Letovanje na Sutomoru

U Sutomoru ljetujem manje vise svake godine .
Plaze me iznerviraju more nikad .
Toliko mora plivanje ko u okeanu toplih voda .
Guzve one od prije kad smo bili mladji i kad su nam prijale su manje .
Svake se godine sprijateljim sa momcima sto izdaju lezaljke i suncobrane .
Podmitim ih palacinkama i kolacima .
Ali za uzvrat uvijek mi nadju neko lijepo mjesto cak ga i sacuvaju i docekaju me rijecima ...
Pa gdje ste vi danas, jedva da vam sacuvamo mjesto .;)

bio u junu nekih 23 dana (imam vikendicu pa od troskova imam samo put a namirnice smo kupovali u lakovicu u baru gde su mnogi proizvodi znacajno jeftiniji u odnosu na beogradske cene, ok sokovi, voce i povrce jeste skuplje ali smo i dalje u plusu kada se isprebija sa niskim cenama mesa itd...). vratili smo se par dana ranije jer je smorio vetar i budjavo (ne)vreme.
ljudi znacajno manje nego prosle godine u junu.
cene uglavnom iste kao prosle godine.
kafici i restorani i dalje znacajno jeftininiji nego u beogradu.
wifi u kaficima? pa..pise na nadstresnici da toga ima ali izvuci koji MB je tese nego poslednju kap tomi majoneza iz kesice ;) mada, priznajem, i ja sam i sa plaze par puta kacio da skinem mailove mada bi mogli da cesce menjaju lozinke.
konje i krave ovog leta, istina, nisam video :) jedino cigani i dalje lesinare po kontejnerima.
na setalistu su sve tri kante za djubre i dalje u onih stotinak metara od pocerije montenegro 8 do bimbora li kako god da se to zove sada. bese neka i kod korala? ;)

opuske od pljuge sam poceo da bacam u one slivnike.

sutomore je jedino bilo punije vikendima kada, cini mi se, cela cg izadje iz voza pa bas u sutomore (niko da produzi do bara ili se vrati malo do canja/petrovca...) i za sobom ostave MNOGO smeca na plazi - to 'obicni' turisti ne ostave za celu nedelju koliko za jednu subotu lokalni kontinentalci ne ostave...

onolika kolicina nedavanja migavca i preticanja preko pune linije je i dalje rekordna koju sa ikada video (ne smao u sutomoru vec generalno u CG)...

zbrisali smo taman kada su krenula arlaukanja one/two man bendova i tradicionalno nadjacavanje susednih kafica.
i dalje je plaza prenacickana lezaljkama ali ovog leta nije bilo problema naci mesto da se prostre peskir (za nas koji volimo da lezimo na pesku a ne na lezaljci). plaza kod korala je bila prazna u odnosu na proslu godinu u ovo doba. vecinu 'turista iz srbije' sam prepoznao od ranijih godina (imaju vikendice).

sto se potencijalnih turista iz srbije tice, mnogi su nahvatali ponude iz grcke za smesan kes. matorci moje supruge su za po 45e po osobi bili u grckoj, 10 nocenja, prevoz ukljucen u cifru. plaza na 20 metara, lezaljke i suncobran 2.5e i u tu cifru su ukljucena i dva pica. ne znam kako se grcima isplati uopste. bili su sumnjicavi ali je cifra bila smesna i bili prezadovoljni.

mnogobrojna ekipa koju poznajem je prestala da dolazi u sutomore od kako su gospoda glembajevi oterani (98e cini mi se) i od tada je pravi rock zvuk nestao iz sutomora. kapiram da grandovci i turbofolkeri popiju pice vise? ;)

realno, niske cene po kaficima i restoranma je jos jedino sto turiste moze da dovuce i eventualno nostalgija iz nekih ranijih vremena...
videh da su poslednjih godina sobe i apartmani u mnogo boljem stanju u odnosu na pre desetak godina gde su se supe izdavale za par evra. samo da se sredi kanalizacija, da se smanji broj nacickanih lezaljki...onaj ko dodje u sutomore na par dana ne dolazi zato sto ima kesa vec zato sto je sutomore jeftino i sigurno nece placati 6e za lezanje na plastici i gurace se na onih par mesta gde je moguce prostiranje peskira a onda ce se smoriti i zapalice za grcku...

konobari su i ove godine u sutomoru bili skroz korektni.

Back