Levicarska politika

Archetype

Zainteresovan član
Poruka
326
Ja moram da otvorim ovu temu, kao levoruki covek. Desnicarske i partije centra jedino postoje u Srbiji, ako je verovati wikipedii...i one 3 sa petokrakom. Bilo je mnogo partija, stranaka, pokreta, al kad su se pojavile Nove Srbije i sad ove Dveri (srpske), ima ih dve vrste, kako se secam, covek se zapita, cemu ovo vodi? Tako da...kad bih ja osnovao neku partiju, priznao bih da su me Dveri nagnale da joj dam neobicno ime...recimo moj nick ovde..moze i po srpski prevod.. a imam ideje i za mnostvo drugih partija, samo bih insistirao da svako ko bi da bude clan, ove prve, makar...da mora da koristi svoje nickove u javnosti i u skupstini jednog dana.

Oni koji su zainteresovani, mogu da pisu svasta, samo da se clanovi i pristalice komunista i natovaca suzdrzavaju od prisvajanja levicarstva za sebe, kad oni to nisu. Naravno, zlonamerni desnicari nisu nimalo dobrodosli.
Bilo bi dobro da bude neko interesovanje za ovu temu, ako ne, nikom nista.
Ovo nije kontriranje nikome.

u srbiji sve stranke povladjuju levicharskom popuizmu
zato i nema prave levice,nego je stvar bolesno izokrenuta da su svi levica od zutih demokrata(mozda i po najvishe od svih) do patriot-*********

све идеологије су само жваке за лудаке, маске да се лакше остваре геостратешки а понекад и антрополошки "интереси". нарочито је до парадокса доведена левак идеологија где је социјалистичка интернационала хавијера солане само параван за озбиљне ствари које одлучују о судбинама милиона људи. исто је примећено да они који су инфицирани неком идеологијом, у традиционалном значењу те речи, нису способни да одвоје друге ствари од идеологије, brain damage, зато је веома опасно такве људе доводити на одговорне функције.

Da bi jedna stranka bila istinski levicarska ona bi morala da se zalaze za:

- ispitivanje porekla imovine svih onih koji su se obogatili u poslednje 22 godine, i za konfiskaciju sve imovine stecene na nelegalan nacin

- reviziju i donosenje novog zakona o privatizaciji po kome bi zaposleni besplatno dobili 49% akcija prodatih firmi

- sprecavanje rasprodaje nacionalnog bogatstva, odn. da sve privredne grane koje su od vitalnog znacaja za drzavu (kao npr. rudnici, naftna industrija itd. ) ostanu u drzavnom vlasnistvu

- 40-ocasovnu radnu nedelju

- redovnu isplatu zarada

- zagarantovanu minimalnu zaradu koja bi bila na pristojnom nivou, odnosno u skladu sa realnim troskovima zivota

- progresivno oporezivanje, odnosno da bogatasi placaju vecu stopu poreza

- besplatno skolovanje i lecenje

- veca socijalna davanja za sve kojima su zaista potrebna

Ne znam da li u Srbiji uopste postoji jedna jedina stranka koja se zalaze za ove ciljeve i koja bi bila spremna da ih sprovede u delo.

- ispitivanje porekla imovine svih onih koji su se obogatili u poslednje 22 godine, i za konfiskaciju sve imovine stecene na nelegalan nacin

- reviziju i donosenje novog zakona o privatizaciji po kome bi zaposleni besplatno dobili 49% akcija prodatih firmi

- sprecavanje rasprodaje nacionalnog bogatstva, odn. da sve privredne grane koje su od vitalnog znacaja za drzavu (kao npr. rudnici, naftna industrija itd. ) ostanu u drzavnom vlasnistvu

- redovnu isplatu zarada

- zagarantovanu minimalnu zaradu koja bi bila na pristojnom nivou, odnosno u skladu sa realnim troskovima zivota

Ne znam da li u Srbiji uopste postoji jedna jedina stranka koja se zalaze za ove ciljeve i koja bi bila spremna da ih sprovede u delo.

