Levi plucni hilus III stepen?

timemachine

Zainteresovan član
Poruka
260
Bio sam pre neki dan snimao pluca (obavezan pregled zbog radnih papira itd itd...) I zovu me ponovo da mi urade levi profil pluca pod sumnjom da je levi plucni hilus povecan (pretpostavljam), i pise jos III g (treci stepen). Da li bi mi neko mogao objasniti o cemu se tu radi, pusac nisam, zivim i radim u normalnoj sredini, udisem cist vazduh. Hvala unapred!

Pozdrav Sofija, i hvala ti sto si se javila. Pretpostavljao sam da ces se javiti posto u ovim temama vidim da si jako azurna na ovom podforumu i da imas i znanja i volje da pomognes i objasnis ljudima, sto izuuzetno cenim. Ovako: prvo sam isao i snimio normalno pluca, i posle nedelju dana mi je stiglo pismo da moram jos jednom da se javim da bi mi snimili levi profil pluca. Nema nikakve dijagnoze osim sto pise l. hilus III g. Pismo je na nemackom pa mi glupo da citiram, ovo je najvaznije. Ja kad sam tamo pitao zbog cega moram da snimam sad levu stranu , devojka koja radi na rendgenu mi je objasnila samo da doktorki nije bilo nesto jasno, pa je trazila kontrolu da pogleda jos jednom. I rekla mi je jos da nije nista dramaticno, i ako slucajno nesto bude sto treba da znam da ce mi javiti. Malo sam na internetu potrazio u vezi toga, i nasao da od toga pate uglavnom pusaci. Ja pusac nisam, ali pasivni pusac sam Bogami od rodjenja :) Moguce da je u tome fazon... A i nasao sam jos da i sportisti imaju nekad problema sa tim valjda zbog naprezanja, a ja sam sportista, doduse bivsi hehehe... Ako imas jos neku informaciju u vezi toga molim te da napises, i hvala ti unapred. Pozdrav!

Искрено, није ми јасно о чему се ради.
Пази, дијагнозе и код Немаца морају бити на латинском језику, али ако не пише ништа више од тога што си навео, није ми јасно у чему је штос. :)
Искрено, чак сам пробала и да гуглам, међутим на српском језику нема баш ништа о проширењу хилуса, а то ми значи да није ништа битно чим нико није урадио ни један рад на дату тему. :) ;)

Back