Letnji kursevi engleskog jezika u Engleskoj

• Začetnik teme Začetnik teme pum87
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

pum87

Početnik
Poruka
4
Ja preporucujem "Amadeus" iz Nisa, oni vec 20 godina saradjuju sa Colchester English Study Centrom i salju i decu i starije na 2 ili vise nedelja. Ja sam isla 3 puta, i u koledz sa 15 godina i posle u porodicu sa 18. Evo njihove stranice na facebooku ako nekom bude od pomoci
https://www.facebook.com/engleski.amadeusnis

Napisacu ukratko moja iskustva i iz koledza i iz porodice.

Za one izmedju 12 i 17 godina ide se u Framlingam College, i tu ti je obezbedjeno sve (prevoz od aerodroma i do aerodroma, smestaj, dorucak, rucak, vecera, sportske aktivnosti, 2 ekskurzije nedeljno do Londona, Cambridgea, Oxforda itd, nastava, knjige) i moja iskustva su stvarno pozitivna. Sto se nastave tice, grupe su podeljene po nivou znanja, i manje su, ja sam recimo bila sa jos njih 10-ak, i svi su iz razlicitih zemalja sveta, i bas je zanimljivo na casovima a i van casova je druzenje extra jer u koledzu u svakom trenutku bude oko 300 studenata iz razlicitih zemalja sveta.

Kada sam napunila 18 godina isla sam u Colchester. To je za sve preko 17, mislim da je neograniceno sto se uzrasta tice. U cenu ulazi smestaj, hrana, nastava, knjige, i tu si smesten u engleskoj porodici koju naravno organizuje CESC, to su sve proverene porodice u koje oni godinama smestaju svoje studente. Ja sam recimo bila kod ljudi koji imaju oko 60-ak godina, deca su im se poudavala i imaju dosta praznih soba posto im je velika kuca, i da im nebi bilo dosadno posto su u penziji primaju studente. Kod njih imas dorucak i veceru, oni to spremaju, sa njima jedes, i tu se mnogo vezba jezik jer dosta pricas sa njima. U Colchesteru pricaju stvarno lep engleski, sa lepim naglaskom. Naravno imas svoje kupatilo, svoju sobu, posteljinu, peskire, nekad bude i vise studenata u jednoj porodici. Kuce su stvarno lepe i nove, sve je cisto, ma kod engleza sve mora da bude cakum-pakum. Ja sam isla sa verenikom tad i imali smo nasu sobu i super smo se slagali sa "porodicom". Uz veceru se stvarno ispricamo o 1000 tema. E sad, tu su casovi prepodne u skoli, koja je u centru Colchestera, i takodje grupe nisu vece od 10-ak studenata koji su iz svih zemalja sveta. Posle skole imas puno slobodnog vremena koje mozes da koristis za setnje do Londona ili nekog drugog grada, za setnje po Colchesteru, soping, odmaranje, druzenje, kako god. London je jedno 30-45 min. vozom odatle, ali je i Colchester jedan od najelpsih gradova u UK, i ima puno prodavnica, parkova, ma extra je. Uvece smo se par puta organizovali sa drustvom iz skole pa smo isli do grada, ima 2-3 diskoteke (u koje doduse nismo isli jer i ovde ne idemo u diskoteke) ali zato Pabove nismo propustali uvece, tamo je bas prijatno, ima jedan gde se bas skupljaju studenti iz CESC-a. U Colchester sam isla jednom sa 18 godina i jednom sa 21 i opet bi isla.

Moja iskustva su pozitivna skroz jer pored toga sto obidjes UK (po meni najlepsa zemlja u kojoj sam bila do sad, sa veoma ljubaznim i prijatnim ljudima), mnoooogo usavrsis engleski jer si primoran da pricas svo vreme. Ja sam i na koledzu i u porodici bila na 2 nedelje, ali moze da se ide i na vise. Imam njihov br. telefona od prosle godine, verovatno nije menjan 069/550-6610. Ako nekog nesto jos interesuje neka pita slobodno. :klap:

Back