licemerje patriJota, svuda pa i na forumu...

• Začetnik teme Začetnik teme crow
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Lacibg:
С друге стране, кад већ отварате психоаналитички профил патриЈота, треба да знате, да сте ви интелектуалци, док су се водили ослободилачки и одбамбени ратови, бежали и сакривали се по мишјим рупама, док је обичан народ грцао у крви да би слободу добили и ви. И тај јебени обични неуки народ има више морала од вас. И више здраве памети.

:) ko mi doneo slobodu?
ono malo slobode koju sam doziveo sam veoma skupo platio 2000 godine.
a vec 3 godine je nemam...

Lacibg:
С друге стране, кад већ отварате психоаналитички профил патриЈота, треба да знате, да сте ви интелектуалци, док су се водили ослободилачки и одбамбени ратови, бежали и сакривали се по мишјим рупама, док је обичан народ грцао у крви да би слободу добили и ви. И тај јебени обични неуки народ има више морала од вас. И више здраве памети.

...a ti si mu stvarno poverovao...mislim to radikali onakvi a on kao intelektualac :)

*BILJA*:

Biljo razoblicavanje nesavrsenstva ljudi nije uopste tesko - u svakom vatrogascu negde u dubini duse se krije manijak vatre, herojstvo vojnika je njegova teznja ka samoubistvu, policajci se bore sa kriminalcima da ne bi dosli u iskusenje da sami prekrse zakon, svaki hirurg je prikriveni sadista, svaki psihijatar pretedent na ulogu Boga...mozda covek nema skrivene namere...mozda samo ima problem sa identitetom :)

Andreavk:
Biljo razoblicavanje nesavrsenstva ljudi nije uopste tesko - u svakom vatrogascu negde u dubini duse se krije manijak vatre, herojstvo vojnika je njegova teznja ka samoubistvu, policajci se bore sa kriminalcima da ne bi dosli u iskusenje da sami prekrse zakon, svaki hirurg je prikriveni sadista, svaki psihijatar pretedent na ulogu Boga...mozda covek nema skrivene namere...mozda samo ima problem sa identitetom :)
Iskreno, lep post, lepa analiza. I, sto je vaznije, potpuno tacna:)

Kira Neris:
Danas sam na stanici video tipičnog glasača radikala... Sedeo je na prljavoj klupi,mirisao kao tvor i ždrao masan burek koji mu se lepio za bradu..Kada je završio,bacio je papir iza sebe,obrisao usta rukavom i izvadio jogurt iz jakne. jedite_kod_joa
hahahah, mogu da poverujem. Doslo mi bratovo dete iz Sombora ovde na studije i ja buduci tada simpatizer radikala, pitam ga sta misli o njima?
Dete pametno, nacitano, samo se nasmeja i kaze : " Pokazacu ti nekolicinu sledeci put kada dodjes.."!
Kako je to ipak mali grad i ljudi se uglavnom znaju, kada sam otisla tamo i kada mi je pokazao nekolicinu...sta da kazem. Verujem o ovom bacanju papira iza ledja i brisanje nosa...usta, rukavom. :roll:

jomini:
SANDRINAbg:
Pa svaki rat je za jednu stranu osvajački, a za drugu odbrambeni, zar ne?
Pa ne bih se sa tim slozila u slucaju rata na prostorima bivse nam zemlje. Kada slusas jedne bili su napadani i branili su se...drugi imaju istu pricu. Ja jos uvek cekam neku generalnu istinu, ali smatram da je to vrlo kompleksno i sumnjam da cemo skoro saznati kako je to zaista bilo.
Da ne budem pogresno shvacena ocekujem istinu od nekog neopterecenog istorijskim i verskim nasledjem, ako to ikako bude moguce. Kao srpkinja sam jedno vreme verovala u jednu istinu, a kada sam srela druge ljude, poverovala sam i u njihovu istinu. Kada sam pokusala da budem neutralna...opet me je neko kulturolosko nasledje povuklo na jednu stranu...pa kada sam...'ajde, nastavicu drugi put...zavrtelo mi se u glavi :?
Sta ono bese tema? :roll:

SANDRINAbg:
jomini:
Pa ne bih se sa tim slozila u slucaju rata na prostorima bivse nam zemlje. Kada slusas jedne bili su napadani i branili su se...drugi imaju istu pricu. Ja jos uvek cekam neku generalnu istinu, ali smatram da je to vrlo kompleksno i sumnjam da cemo skoro saznati kako je to zaista bilo.
Da ne budem pogresno shvacena ocekujem istinu od nekog neopterecenog istorijskim i verskim nasledjem, ako to ikako bude moguce. Kao srpkinja sam jedno vreme verovala u jednu istinu, a kada sam srela druge ljude, poverovala sam i u njihovu istinu. Kada sam pokusala da budem neutralna...opet me je neko kulturolosko nasledje povuklo na jednu stranu...pa kada sam...'ajde, nastavicu drugi put...zavrtelo mi se u glavi :?
Sta ono bese tema? :roll:

...oslobodilacki ratovi i napadacki , u bivsoj SFRJ:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back