LET IZNAD KUKAVIČJEG GNEZDA SE VRAĆA NA SCENU Mima Karadžić igra ulogu pokojnog Feđe Stojanovića, a premijeru će imati na Brionima

Sensei

Master
Moderator
Poruka
94.373
2535043_mima-karadzic-_ls.jpg

Kultna predstava Beogradskog dramskog pozorišta "Let iznad kukavičjeg gnezda", reditelja Žanka Tomića, koja je premijerno izvedena 5. novembra 2005. godine, naći će se od jeseni ponovo pred publikom.

Ova drama napisana je 1962. godine, a prvo izvođenje bilo je 1963. na Brodveju s Kirkom Daglasom u glavnoj ulozi. Međutim, mnogo poznatiji je istoimeni film Miloša Formana iz 1975. godine, sa Džekom Nikolsonom u ulozi Mekmarfija, koji stiže u duševnu bolnicu i započinje svoj "let". Inače, ovo je donedavno bila jedina predstava u kojoj igra glumac Dragan Bjelogrlić, i koja ga je na neki način vratila pozorištu. Sada učestvuje i u predstavi "Putujuće pozorište Šopalović" u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Novi član ekipe je Milutin Mima Karadžić.

U predstavi, pored Dragana Bjelogrlića i Mime Karadžića, igraju Slobodan Boda Ninković, Milan Čučilović, Milica Zarić, Daniel Sič, Marko Živić, Srđan Dedić, Savo Radović... U alternaciji s Dedićem ulogu deli i Jovo Maksić. Na premijeri je ulogu Indijanca igrao Milorad Mandić Manda.

https://www.kurir.rs/zabava/pop-kul...-stojanovica-a-premijeru-ce-imati-na-brionima

misliš zbog njegovih političkih stavova?
Ne znam iskreno ni da je politički aktivan, nego zbog glume i uloga koje su krajnje jednostavne i siromašne. Većinom je glumio sirovinu sa krša Crnogorskog.

pa to mu najviše leži i publika očekuje takve uloge.
Publika realno od njega ne očekuje ništa, jer je obični šablonski glumac. On da odradi komediju, pa neku dramu, ili čak horor što je za naše uslove retkost, to je nemoguće. Evo pade mi na pamet isto jedan šablonski glumac, Vuk Kostić, uglavnom glumi zaebane tipove, ali je itekako dokazao u Maloj Noćnoj Muzici da može i komedije da igra. Dakle, kompletan glumac. Pritom, danas na FDU konkuriše u proseku 300 do 400 kandidata, a primaju uglavnom 20 na klasu. Danas je mnogo teško upasti na FDU. Ovom Mimi je jedina sreća što je prijemni polagao u Jugoslaviji, gde je bilo mesta koliko hoćeš. Jer danas ne da nebi upao, nego bi slobodno mogao da se prešaltuje na mašinstvo recimo. Daleko od nekog ozbiljnog glumca.

Publika realno od njega ne očekuje ništa, jer je obični šablonski glumac. On da odradi komediju, pa neku dramu, ili čak horor što je za naše uslove retkost, to je nemoguće. Evo pade mi na pamet isto jedan šablonski glumac, Vuk Kostić, uglavnom glumi zaebane tipove, ali je itekako dokazao u Maloj Noćnoj Muzici da može i komedije da igra. Dakle, kompletan glumac. Pritom, danas na FDU konkuriše u proseku 300 do 400 kandidata, a primaju uglavnom 20 na klasu. Danas je mnogo teško upasti na FDU. Ovom Mimi je jedina sreća što je prijemni polagao u Jugoslaviji, gde je bilo mesta koliko hoćeš. Jer danas ne da nebi upao, nego bi slobodno mogao da se prešaltuje na mašinstvo recimo. Daleko od nekog ozbiljnog glumca.
daleko je on od kompletnog glumca.

pravi kompletan glumac-primer je pokojni Bata Stojkovic

daleko je on od kompletnog glumca.

pravi kompletan glumac-primer je pokojni Bata Stojkovic
Ma to stoji, ali eto on mi je pao na pamet od te "mlađe" garde. Ove nove glumce u ovim novim serijama i jeftinim produkcijama ni ne računam.

Ma to stoji, ali eto on mi je pao na pamet od te "mlađe" garde. Ove nove glumce u ovim novim serijama i jeftinim produkcijama ni ne računam.
OVO SU DVA SJAJNA GLUMCA.NAZALOST GLOGOVAC JE PREMINUO.

ODLICNA GLUMA GLOGOVCA U OVOM FILMU

Ali je i Mima Karadžić genije.
Mene čudi, ali eto, doživljavate ga kroz njegove uloge, stvarate o njemu lik koji je fuzija svih likova koje je glumio, ne njega kao ličnost koja je to sve ponela.
Tužno! A svakoj je ulozi pristao kao rukavica, baš!
Malo medijsko hvala-ne-hvala, ali Mima je odličan glumac!

Mene čudi, ali eto, doživljavate ga kroz njegove uloge, stvarate o njemu lik koji je fuzija svih likova koje je gllumio, ne kao ličnost koja je to sve ponela.
sve na isti kalup

Mene čudi, ali eto, doživljavate ga kroz njegove uloge, stvarate o njemu lik koji je fuzija svih likova koje je glumio, ne njega kao ličnost koja je to sve ponela.
Pogotovo važi za alfa mužjaka onako klempav. Dobro kad je u Srbiji Aleksandar Vuksanović Aca Lukas ebač, što nebi bio i Mima Karadžić. Proseci uvek ovde dobro prolaze.

sve na isti kalup
Nije, nije!
Ja Mimu Karadžića cenim sad... a vi ostali čekate da ga cenite kad umre.
Razlika mene i vas je da želim da mu se zahvalim dok je živ.
Takao je dušu, nije baš kao Gagi Nikolić, ali ako Mima Kardžić nije naslednik Dragana Nikolića ispod ovog neba, ko je?

Nije, nije!
nece da ga cene ni kad umre.nije on takva velicina
cenice ga sto se nije nikad nije zenio

Nije, nije!
Takao je dušu, nije baš kao Gagi Nikolić, ali ako Mima Kardžić nije naslednik Dragana Nikolića ispod ovog neba, ko je?
naslednik nikolica???
mora da se šališ?

Back