LEZBEJSTVO SE SIRI SRBIJOM...

Ono sto je vrlo primetno u nasoj zemlji,to je dosta naglo sirenje lezbijskih odnosa,medju mladjom zenskom

populacijom .Sociolozi i Psiholozi koji se bave ovom problematikom,nisu pronasli zajednicki imenitelj,u vezi

toga,sta je uzrok ovoj sve cescoj pojavi.Postoji neko misljenje o uzroku sve veceg broja mladjih zena,koje svoj

ljubavni zivot nalaze u zagrljaju sa osobama istoga pola.Dakle,preovladava objasnjenje ovog ipak (ne nenormalnog

ali ipak neprirodnog odnosa):Uzrok mnogi strucnjaci vide u tome,sto je samim tim.sto je zenskoj omladini,omoguceno

da steknu najvise obrazovanje,samim tim,omoguceno i da zauzmu najvisa mesta u nauci,kulturi,umetnosti,politici...

Samim tim dostignucima,visoko skolovane mlade zene (na sve naravno),stekle su sigurnost u svoju nezavisnu

egzistenciju u kojoj za muskarca jednostavno nema potrebe,da se nadju u njihovim zivotima! Vrlo cesto,videcemo

dve mlade visoko obrazovane zene,koje su smisao svog zivota,nasle u simbiozi zajednickog stanovanja i

zivljenja,sa drugom,isto tako uspesnom zenom.Mi.Drustvo,zajednica kazemo:"Pa to je njihova stvar".I svakako

da jeste tako.Ali,,zar i ta pojava koja je tako rasirena,ne deluje na pad nataliteta.Lezbejke naravno,nikada nece

postati majke...ali,to je "njihova stvar i zivotni stav".!!!:think::sad2::dontunderstand:

...lezbejstvo,
jos od Pjesnikinje_lezboske
postujem
amozonstvo
nije musko progonstvo
zena,
samo zenu moze da razumije
da svoje anakondaste nagone
kad krije...trpi i iznosi
sta i gdje je prazna
a onda podje
u Polja razna...
...zene mogu
i hocu
da razumijem
a'ono 'drugo mrzim
i,- ne krijem...

zxy -Mislim da si ti ustvari rekao pravu istinu.Tacno je.Iz feminizma koje je dosta rasireno kod mladih muskog pola,proizlazi sta drugo,nego
muski homoseksualizam,ili kako se jos naziva pederizam. Sto se tice naseg uvek na kraj srca "Sibirskog Tigra" sta da kazem...Do sada nisam
pogledao ni jedan rijaliti program. Sta je to ZADRUGA i Parovi,ne znam.On je verovatno u tom pogledu verziran,pa neka nam ukratko isprica,
o cemu se radi u tim "programima" koji vise pristaju njegovom nivou,nego mom !?!:rtfm::sad2::hahaha::zcepanje:

A šta ti Lorde očekuješ od zemlje u kojoj se premijerka izjašnjava kao lezbejka. Pa koliko ljudi nebi glasalo za Vučića da je znalo da će premijer da bude lezbejka. Pa možda zbog toga nisu smeli da objave ko će im biti kandidat za gradonačelnika Beograda. Možda opet bude ***** ili lezbejka, i sve to u zemlji u kojoj više ljudi umire nego što se radja.
Slažem se sa cleanerom :D

Do sada nisam
pogledao ni jedan rijaliti program. Sta je to ZADRUGA i Parovi,ne znam.On je verovatno u tom pogledu verziran,pa neka nam ukratko isprica,
o cemu se radi u tim "programima" koji vise pristaju njegovom nivou,nego mom !?!

A sto ne bi gledao? I kako ti znas na kom nivou su ova dva rijalitija ako ih ne gedas?
I kad pises o ovoj temi kako se pravilno kaze lezbejka ili lezbijka.

