M12
Zainteresovan član
- Poruka
- 457
Gde u Grckoj otici na odmor?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Koje je mesto najbolje na Sitoniji u pogledu cistoce plaza,vode,sitnog peska,cena? Posto planiramo busom vazno mi je da ima pristojne plaze u tom mestu,a ne okolo?
Sta mislite o Sartiju?
Cuo sam da ima dosta vetra,pa me interesuje koliko je stvarno izrazen i da li realno predstavlja smetnju,da li ima velikih talasa/meduza?
U poredjenju ove regije sa regijom Platamon-Nei pori ko po vama ima prednost na osnovu navedenih kriterijuma
Unapred hvala
Na Sitoniji je svuda fantastično, predivne plaže. Nisam bila u Neos Marmarasu, ali sam čula da nema lepu plažu. Ali je zato to valjda jedino živo i malo veće mesto na Sitoniji. Sve ostalo je mrtvo.Koje je mesto najbolje na Sitoniji u pogledu cistoce plaza,vode,sitnog peska,cena? Posto planiramo busom vazno mi je da ima pristojne plaze u tom mestu,a ne okolo?
Sta mislite o Sartiju?
Cuo sam da ima dosta vetra,pa me interesuje koliko je stvarno izrazen i da li realno predstavlja smetnju,da li ima velikih talasa/meduza?
U poredjenju ove regije sa regijom Platamon-Nei pori ko po vama ima prednost na osnovu navedenih kriterijuma
Unapred hvala
Krit je stavljen 2 puta u anketi.
Neos Marmaras ima PRELEPU plazu koja zasluzeno ima plavu zastavicu. Voda je kristalno cista, tirkizna, plaza je sa sitnim peskom i ima prirodnu hladovinu !!!Na Sitoniji je svuda fantastično, predivne plaže. Nisam bila u Neos Marmarasu, ali sam čula da nema lepu plažu. Ali je zato to valjda jedino živo i malo veće mesto na Sitoniji. Sve ostalo je mrtvo.
Krit je stavljen 2 puta u anketi.
Rodos. Najbolje grcko ostrvo (nenadjehbivo). Bio sam na sest destinacija u grckoj , ali je Rodos najbolji .
САРТИ!
Hvala svima koji su mi davali predloge gde u "Grcku na odmor?" i ja sam odlucio da ipak ove godine odem na Lefkadu u Villu Dimitris (Agios Ioannis) tako da se nadam da cu se lepo provesti jer sam cuo dosta prica na forumu da je tamo najlepse. Opet HVALA .![]()
![]()
![]()
![]()
Daaa odlican izbor ....Lefkada je prelepa
Nevreme manjih razmera pogodilo je i Solun, gde su u prekidu internet veze.
Najmanje šest osoba, među kojima dvoje dece, je poginulo a više od 100 povređeno u snažnom nevremenu koje je sinoć Halkidiki.
Prema prvim informacijama policije, poginulo je dvoje starijih turista iz Češke, žena i osmogodišnji dečak iz Rumunije, muškarac i dečak iz Rusije.
Надам се да ће сви бити добро.Ima i naših povređenih na žalost.
Sedmoro SRPSKIH TURISTA povređeno u oluji na Halkidikiju, među njima i devojčica (13)
Pozdrav,planiramo iduće ljeto na ljetovanje u Grčku iz Hrvatske sa djetetom koje ce tada biti dvogodišnjak.Išli bi ili kraj 6. mj ili kraj 8. Mj.(takodjer,ako je netko isao u tim first minute aranzmanima,kakve su temperature i temperature mora tada,neki prosijek)
Ono sto bi htjeli je ili obala ili neki otok jako blizu kopnu,da je vožnja trajektom kratka ili da je otok spojen s kopnom. Ono sto bi svakako izbjegli je neka "grčka Crikvenica",neko apartmansko naselje bez šarma ako razumijete(bez uvrede svima koji ljetuju u Crikvi,ljetovala sam i ja)al kad vec potežemo malo veci put ,htjeli bi nešto egzotičnije.
