Levorukost

Ja sam levoruka...i uopshte mi ne smeta....naprotiv...nije tachno da levoruki ljudi zive krace.Oni su dosta sposobniji i inteligentniji od desnorukih....
Meni se desilo da na jednoj svechanoj vecheri u Hajatu,sedeci za stolom s ortakom i bratom,na njihove provokacije i zezanja pokusham da jedem desnom rukom....i shta mi se desilo...NIsam mogla da potrefim usta i naravno hrana je zavrshila na mojoj suknjici...
Ni dan danas ja desnom rukom ne mogu da jedem...

MELLZINJA:
Ja sam levoruka...i uopshte mi ne smeta....naprotiv...nije tachno da levoruki ljudi zive krace.Oni su dosta sposobniji i inteligentniji od desnorukih....
Meni se desilo da na jednoj svechanoj vecheri u Hajatu,sedeci za stolom s ortakom i bratom,na njihove provokacije i zezanja pokusham da jedem desnom rukom....i shta mi se desilo...NIsam mogla da potrefim usta i naravno hrana je zavrshila na mojoj suknjici...
Ni dan danas ja desnom rukom ne mogu da jedem...
Ako nisi vec napumpala nepotrebne kilograme u guzicu, ja te vodim na pljeske. To mozhe da se jede sa obe ruke.. ravnopravno :)

I ja sam levoruka. Moji roditelji su "desno orijentisani" i koliko znam, nije bilo levorukih u njihovim familijama.
I imala sam problem sa uciteljicom u osnovnoj skoli... non-stop je zivkala moje na ozbiljne diskusije oko toga, govorila da tako ne moze. Joooj, kad se samo setim sta mi je radila! Moji roditelji su, normalno, kulirali... govorili da se protiv prirode ne moze, ali sve dok nisam krenula u peti, imala sam problem... morala sam da pisem iskljucivo desnom rukom... tako da sada pisem i levom i desnom. Crtam iskljucivo levom, klopam levom... maa... sve radim levom.
Svima (osim toj mojoj uciteljici) moja levorukost je bila i jeste gotivna.

e a mene bas nervira sto levaci misle da su posebni :roll:
moj muz je toliko ponosan na svoju levorukost :roll: mislim big dil ako pises levom(a ja imam i lepsi rukopis)

elfich:
У култури дешњака где је све прилагођено коришћењеу десне руке, леворуке особе се могу осећати угрожено. То може бити извор сукоба са социјалном средином. Некада се ова појава сматрала хендикепом и строгим педагошким методама се насилно уклањала као непожељна абнормалност. Данас је мало другачије, али да ли мислите да се леворуке особе не могу снаћи у одређеним условима социјалне средине и да ли је тачно да је већина леворуких особа даровито? Ако имате занимљиве приче о ситуацијама везаним за леворуке, или ако сте можда ви леворуки, можете изнети на овом форуму своја искуства и од кога сте наследили ту још увек ретку и "чудну појаву".

п.с.надам се да ће нам неке леворуке особе испричати своја пријатна или непријатна искуства :)
Osoba koja se služi po "difoltu" lijevom rukom može se smatrati, grubo rečeno, hendikepom, jer sve sprave i okruženje je prilagođeno dešnjacima.
Moja sestra je tipičan "ljevak" i kao dijete u školi je morala silom prilika da piše desnom rukom. Danas takvoj djeci nije zabranjeno da pišu lijevom rukom, ali davne 70-te je bilo.
Njena učiteljica je imala običaj da je udara po lijevom ruci i predlagala roditeljima da joj vežu lijevu ruku dok piše zadaću????
Evo upravo gledam kompjuterskog miša i mada postoji mogućnost promjene tastera, miš je ipak anatomski prilagođen za desnu ruku, a ne lijevu.

Pa sta, evo ja koristim mish desnom rukom bez problema, a ljevak sam.
Mislim da mi ljevaci imamo vise problema sa koristenjem desne ruke u nekim sitnim, opipljivim poslovima. Tako je, barem, kod mene.

i ja sam levoruka :D
i diskriminisana...:( u upotrebi nozeva koji imaju zupce samo na jednu stranu,nekih makaza,pojedinih kucnih i kuhinjskih masina,sprava sta god :roll:
obrnuta sam skroz....escajg uvek postavljam pogresno,onako kako meni odgovara,kada sam pocinjala da vozim mahinalno sam trazila menjac sa leve umesto sa desne strane,pogresno sam skretala jer je meni desno levo a levo desno :shock:,i jedva sam se navikla :(
mislim da mi je zbog toga osecaj za orijentaciju blago uvrnut u voznji :shock: ali vezbom sam se popravila :D
inace,desna ruka i desna noga su mi jace od levih,ali je desna ruka osim za teske fizicke poslove,prakticno neupotrebljiva...
nervira me sto kada pisem,nemam polozaj ruke kao vecina levaka,nekako odgore,nego kao desnjak i kada pisem sve mrljam ostatkom sake kako prelazim dalje.
inace imam lep rukopis,lepsi od vecina desnjaka . :mrgreen:

Banshee:
i ja sam levoruka :D
i diskriminisana...:( u upotrebi nozeva koji imaju zupce samo na jednu stranu,nekih makaza,pojedinih kucnih i kuhinjskih masina,sprava sta god :roll:
obrnuta sam skroz....escajg uvek postavljam pogresno,onako kako meni odgovara,kada sam pocinjala da vozim mahinalno sam trazila menjac sa leve umesto sa desne strane,pogresno sam skretala jer je meni desno levo a levo desno :shock:,i jedva sam se navikla :(
mislim da mi je zbog toga osecaj za orijentaciju blago uvrnut u voznji :shock: ali vezbom sam se popravila :D
inace,desna ruka i desna noga su mi jace od levih,ali je desna ruka osim za teske fizicke poslove,prakticno neupotrebljiva...
nervira me sto kada pisem,nemam polozaj ruke kao vecina levaka,nekako odgore,nego kao desnjak i kada pisem sve mrljam ostatkom sake kako prelazim dalje.
inace imam lep rukopis,lepsi od vecina desnjaka . :mrgreen:
Potpuno te razumijem, mada sam desnjak.
Zaista, svijet je napravljen za desnjake, nazalost.

Levoruk sam i do yaya mi je 3p!
Sve radim levom rukom,osim sto buXne rolam i desnom....... ;)
bzvz je to levo desno zezanje,levoruki su dobri u mnogim sportovima,ali vishe opterecuju srce dok rade levom rukom,pa kazu da krace zive.... :-(

Back