Marija - Ja nikada nisam ni pomislio,da je lezbejstvo jedini krivac za pad mataliteta.. Kriva je besposlica,krive su male zarade,turbulentna
politicka situacija u zemlji,masovni odlazak mladih iz Srbije,krivo je...mnogo faktora uticu na pad nataliteta.Ali,kada se sve to sabere, neki
procenat krivice,odnosi se i na musko zenske homice. Sve je to jedan "mozaik" problema,a u njemu,jednu "kockicu",svakako cine i lezbejke.!

'Ajde malo veselije!
Mene je na svakom velikom odmoru u gimnaziji čekala neka devojka, gurala ruku u džep moje kecelje i tražila moju šaku da je steže i miluje...Jedva sam ukapirala o čemu se radi, pa sam je posle izbegavala i krila se od nje...
Kasnije me je proganjala studentkinja četvrte godine medicine... Slala mi je korpe cveća i sitne poklone na kuću. Sećam se: zvoni neko na vratima...tata otvara vrata, a na vratima momak sa korpom cveća...kazuje moje ime...Tata značajno pogleda moju mamu, a ona, sva važna ode da preuzme korpu... ja stojim zabezeknuta...Korpa je na stolu, vizit karta viri... uzimam je i čitam: "Pozdrav od Mile"... Ko je taj Mile? - pita mama.... "Nije Mile, nego Mila... jedva uspevam da izgovorim od smeha koji me je obuzeo... "Eto, tata, učili ste me da se čuvam od momaka, a evo, izgleda da treba da se čuvam i od devojaka".. kroz smeh sam izgovorila...
Oni su stajali zabezeknuti, ali su se na kraju i oni zacenili od smeha..
Tako to beše pre više decenija...

Soradze - Hvala vam draga Koleginice,na vasem vrlo inventivnom postu. Pa naravno, nije ovo nase novo vreme,"izmislilo" lezbejstvo.Stara je to boljka
hiljade godina unazad. Bilo je jako rasprostranjeno u antickoj Grckoj.Po grckom ostrvu Lezbosu,ta seksualna devijacija je i dobila ime.
Sto se tice muskog homo seksualizma (pederizma),ono je bilo normalno seksualno opstenje,u antickom Rimu.Danas,u ovo vreme u kome mi zivimo,
homoseksualnost je naj normalnija stvar,u svim arapskim zemljama.U javnim kucama,koj etamo oduvek postoje,"usluge" decaka su dva puta skuplje,
od "usluga" koje svojim klijentima,pruzaju devojke.Obzirom da je "drug" Tito,nas ubacio u veliko prijateljstvo,sa tim tzv."nesvrstanim" zemlljama,
logicno je,da i mi prihvatimo njihovo seksualno ponasanje.!:think:

Marija - Cudim se tvojoj drskosti,da ti pokusavas mene da ispravljas u pisanju !!! Ti si naime u svom gornjem tekstu,napisala,kako ja' KAO UVEK
GRESIM", pa sam u svom Blogu napisao LEZBEJKA a treba po tvom misljenju LEZBIJKA. E pa "pametnice',pogledaj malo GUGL,pa ces
videti,da se u Hrvatskoj i Bosni,ta orijentacija naziva LEZBIJSTVO a u Srbiji je zvanican naziv LEZBEJSTVO tj.LEZBEJKE. Kako ja zivim u zemlji
Srbiji,ja cu i dalje upotrebljavati zvanican izraz LEZBEJKE,a ti pisi onako,kako se u tvojoj zemlji to zove.I molio bih te,da kad god hoces nekoga
da "ispravis",prvo dopuni svoje obrazovanje,iz materije na koju se ta "ispravka" odnosi.!!!

Ja konsultovao Gugl. A ti kad vec pominjes Srbiju da konsultujes malo Gugl aли нa ћирилици
па добијеш ово:

9iuub2j6wisovodvvncz.jpg

''Po Klajnovom Rečniku jezičkih nedoumica, oblici lezbijski i lezbijka su bolji od lezbejska i lezbejka. Evo i njegovog objašnjenja.