Osim ovog uvjeta , bitno nam je da su plaže pristupačne za djecu,more čisto da je cijenovno pristupačno..mi bi isli u vlastitom aranžmanu,autom sa stajanjima po dan ,dva(Makedonija,Juzna Srbija) ako je netko išao sa malim djetetom u tu avanturu,preporuke su dobro dosle
Takodjer ,preporuke za neku Bg agenciju sa povoljnim aranzmanima.Hvala!
Puno vam hvala na iscrpnom odgovoru.U svakom slucaju po dosadasnjim info i našim preferencijama,dvoumimo se izmedju Lefkade(Halkidiki,Sitonija,Tasos...)ja sam malo vise sklonija otocima,dakle Lefkada ili Tasos ali jos cemo vidjeti.hvala jos jednom puno!Jonska obala je moj favorit po lepoti i dostupnosti, a u vašem slučaju bi Lefkada bila odlična jer se sada bukvalno ide skoro do kraja autoputem a povezana je sa kopnom tako da trajekt nije potreban ali to nije odmor gde uzmete apartman i idete na gradsku plažu(zaista prosečne) i zahteva mobilnost što ne znam koliko vam je zgodno zbog malog deteta, jer su prelepe plaže koju su sinonim ovog ostrva uglavnom na zapadnoj strani ostrva gde nema naselja, osim možda ako se ne ode u seoce Agios Nikitas(jel tako beše?) pa onda odatle je realtivno blizu Katizma sa kompletnom plažnom infrastrukturom . Lefkas,Nidri i Vasiliki su više kao baze gde se spava i večera sa lepim marinama,restoranima i šetalištima s tim što je Nidri mesto gde uglavnom vode srpske agencije,onako klasično primorsko apartmansko mesto,Vasiliki je ribarsko mestašce a Lefkas mediteranski gradić prilično sličan dalmatinskim. U svakom slučaju nisu dosadna mesta ali su opet relativno mirna u odnosu na recimo Zakintos gde se srpsko engleska omladina takmiči ko je bahatiji
Krf je recimo bolji za decu a opet ima lepih plaža mada ne kao Lefkada ali ima trajekt koji ide iz Igumenice(direktno autoputem se stiže do nje praktično pred samu luku).Po meni Paleokastrica je najlepša ali ima i drugih mesta + Kerkira koja je veći grad, dobar za posetiti i zabaviti se. Jedino Poros izbeći kao party destinaciju engleza.
Kefalonija-ako bude sreće idem za nekih mesec dana pa ću javiiti utiske ako ne ostaje kao predivno ostrvo, malo mirnije ali svi koji su bili su oduševljeni lepotom. Treba trajekt.
Parga-lepo mesto na obali vrlo blizu izlaza sa autoputa po meni u vašem slučaju možda i najbezbednija opcija. Jedino što je malo jača opcija sa finansijske strane jer su pretežno gosti Italijani i Englezi(onaj kulturniji deo).
Sivota-manja verzija Parge
Na severu Grčke Halkidiki Sitonija na primer(drugi prsten) i Tasos(trajekt). Olimpijska regija, nikako.
Ona najlepša i najpoznatija ostrva Krit,Rodos,Mikonos....su ipak malo teže dostopna i finansijski i na svaki drugi način,ja bih pre avionom tu išao.
Inače ako bi ste išli na jonsku obalu imate i opciju duž Jadrana pa preko CG i Albanije, u zavisnosti iz kog dela Hrvatske ste možda bi vam bila i brža.
A srpske agencije što se tiče ponuda su ubedljivo najjeftinije tj nećete naći na booking ili agodi ili sl. sajtovima povoljnije sigurno jer naši prave rezervaciju unapred za celu sezonu pa su cene zaista povoljne skoro pa smešne naročito u predsezoni. Nažalost raznovrsnost i visoki kvalitet istog ne očekujte.