Naravno da postoji. to je Komunisticka partija.

- redovnu isplatu zarada

ДВЕРИ.

Ja moram da otvorim ovu temu, kao levoruki covek. Desnicarske i partije centra jedino postoje u Srbiji, ako je verovati wikipedii...i one 3 sa petokrakom. Bilo je mnogo partija, stranaka, pokreta, al kad su se pojavile Nove Srbije i sad ove Dveri (srpske), ima ih dve vrste, kako se secam, covek se zapita, cemu ovo vodi? Tako da...kad bih ja osnovao neku partiju, priznao bih da su me Dveri nagnale da joj dam neobicno ime...recimo moj nick ovde..moze i po srpski prevod.. a imam ideje i za mnostvo drugih partija, samo bih insistirao da svako ko bi da bude clan, ove prve, makar...da mora da koristi svoje nickove u javnosti i u skupstini jednog dana.

Oni koji su zainteresovani, mogu da pisu svasta, samo da se clanovi i pristalice komunista i natovaca suzdrzavaju od prisvajanja levicarstva za sebe, kad oni to nisu. Naravno, zlonamerni desnicari nisu nimalo dobrodosli.
Bilo bi dobro da bude neko interesovanje za ovu temu, ako ne, nikom nista.
Ovo nije kontriranje nikome.

Kakve veze imaju komunisti i NATOvci!?

Besplatno skolovanje je prioritet od nabrojenog, pritom mislim i na besplatne udzbenike.
Ispitivanje porekla imovine, ne dolazi u obzir, levicari ne gledaju u tudja gov.. A radnu nedelju...ako Drug Stari kaze 40-ocasovnu, levicar kaze 20 ili manje.
Akcije, 51% ili nema privatizacije. Redovna isplata zarada ne sme da se dovodi u pitanje.

Komunikativna partija umesto komunisticka.

Besplatno skolovanje je prioritet od nabrojenog, pritom mislim i na besplatne udzbenike.
Ispitivanje porekla imovine, ne dolazi u obzir, levicari ne gledaju u tudja gov.. A radnu nedelju...ako Drug Stari kaze 40-ocasovnu, levicar kaze 20 ili manje.
Akcije, 51% ili nema privatizacije. Redovna isplata zarada ne sme da se dovodi u pitanje.

Komunikativna partija umesto komunisticka.
Zar je bitno kako se zove ili je bitnije za sta se zalaze?

Битно је залагати се за ствари које је побројао Alberty. Потпуно је нормално и логично тежити томе.
Прве три ставке у његовом списку су кључне, због моралног прочишћења, повратка поверења у институције и заустављања (економског) геноцида.

Из економског програма Двери:

Двери се залажу за преиспитивање свих уговора о приватизацији домаћих предузећа од 2000. године и поништавање оних приватизација које су резултат злоупотребе положаја, превара и личних договора, а којима су јавна добра и стратешки ресурси продавани по вишеструко нижим ценама од тржишних, чиме је директно оштећена држава Србија, њен буџет и њени грађани. Двери се залажу за кривичну одговорност свих оних који су спровели овакве пљачкашке приватизације. Сматрамо да је потребно извршити анализу сваког конкретног случаја приватизације и предложити одговарајуће мере.

Залажемо се и за детаљну контролу досадашњег рада Акцијског фонда. Двери су против продаје стратешки важних јавних предузећа. Зауставићемо приватизацију свих природних и привредних капацитета од стратешког државног значаја и преиспитати досадашње облике продаје јавне својине и природних богатстава Србије: извора пијаће воде, речних токова, рудника, лековитих бања и пољопривредног земљишта.

Двери се залажу за доношење закона о испитивању порекла имовине и предузећа свих лица која су у периоду од 1989. до 2011. године остваривали нереално високи раст и профите на годишњем нивоу, са циљем да буде проверено да ли су до имовине дошли злоупотребом службеног положаја, корупцијом, политичким и другим монополским позицијама и разним привилегијама, као и противзаконитим, преварним и криминалним радњама.

Back