Лицемерје индивидуалности тржишта и капитализма

AleksaJ

Buduća legenda
Poruka
35.223
како се огледа ?

Подстиче да 'победите' 'конкуренцију' а 'успех се мери профитом оствареним у 'колективу'

Док сте ви 'успеле/ли' ....десетине је 'банкротирало' .... почнете да продајете по принципу монопола бофл ....

Узмимо пример рецимо 'златне грознице' ...

Продаја робе које се потроши у ископавању злата по вредности премашује три до десет пута само злато које је ископано ...

Капитализам тера људе да чини конкуренцији оно што не би да конкуренција чини њима, једи да не би био поједен, штеди да би успео али убеђуј друге да треба да троше, чини зло и плаши ће туђег зла, укини прављење некварљивих сијалица да би се обртао профит. Још се људи чуде што су се отуђили и што је човек човеку вук, што је безбедност људи постала луксуз јер капитализам ствара насиље и криминал, капитализам је много више од економског система. Класичан насилан и неморалан систем.

Сиромашан сам јер ме је срамота да будем на Onlyfans-у.

Капитализам је трка пацова.

mr-bean.gif

Док је капитализма нећу да радим и да доприносим приватницима, не желим да ме експлоатишу и то још уз насиље, живећу од социјалне помоћи, тако свако треба, створи милионе истих људи и капитализам ће нестати.

Back