Levoruki, ima li vas???

Ja sam levoruka. Skoro sve radim levom rukom,pisem,sviram bass,drzim kasiku. Jedino sto radim desnom rukom to je rukovanje misem. Koliko ja znam kaze se levoruki ljudi a ne levaci. Glupo bi bilo reci:on je leVak. :)

i ja držim kašiku u levoj ruci
a kad sečem hleb, npr. sečem ga levom rukom
meni niko ne da da uzmem nož u ruke, zato što izgleda kao da ću svakog časa da se iskasapim :lol:

Moj bivši profesor geografije u srednjoj školi je pisao i levom i desnom rukom.
Svaki put kada piše ili skicira na tabli, uzme kredu prepolovi je i potom piše obema rukama, preciznije, malo levom, malo desnom. :)

majka mog najboljeg druga piše i desnom i levom, zato što, dok je bila mala, vezivali su joj levu ruku, da bi mogla da nauči da piše desnom ( strašno :eek: ) i ona sad piše desnom, mada joj je ostao refleks, tako da piše obema rukama :)

majka mog najboljeg druga piše i desnom i levom, zato što, dok je bila mala, vezivali su joj levu ruku, da bi mogla da nauči da piše desnom ( strašno :eek: ) i ona sad piše desnom, mada joj je ostao refleks, tako da piše obema rukama :)

Po meni je to bas super i cool :cool:

Ja kad sam bio polomio desnu ruku (inace desnjak sam) u skoli sam morao nekako da pisem, i naravo to je bila lijeva i za tih mjesec dana mogu slobodno reci da sam mnogo bolje naucio da pisem lijevom rukom.

levoruki i desnoruki i oni koji nece da dangube pa su oboruki hahaha ja uvek sve radim sinhronizovano tj u isto vreme koristim obe ruke sjajna je to vestina ili praxa to se desava spontano nema tu neke mudrosti pozzz +kiss
za vecinu levorukih se kaze da su ambideksteri ali ne sto siroti hoce nego zato sto je gomila stvari napravljena za upotrebu desnjaka...

ja dosta stvari mogu da radim sa obe ruke,ali pisanje mi je jako lose desnom...i inace mi je desna jaca u smislu tegljenja tereta,a leva mi je za suptilnije radnje koje zahtevaju precizan pokret...

Rođena sam kao levoruka, ali sam po ugledu na stariju sestru naučila da pišem desnom rukom i sad sam ( kao ) dešnjak, mada i levom i dalje pišem jako dobro, i leva mi je snažnija i preciznija od desne ( npr. kad vozim bicikl, mogu da držim volan samo levom i vozim, ali ne mogu samo desnom, nemam nikakav osećaj sigurnosti...)

Rođena sam kao levoruka, ali sam po ugledu na stariju sestru naučila da pišem desnom rukom i sad sam ( kao ) dešnjak

Ja kad sam bila mala obozavala sam da uzmem olovke i bojice i to vise komada i da drzim u obe ruke,ali kad sam krenula da pisem i crtam ono stvarno shvatila sam da desnom bolje pisem a levom bolje crtam koristim ih obe.ne znam sta sam ja ustvari posto koristim obe podjednako.u skoli su mi se uvek cudili jer kad me zaboli jedna ruka ja pisem drugom:Dmislim da je posledica moje levorukosti to sto moj obozavani stariji brat od strica pise levom pa sam uz njega i ja uvezbavala da bih dovela na isti nivo......:)

Back