Lice i nalichje

Ne znam zasto se uopste sa ovim opterecujes. Ja sam vec navikla da imam posla sa razlicitim tipovima ljudi. I sve u svemu, svako od njih ce pokazati neko "lice" koje uopste nije njegovo. . .
Nikad nisam imala razloga da bih se pretvarala da sam neko ko nisam. Jednostavno KAD SAM TUZNA TUZNA SAM... KAD SAM VESELA VESELA SAM. I to je to odprilike.

Djavo i devet malih djavolcica....i jedan manki, koji stoji na ledjima i malo-malo, pa zarije ruku u pluca i stegne, i trazi da se na'rani, a zna i da skace na druge ljude, ali uvek ostaje kod svog prvog domacina.....samo se duplira, i trazi nove zrtve, mlade i naivne i zdrave....i tu je on, do kraja zivota, samo se treba navici...i tako

Ovih dana na krsti se mnogo raspravlja o iskrenosti i otvorenosti u razlicitim odnosima..
A da li ste nekada dozvolili partneru, drugarici, bilo kome da upozna i vasu ruzniju stranu? Nekako smo poptpuno uchaureni u pricu o pokazivanju svojih osobina da zabaravljamo da niko od nas nije savrsen.. Svi smo ponekad ljubomorni, mrzimo Persu/Ziku jer ima bolji auto/posao/zivot od nas, nervira nas klinac iz komsilika i najradije bi ga zadavili i naravno i neka jacha negativna osecanja? Da li delite sa nekim vase 'mracne' misli i da li ste nekad nekom verovali ili sada verujete toliko da mozete i to da mu kazete i da vam bude komotno u sopstvenoj kozi , da znate da taj neko se nece zgranuti?
I da li sami sebi uopste priznajete takve stvari, koliko uopste poznajete svoje 'nalichje'?

Ljubomoran sam samo sto se tice djevojke a za ostale mi drago ako uspiju na posten nacin.Nikoga ne mrzim osim one koji su me licno povrijedili a da bi ja nekome zamjerio mora stvarno da me posteno uvrijedi.Tako te osobe koje me povrijede zamrzim toliko da su za mene oni mrtvi.Jesam dobar,imam mana i to puno,ja i savrsenstvo nebo i zemlja...Ali se barem trudim da nesto uradim i uspijem...Tako Iskreno ne mrzim nikog ko me nije povrijedio a ni moje voljene...:)

Ovih dana na krsti se mnogo raspravlja o iskrenosti i otvorenosti u razlicitim odnosima..
A da li ste nekada dozvolili partneru, drugarici, bilo kome da upozna i vasu ruzniju stranu? ...
I da li sami sebi uopste priznajete takve stvari, koliko uopste poznajete svoje 'nalichje'?

Pih, pa ja na to i ne gledam kao na lice i naličje...
Ja sam samo jedna ja, sa svim svojim vrlinama i manama, i smatram da ih znam jako dobro.
Nije mi nikad palo na pamet da ih razdvajam, sortiram i biram šta ću pred kim da pokažem...
samo je pitanje vremena i situacija koje su potrebne da bi se vidjele neke od tih mana ili vrlina...
nema tu nikakvog skrivanja i zatvaranja.
Ljudi koji me upoznaju mogu da me prihvate takvu kakva sam ili da me se klone, ako im nešto smeta kod mene.
A zaista nikoga ne mrzim, ne zavidim, niti želim zlo, da bih imala potrebe da nešto zakopavam i skrivam od drugih.
Takvu mračnu stranu nemam. :confused:

Poslednja izmena:
A da li ste nekada dozvolili partneru, drugarici, bilo kome da upozna i vasu ruzniju stranu? Nekako smo poptpuno uchaureni u pricu o pokazivanju svojih osobina da zabaravljamo da niko od nas nije savrsen.. Svi smo ponekad ljubomorni, mrzimo Persu/Ziku jer ima bolji auto/posao/zivot od nas, nervira nas klinac iz komsilika i najradije bi ga zadavili i naravno i neka jacha negativna osecanja? Da li delite sa nekim vase 'mracne' misli i da li ste nekad nekom verovali ili sada verujete toliko da mozete i to da mu kazete i da vam bude komotno u sopstvenoj kozi , da znate da taj neko se nece zgranuti?

