mogla da radim "prljave poslove" i to je tačno.

Ako neko slučajno uleti u neki dobar posao, uvek se pronađe način da taj izađe iz posla ( poreska inspekcija, širenje neistine o tom nekom i sl ).
Ovo je nespojivo za normalne ljude....bila bi korisni idiot kao što su svi ovi kriminalci, koji za malu količinu novca i privilegija izgube sve.

Back