Letnje gume

• Začetnik teme Začetnik teme asuss
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Niko ne odgovori koje se gume stavljaju na 500L.
A sto se tice kvaliteta znaci mogu da stavim slobodno Syneris na Golf GTI mada ta guma u dimenziji za golfa ne da je jeftina nego bruka jeftina sto mi apsolutno ne uliva poverenje jer kosta 10500 dinara sto je 4000 manje nego Sava a i po 10-15k din manje od Michelin,Continental i ostalih jakih brendova.
Kad sami vulkanizeri kazu da se bega od Tigra ja ne vidim zasto su to dobre gume a kao sto rekoh jedino Winter1 nije losa.
Inace Avon je daleko iznad Tigra i to je kod nas manje poznat brend ali prilicno dobar.Dosta motorasa stavlja te gume na svoj motor i zadovoljni su a ja sam imao takve gume i za kola i ne moze im Tigar ni primirisati.

Ja vidio na službenim fiatima Fulda cristall control

ma winteru vec imam , vozim vec nekih cetri godine i ok za te pare nego zameniobih za letnje da budu manje bucne iza mokro u nemackoj bih kupio jer tamo

jeftinije ,, nego nemogu dase odlucim , mnogi mi predlazu GOODYEAR 205/55 R16 EfficientGrip

ma winteru vec imam , vozim vec nekih cetri godine i ok za te pare nego zameniobih za letnje da budu manje bucne iza mokro u nemackoj bih kupio jer tamo

jeftinije ,, nego nemogu dase odlucim , mnogi mi predlazu GOODYEAR 205/55 R16 EfficientGrip

Goodyear ti je premium brend guma

A Tigar ti je za siroke narodne mase.

Ja sam vozio i jedne i druge i mogu da ti kazem da iz mog iskustva , za letnju sezonu manje vise do 100 km na sat nema neke narocite razlike, sem mozda u bucnosti donekle. Tek preko 100 se vidi razlika izmedju skupe/kvalitetnije i jeftinije/prosecne gume.

Na autu kojeg uglavnom vozim leti imam Goodyear Eagle F1 , a sad posto su mi prednje vec pri kraju mozda budem uzeo Dunlop Sport Maxx

Tako da sam treba sa sobom da vidis za koje ti potrebe treba guma, dal za gradsku voznju do 60-80 ili hoces da gazis auto po autoputevima 150-200 na sat i shodno tome treba da kupis odgovarajucu gumu.

Ja kad idem negde na duze vozim auto brze na autoputevima 150-160 pa zato i mora da imam kvalitetniju gumu. A kada bi vozio manji auto uglavnom po gradu i da ne prelazim 100-120 uzeo bih iskljucivo Tigar.

dali moze neka preporuka za letnje gume fiat stilo ,, 205 / 55 / 16 ,,

Nokian...

Nokian-xLine.jpg

BF GOODRICH

g-grip-92.jpg

FULDA

sportcontrol.gif

DUNLOP ...

dunlop-sport-bluresponse.jpg

Cena od 7 - 8.000 din.

nije isto sta izadje iz fabrike i prodavnice ,
A kad ja kazem da kola za istocno trziste nisu istaog kvaliteta kao za zapadno onda svi govore da je to nemoguce.:D
Eto da budem skeptican pa da upitam zasto nisu iste te gume kad se prave na istoj proizvodnoj traci?
Ovo pitanje meni postavljaju u vezi tih automobila.

A kad ja kazem da kola za istocno trziste nisu istaog kvaliteta kao za zapadno onda svi govore da je to nemoguce.:D
Eto da budem skeptican pa da upitam zasto nisu iste te gume kad se prave na istoj proizvodnoj traci?
Ovo pitanje meni postavljaju u vezi tih automobila.

sta konkretno mislis da je losije.

Inace slazem se da se to cesto desava.

sta konkretno mislis da je losije.

Inace slazem se da se to cesto desava.

odgovor na pitanje je prosto...
ako se razlikuje prashak za vesh,hrana,odeca,obuca,i ko zna shta sve josh,
verovatno se razlikuju i gume.
ne smem da tvrdim,ali ako podjemo od toga da kod nas ne postoje odredjeni propisi,
koji se konkretno tichu homologacija,i nashi ne priznaju evropske homologacije,
sve ti je jasno...
uostalom,na nashem trzhishtu postoje i kineske gume koje u Evropi sigurno ne bi proshle...
toliko o tome...

Ja sam cuo da su se od marta meseca pojavile neke gume koje se proizvode u Pirotu, ista sara kao Tigar ali su namenjene za trziste EU. Uvoze ih neki iz Madjarske, tako da je tvoja tvrdnja 100% tacna!

ate tosu protektirane , ja nebih jer vise vozim otvoren put i imam nokian , ali moj prijatelj ima pasata on vozi samo lokal ima alu felge al nema letnje gume za njega odgovara

195 / 65 / 15 cena i neka slika damu pokazem

ate tosu protektirane , ja nebih jer vise vozim otvoren put i imam nokian , ali moj prijatelj ima pasata on vozi samo lokal ima alu felge al nema letnje gume za njega odgovara

195 / 65 / 15 cena i neka slika damu pokazem

cena je 38e
gume na slikama su druga dimenzija, ali je ista shara...
nadam se da nece smetati...
img0022-1.jpg

img0023-1.jpg

Back