...takav sam kakav sam...kao i kod svih...ima i ružnih i lepih strana...a o njima treba da kažu drugi koji me poznaju...

imam duboko osvescene i odrzavane svoje polarnosti..s obzirom da su transparentne svi mogu da ih vide kad tad

mislim da ljudi pre upoznaju moje lose osobine nego dobre,jer se ne trudim bas da ostavljam utisak na ljude,tj prilicno mi je sve jedno ko sta misli o meni...zacudo,ljudi to cak i znaju da prepoznaju i da cene kao tako da nije ko da mi to stvara neke probleme.ko me ne voli,sigurno mu se necu slihtati da bi o meni promenio misljenje,prosto i nije normalno da te svi simpatisu,a kome se svidjam nece doziveti neprijatna iznenadjenja,jer ono sto vidis je i ono sto dobijas.pa kome se ne svidja,dovidjenja prijatno.

:zag: tako je lave

ma
znaju me donekle
a donekle i ja samu sebe znam

odnekle su
nepoznanice
i iznenadjenja
sokantnosti
i odusevljenja

s'a znam ja
da li ce danasnje nalicje
liciti na sutrasnje

e bas sam danas malo dotakla ovu temu sa drugaricom kojoj ne da pricam sve nego kao kada sam sama sa sobom. kako ne zna! i umire od smeha sta god i kako god da pricam
i meni to super
sto se tice iskrenosti ja stvari nazivam pravim imenom
evo kad me citas ovde pa zamisli da sam jos sto puta jasnija uzivo
tko od maca zivi na mach i nabija
jao ala sam prolupala
hihihhi

A da li ste nekada dozvolili partneru, drugarici, bilo kome da upozna i vasu ruzniju stranu? Nekako smo poptpuno uchaureni u pricu o pokazivanju svojih osobina da zabaravljamo da niko od nas nije savrsen.. QUOTE]

Kad sa nekim zivis i svakodnevno prozivljavate svasta zajedno, onda nema šta da mu dozvoliš ili pokažeš, onda zna sve tvoje strane

e bas sam danas malo dotakla ovu temu sa drugaricom kojoj ne da pricam sve nego kao kada sam sama sa sobom. kako ne zna! i umire od smeha sta god i kako god da pricam
i meni to super
sto se tice iskrenosti ja stvari nazivam pravim imenom
evo kad me citas ovde pa zamisli da sam jos sto puta jasnija uzivo
tko od maca zivi na mach i nabija
jao ala sam prolupala
hihihhi
hm, ko se maca laca od maca i gine..
eo zamisljam te..jasna si mi mi ko da si mi jasnaz:mrgreen:

Kad nekom pokazemo lice,nalicje je nemoguce sakriti ;)

To isto vazi i za "pokazivanje lica" samom sebi.Mada je to najteza situacija.Uglavnom vecina ljudi izbegava da same sebe pogleda u lice.Sto opet dovodi do iskrivljenog gledanja drugih.

Ja uvek već na samom početku ispričam koje su mi mane. Ko se ne uplaši i ne pobegne odmah glavom bez obzira dobije priliku da upozna moje vrlilne i svaki novi kontakt sa mnom donosi neko novo lepo iznenadjenje.
A kukavice koje odmah pobegnu nisu mi ni potrebne, to su ionako osobe koje se boje izazova i borbe, koje se na prvi znak nevolje povlače i koje bi me sutra ostavile na cedilu onda kad bi mi bile najpotrebnije
Dakle - dve muve jednim udarcem.

Back