Mi imamo jednu pogrešno usađenu komunističku naviku kad su u pitanju odmori. Odmorom se smatra odlazak na more u trajanju od 10-20 dana i glavno pitanje je kakva je bila klopa i da li se moglo kupati. Neki se čak hvale da nisu ni izašli iz hotela, sve je all inclusive, ima dobar bazen..Onda nema potrebe da ide bilo gde , sve to ima i u našem Hajatu,može i tu da se provede deset dana. Te all inclusive varijante su mi odvratne.Samo mi idemo u avgustu u Egipat na +50 jer je jeftino, a videli smo da ni sva upozorenja da se ljudi vrate ,jer nije sigurno i život im može biti ugrožen, nisu urodila plodom.Oni su platili i ima da letuju,sve sa decom.Tolika doza neodgovornosti je samo nama svojstvena.
Svet živi po drugim pravilima. Ljudi prave više malih aktivnih odmora tokom godine.Sada u jesen ili na proleće je pravo vreme za city break . Jedan produženi vikend sve sa putem oko pet dana je dovoljan da se obiđe neki atraktivan grad u Evropi, da se pogleda neka svetska umetnička kolekcija ili da se samo šopinguje i obiđu znamenitosti. To je trenutno najaktuelnija ponuda agencija. Ne moraš čak ni da ideš negde daleko da bude preskupo, uvek se može do Budimpešte na kolače u poslastičarnicu Žerbo ili do Soluna na šoping u Cimiski ulici i kafu na Aristotelovom trgu. I biće sigurno zanimljivije od prevrtanja na plaži i gledanja na sat kad je ručak, večera..
Ako baš insistiraš na kupanju, ovo leto je bilo jako loše i sezona je kraće trajala pa ne bih baš bila optimistična. Pride su apartmani skoro već svi pozatvarani, osim možda u severnom delu. Hoteli verovatno rade.
Šta god odlučiš, lepo se provedi