- Ono što nas ovde zanima jeste neobična tvrdnja da je lezbijka uvredljivo i stoga zabranjeno, dok je lezbejka dozvoljeno. Objašnjenja o sufiksima nisu baš mnogo uzbudljiva za čitaoce, ali ih moramo dati da bi se raščistio jedan očigledan nesporazum. Sufiksi -ejac i -ejka, sa pridevom na ejski, javljaju se samo u izvedenicama koje već u izvornom jeziku imaju „ej“. Kažemo epikurejac i epikurejski jer je u grčkom Epikoureios, plebejac, plebejka i plebejski jer je u latinskom plebeius, crvenoarmejac prema ruskom krasnoarmeec. Od imena ostrva Lezbos (rodnog mesta pesnikinje Safo, koja se zaljubljivala u devojke) pridev ne glasi Lesbeios nego Lesbios. Sufiks -ijski i inače koristimo za izvođenje od imena na koja se zbog teške suglasničke grupe na kraju osnove ne bi moglo dodati samo -ski, kao baskijski od Bask, gardijski od garda, nordijski od nemačkog Nord. Sve ovo znači da je lezbijka (i lezbijski) gramatički ispravno, lezbejka (lezbejski) je pogrešno.
''

Toliko o mojoj drskosti i nedostatku ''obrazovanja''.

No. rec lezbi/ejke je najmanji problem u tvom tekstu, sto se tice pismenosti.

Potpis
"protestna" stiho sklapalica
:zcepanje:

Na GUGLU svako ko pogleda kako se pise ta rec,koja oznacava seksualnu orijentaciju,vrlo jasno pise:"U Hrvatskoj i Bosni,pise se LEZBIJKA
dok je u Srbiji prihvacen oblik LEZBEJKA". To sto "Sibirski TIgar" navodi,kako pise u "BLICU",pa to je smesno.U dnevnim novinama ima toliko
nepismenih i pogresno napisanih reci. Sto se tice G.Klajna,on verovatno zastupa taj hrvatski varijetet reci tj.LEZBIJKA. Sto se tice individue,koja
se potpisuje kao "Marija",ostajem pri svom misljenju,o njenoj malenkosti.!!!:zcepanje::rotf::zcepanje:

mile39 - Dragi siroti "mile". Ti ocigledno nisi dorastao da vodis polemiku o nekom problemu,bilo to iz oblasti bilo koje.Mi smo povodom reci
koja karakterise jednu seksualnu orijentaciju kod izvesnog broja zena,hteli da nadjemo pravi odgovor,kako se ta rec izgovara.Dakle,nikakvog
spora tu nema,to je jedna obicna dikusija,koja je kod obrazovanih ljudi normalna i pozeljna.Ovakve polemike,sigurno pozitivnije deluju na nase
"sive celije",nego da smo raspredali o Mikiju Djuricicu i drugim m.....a,iz rijaliti programa.Ako tebi nasa polemika ne odgovara,ti predji na "drugi kanal"
na rijaliti programe.Zdrav mi "mile" bio i...nastavi putem kojim si posao...

Milorde, kakav ti je to rečnik? Da li si ti uopšte završio neku školu, ili si se škololovao samo u zabavištu. S obzirom na to, ako imaš muda, pozivam te da nam svima javno kažeš koju si školu zavšio, koje struke i koliko imaš godina? Da znamo da li opštimo sa balavcem, ili nekim matorim kešom opsednutim seksom? Ponavljam, ako imaš muda, stani na crtu pa da vidimo ko si!!!

Radi razjasnjenja,moram ovde da objasnim jedno moje pogresno misljenje,pogresnu ocenu,koju sam dao o vrednosti stihova,koje je napisala
i objavila na ovom blogu,nasa koleginica 'Marija".Danas sam imao vremena da izvrsim uvid,u album poezije,ove ucesnice na forumu.Citajuci
sve njene zaista predivne stihove,shvatio sam,da je ona jedna vrlo ozbiljna poetesa.Ovim putem joj se javno izvinjavam,na mojim potpuno
pogresnim zakljuccima koje sam ovde prethodno napisao.L.G.:ok:

Back