Libcrypt.so.1 fali Arch/Manjaro

• Začetnik teme Začetnik teme bmaxa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

bmaxa

Legenda
Poruka
70.808
Neprijatno iznenadjenje me zateklo nakon zadnjeg apdejta, pola igara ne radi pa cak ni yay.
Ova biblioteka fali. Nekom je dunulo da je proglasi "deprecated" i da je skloni, deo je ssl-a.
i gde su je sklonili pacaur libxcrypt-compat -S
u AUR ni vise ni manje. To ti je Linux, bas ih briga sto ti pola programa nece raditi.
I kako sad obican user da se snadje, pitam ja ?

Једноставно је, одвој једну партицију за Линукс рецимо са 30 гигабајта.
Можеш имати и Линукс и Виндоус, ја имам два Линукса и Виндоус без проблема на истом харду.

Пробај Линукс па ћеш видети и сам да није савршен.

Manjaro је ролинг. То значи да нема преласка као код Видовса са 10 на 11 већ постоји само једна верзија која како се избацују промене пакета ти добијаш одмах, с тим што Manjaro добија са малим закашњем у односу на Arch који баш бомбардује сваког дана са новим пакетима. Такође зависи и од десктопа који користи. :D

Manjaro је ролинг. То значи да нема преласка као код Видовса са 10 на 11 већ постоји само једна верзија која како се избацују промене пакета ти добијаш одмах, с тим што Manjaro добија са малим закашњем у односу на Arch који баш бомбардује сваког дана са новим пакетима. Такође зависи и од десктопа који користи. :D
Rolling je нестабилнији од fixed distroa. Све дистрибуције као Manjaro i Arch based нису најсрећније решење, но добро, ако неко може да се сналази са повременим проблемима... Debian је доста стабилнији.

Јел користиш KDE?
Ne, enlightenment koristim.

Ne zavisi od desktopa. Ja recimo buildam enlightenment iz git-a, tj iz source koda i koristim development verziju.

A to, naravno bagovi su cesti, kod Gnome-ta uglavnom nakon release-a dok ne ispeglaju. Probao sam KDE, naravno
ne radi, zato sto su polomili konf fajlove, ne da mi se da podesavam iz pocetka :P

Ја сам чуо да је КДЕ својеврсан експеримент јер деволепери стално нешто додају па није срећније десктоп решење за ролинг дистро.
Rolling je нестабилнији од fixed distroa. Све дистрибуције као Manjaro i Arch based нису најсрећније решење, но добро, ако неко може да се сналази са повременим проблемима... Debian је доста стабилнији.

Manjaro ти се води као stable rolling то значи да не добије пакете тако учестало као Arch.

Back